* Kamp girişlerinde uygulanan kimlik bildirim sistemi (K.B.S) gereği kampımızı ziyaret eden tüm misafirlerimizin kimlik beyanı zorunludur. * 18 Yaş altı çocukların ebeveynleri olmadan kampa giriş yapması yasaktır. * Kamp alanı içerisinde ateşli veya ateşsiz silah bulundurulması yasaktır.
Kamplarda yaş sınırı var mıdır? Evet. 15-17 ve 18-30 olmak üzere iki farklı yaş grubu vardır.
Havaların nispeten serin ancak hala yeterince sıcak olduğu bahar ayları çocuklarla kamp yapmak için son derece uygun dönemlerdir. Özellikle ilkbahar aylarında yapacağınız çocuklarla kamp etkinliğinizde doğanın uyanışına şahitlik etmek onları fazlasıyla mutlu edecektir.
Genelge içerisinde yer alan Madde 2'de yazılı bu karara göre, ormanlık alanlarda “ücretsiz kamp” yani dilediğiniz gibi kamp ve piknik 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı. Ancak, herhangi bir ormanlık saha içerisinde işletme olarak hizmet veren “kamping” tesislerinde kamp yapılablmesi serbest olduğu bildirildi.
Bu nedenle mavi bayraklı bir plajda çadır kurmanın yasak olduğunu ve izinsiz bir şekilde çadır kurduğunuz takdirde 2022 yılı itibariyle 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32. Maddesi gereğince 581 TL cezaya maruz kalabileceğinizi bilmelisiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Çadır Yeri Seçimi
Çadır alanının sel basması, yıldırım, taş düşmesi ve çığ gibi tehlikelerden uzak bir yer olmasına dikkat et. Kaya düşmelerine karşı kaya altına çadır kurulmamalıdır. Yıldırım tehlikesine karşı da bölgedeki tek ağaç altına ve mağara içinde duvara bitişik çadır kurulmamalıdır.
Türkiye'de belirlenen kurallara göre normal şartlarda Milli Park, turistik bölge, orman, koru ve sahil gibi devlet kurumlarına ait bölgelerde ücretsiz kamp kurmak yasak olarak sayılıyor.
Ormanlarda Kamp Kurmak:
Maddesi uyarınca “açıkça kamp yapılabileceği belirtilen yerler dışında” konaklamak, kamp yapmak, çadır kurmak kısaca kanunda geçen tabiriyle “gecelemek” YASAKTIR. hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak, Yasaktır.
Plajda kamp yapmak yasak mı? Yazılı mevzuatta doğada, ormanlarda, kamusal alanlarda, kamp yapılıp yapılamayacağı ile ilgili net bir yasak bulunmamaktadır. Kamp yapmak için kurulmuş ve işletilen ruhsatlı kampçılık işletmelerinde kamp yapmak veya çadır kurmak ile ilgili herhangi bir yasak bulunmamaktadır.
Açıklamada; "İstanbul sınırları dahilinde piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerde bulunmak serbesttir.
Kimler Başvurabilir: En az 15 yaşında olan tüm bireyler başvuru yapabilir. Kampların yaş grupları 15-17 ve 18-30 olarak ikiye ayrılmakla beraber 30 yaş üzeri bireylerin kabul edildiği kamplar da mevcuttur.
6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. Maddesi uyarınca “açıkça kamp yapılabileceği belirtilen yerler dışında” konaklamak, kamp yapmak, çadır kurmak kısaca kanunda geçen tabiriyle “gecelemek” YASAKTIR. hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak, Yasaktır.
Hem orman içinde ve dağ eteklerinde hem de deniz kıyısında yapılabilen kampçılık doğa ile iç içe olmak demektir. Her türlü doğa etkinliğinin temelini oluşturan bu spor zihinsel açıdan da rahatlamayı mümkün kılar. Kamp malzemelerinin eksiksiz olarak temin edilmesi kamp yapmanın temelini oluşturur.
Kamp listeniz, planladığınız kamp türüne ve yaptığınız aktivitelere, gittiğiniz yerlere, yılın hangi saatine ve yolculuğunuzun süresine göre değişecektir. Olmazsa olmaz kamp malzemeleriniz; Çadır, Uyku Tulumu, Mat, Kamp sandalyesi, kamp mutfağı, çanta, ve ilk yardım setidir.
Doğa ve kamp bizi yalnızca dinlendirmez, aynı zamanda algımızı açar, duyularımızı keskinleştirir ve bizlere unutulmaz bir tecrübe kazandırır. Kamp esnasında yapacak olduğumuz fiziksel aktiviteler de bizi zinde tutar. Yaşamı dinlememize ve kendimize kulak vermemize olanak sağlar.
Ziyaretçi. Nerede kamp yapacağınıza bağlı. Örneği Ağrı Dağı'nda kamp yapmak için doğrudan valilikten veya Aladağlar'da ilçe jandarmasından, çoğu milli parkta ilgili müdürlükten, diğer ormanlık alanda ise yerel orman müdürlükleri ya da jandarma, kaymakamlık, valilik benzeri kamu kurumlardan izin almak zorundasınız.
Öncelikle düzgün, çok fazla ortalıkta bulunmayan, temiz bir nokta seçilmelidir.Taş düşmesi, toprak kayması ve çığ gibi tehlikelere karşı yamaç diplerine çadır kurulmamalıdır.Yıldırım düşmesi ve fırtınaya karşı tepe ve yamaç üstlerine (zirvelerine) çadır kurmamalıdır. Su kaynaklarının olduğu bölgeye yakın olun.
Issız bölgelerde tek başına çadır kampı ciddi güvenlik açığı oluşturabilir. Ama arkadaşlarınız ya da ailenizle kalabalık bir kamp yapacaksanız bu bölgelerin keyfini doya doya çıkarabilirsiniz. Çadırda kamp yapmak gerekli önlemler alındığı müddetçe oldukça güvenli.
Belediyeler 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve/ya 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında kendi sınırları içerisinde ne amaçla olursa kamp yapmayı, çadır kurmayı veya araç üzeri konaklamayı yasaklayabilir yada izne tabi tutabilir.
İlk önce barınma alanımız olan çadırın, ağır kış şartlarına uyması gerekiyor. Kış kamplarının olmazsa olmazı yağışa ve rüzgara dayanıklı çadırlar. 4 mevsim ya da 5 mevsim çadırlar kış kampları için bize avantaj sağlıyor. Ancak yüksek irtifada yapılacak kış kamplarında 5 mevsim çadır olması zorunlu.
Ayrıca, orada yaşayan vahşi yaşam, yılan, örümcekler ve sivrisinekler gibi canlılar için de tehlikeli olabilir. Bu nedenle, çorak arazilerde kamp yapmaktan kaçınılmalıdır. Deniz kenarları, hızlı değişen hava koşulları nedeniyle kamp yapmak için tehlikeli bir yer olabilir.
Çadır Kurmak Zor Değildir
Bazı insanlar için çadır kurmak kolay, oysa bir kamp çadırı hayali kurmak daha zor olabilir. Günümüzde imal edilen çadır modelleri kolay kurulabilir modellerdir. Bu işlem, bazı kamp çadırı modellerinde bilgisayar ekranında yaptığınız 'sürükle bırak' işlemine benzer kolaylıktadır!
madde 76 – (değişik : 4/7/1995 - 4114/1 md.) yakılan ateşi söndürmeden mahalli terketmek, yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri