İp atlarken aynı anda sırt, bel, göğüs ve omuzları aynı anda çalıştırmaktadır. Kemik ve kas sisteminin güçlendirerek forma sokmaktadır. Her gün düzenli olarak ip atlamanın faydaları şöyledir: Düzenli olarak 10-15 dakika ip atlamak, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmektedir.
İp atlamak dakikada 10 kalori yakabilir ve ayrıca bacaklarınızı, kalçanızı, omuzlarınızı, karnınızı ve kollarınızı güçlendirebilir. Her gün 10 dakikalık bir seans ile ortalama 200 kalori yakabilirsiniz. Tempolu yürüyüşten çok daha etkili olabilen ip atlama aktivitesi, ideal bir kardiyo ve aerobik egzersizidir.
Ortalama kiloda olan bir yetişkin, ip atlayarak 1 dakikada 15-20 kalori, 15 dakikada 200-300 kalori yakabilir. Kısa sürede çok kalori yakmanızı sağlayan bir egzersiz olduğu için, ip atlayarak zayıflama sürecinizi hızlandırabilirsiniz.
Kilo Vermek İçin Günde Kaç Tane İp Atlamak Gerekir? Kilo vermek için günde kaç tane ip atlamak gerekir? Diye soranlara ortalama 100 kere ip atlamanın başlangıçta faydalı olacağını söyleyebiliriz. Uzmanların yatığı hesaba göre 1000 kere ip atlayan bir kişi ortalama 500 ile 1000 kalori arasında yakabilir.
Özellikle karın ve basen bölgelerindeki yağlardan kurtulmak için oldukça önemlidir. Yani günde 20 dakika ip atlamak ile beraber haftada 1 kilo vermek mümkün. Ancak bunu düzenli şekilde gerçekleştirmek ve günün aynı saat içerisinde ip atlamak gerekir. Elbette sadece ip atlamakla kilo vermek mümkün değildir.
İlgili 15 soru bulundu
İp atlarken çalışan kaslarınız arasında karın kasları da var. Bu nedenle ip atlamak göbek bölgesindeki yağlanmayı azaltmaya ve karın kaslarını sıkılaştırmaya yardımcı olur.
KULLANIMI KOLAY —— Ağırlıklı ipsiz atlama ipi basit ve hızlı bir spordur, vücut yağını ortadan kaldırır, kilo verir, ip atlama egzersizi kardiyo dayanıklılığınızı, dayanıklılığınızı ve hızınızı şekillendirebilir. İp atlama sadece sizi sağlıklı tutmakla kalmaz, aynı zamanda sporun keyfini de hissettirir.
İp atlamak özellikle karın bölgesi ve çevresinde yağları yakarken etkilidir.
Bacaklar ve kollar üzerinde yoğunlaşan bu egzersiz de hızlı yağ yakımı sağlanmaktadır. Düzenli olarak bir ay boyunca her gün 15 dakika ip atladığınız takdirde en az 10 kilo vermeniz mümkündür.
Sabah aç karnına 5 dakika boyunca ip atlamak metabolizmanızı hızlandırmak için harika bir destek...
Beş on dakika olduğun yerde koşabilir, ip atlayabilir ya da zıplama hareketleri ile kaslarını ısıtabilirsin. Düzenli olarak yapılan 5 hızlı basen eritme hareketi ile kısa sürede basen bölgesindeki kasların toparlanmasını sağlayabilirsin.
Pek çok uzman tarafından kabul edilen bilgiye göre ip atlamak boy uzatma konusunda önemli bir yer taşır. Hatta birçok spor uzmanına göre boy uzatma konusunda oldukça etkilidir. Eğer kişinin genetik faktörler ya da hormonal dengeyi konusunda bir sorunu yoksa, ip atlamak boyunu uzatma açısından etki sağlayabilir.
Sadece birkaç dakikalık ip atlama ile bir saat boyunca yapacağınız yürüyüşe eşdeğer bir kardiyo egzersizi yapmanız mümkün. Araştırmalar, ip atlamanın 1 saatte yaklaşık 1000 kalori yaktığını gösteriyor. Tempolu biçimde yapıldığında ise saatte 1300 kaloriye kadar çıkabiliyor. Bu atlama başına 0.1 kalori demek.
İp atlama egzersizleri öncesinde ısınma hareketleri yaparak kaslarınızı spora hazır hale getirebilirsiniz. Böylece egzersiz sırasında daha kolay ve hızlı hareket edebilirsiniz. Egzersizin ardından kaslarınızı rahatlatmak ve spor yorgunluğunu önlemek için soğuma egzersizleri yapmanız tavsiye edilir.
İp atlarken, bacakların koordine hareketi, kasları gerginleştirir, bu gerginlik de kasları sıkılaştırarak baldır, kalça ve alt bacak kaslarını kuvvetlendirir. Siz de düzenli egzersizlerle, baldır kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Unutmayın, baldırlarınızın sıkı ve güçlü duruşu görüntünüze de yansıyacak.
Dakikada 70 zıplama yapıyorsanız 10 dakikada ortalama 140 kalori yakabilirsiniz. Dakikada 140'tan fazla zıplama yapıyorsanız 10 dakikada ortalama 180 kalori yakabilirsiniz. Bu hesaplamalara göre yavaş tempoda 500 kere zıplarsanız 100 kalori, hızlı tempoda 500 kere zıplarsanız 65 kalori yakabilirsiniz.
Başlangıçta basit gibi görünen ip atlamak kalbi ve vücudu hızlı yorar. O nedenle ilk etapta 10 dakika ile başlayıp aralarda 5 dakika mola vererek ip atlayabilirsiniz. İp atlayarak kilo vermek oldukça doğru bir yöntemdir. Çok basit gibi görünen ip atlamak kısa zamanda hızlı kilo vermeye yardımcı olur.
4.70 Kiloya Göre Diyet Listesi ile 1 ayda kaç kilo verilir? 70 kiloyum, 1 ayda kaç kilo verebilirim? Diyorsanız 70 kiloya göre ücretsiz diyet listesi ile 1 ayda 4-6 kilo verebilirsiniz. 1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
Herkes kaloriyi atlayan bireylerin zayıflamasını beklerken sonuç şaşırtıcıydı. Araştırma sonunda kahvaltı yapan ve atlayan bireyler arasında vücut yağları arasında hiçbir değişiklik kaydedilmedi.
Ağırlık kaldırmak , ip atlamak, yüksek atlama gibi yoğun güç kullanımı gerektiren sporlar sıklıkla reflüye yol açabilir.Bunun dışında evde formda kalmak için yapılan hareketlerden mekik çekmek özelliklede tok karna yapılırsa çok ciddi reflü ataklarına yol açabilir.
İp atlamak saatte ortalama 800 kalori civarında yaktırır. Bisiklete binmek ise saatte ortalama 700 kalori yaktırır. Bu kalori yakımı ortalama 20 km hızla sürüldüğü zaman geçerlidir. Yakılan kalori miktarı bisiklet süren kişinin kilosu ve yol eğimine göre değişiklik gösterir.
Günlük egzersiz programınızda yer vereceğiniz 10 dakikalık bir ip atlama çalışmasının etkilerini, kısa zamanda görmeye başlayabilirsiniz. Yüksek seviyede kalori harcamanıza neden olacak ip atlama, 30 dakika uygulandığında 400 kalori yakmanızı sağlayacaktır.
Kişilerin ortalama bir hızda 1000 atlama gerçekleştirmesi, 550 – 600 kalori yakılmasını sağlar. Hızlı tempoda 1000 kez ip atlanması ise, 800 – 900 kalori yakılmasını sağlamaktadır.
Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve yüzmek karın yağlarının erimesinde etkilidir. Ek olarak düşük karbonhidrat, yüksek proteinli ve bitkisel yağlı beslenmek karın yağlarının daha kolay eritilmesini sağlar. Kilogram başına 30-35 ml su içilmesi gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri