Zeytinyağı Kilo Yapar Mı? Kalori bakımından zengin olan zeytinyağı, iştahı bastırdığı için kilo aldırmanın aksine kilo vermeye yardımcı olur. Yemeklerin yanı sıra hamur işlerinde, tatlılarda ve kahvaltıda farklı ölçülerde tüketilebilir.
Yetişkin bir birey için alınması gereken zeytinyağı miktarı bir çorba kaşığı kadardır. Ölçüsünü kaçırdığımızda göbek bölgesinde yağlanma yapmaktadır. Ancak düzenli ve dengeli tüketimlerde zeytinyağı insanlarda tokluk hissini tetiklediği için kilo artışı azalmakta hatta obeziteye karşı kullanılmaktadır.
Kötü kolesterol türlerinden biri olan LDL kolesterol, pulmoner kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini arttırır. Zeytinyağı içerdiği antioksidanlar sayesinde LDL kolesterolün olumsuz etkilerini azaltır. Ayrıca iyi kolesterol türü olan HDL kolesterolün seviyesini arttırır.
Sabah aç karnına zeytinyağı içmenin en kıymetli tesirlerinden birisi de kilo verdirici özelliğe sahip olmasıdır. Prof. Canan Karatay'ın da tavsiye ettiği zeytinyağı içerek kilo verme metodunda kısa zamanda değişikliği fark edebilirsiniz.
Düzenli olarak her gün 1 yemek kaşığı zeytinyağı içerek E vitamini alımınızı destekleyebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Özellikle doğal bir ülser ilacı olarak karşımıza çıkmış olan zeytinyağı, pek çok insanın denediği sağlıklı bir yöntem olarak kendini göstermektedir. Yatmadan önce zeytinyağı içmek sindirimi kolaylaştıran yönü ile birlikte sağlık açısından gerçekten çok doğru bir avantaj ve tercihi olmaya devam etmektedir.
Zeytinyağının zararları
Zeytinyağı yağlı ciltlerde ya da dermatit gibi cilt rahatsızlıklarında kullanıma uygun değildir. Ayrıca bebeklerde de kullanılması önerilmemektedir. İlerleyen dönemlerde egzamaya neden olabilir. Çok fazla tüketilirse kilo alımına neden olur.
Zeytinyağı Kilo Yapar Mı? Kalori bakımından zengin olan zeytinyağı, iştahı bastırdığı için kilo aldırmanın aksine kilo vermeye yardımcı olur. Yemeklerin yanı sıra hamur işlerinde, tatlılarda ve kahvaltıda farklı ölçülerde tüketilebilir.
Hem cilt hem de saçlar için faydalı olan zeytinyağı; karaciğeri temizler, sindirimi kolaylaştırır ve metabolizmayı hızlandırır.
Doğanın mucizesi zeytinyağı karaciğeri temizler, sindirimi kolaylaştırır, metabolizmayı hızlandırır. Aynı zamanda cildi güzelleştirir, saç bakımına olumlu etkileriyle bilinir, diyabete iyi gelir, kan basıncını düzenler ve stresi azaltması gibi daha birçok yararı vardır.
Zeytinyağının fazla tüketimi sağlığa zararlı olabilir. Eğer yüksek miktarda zeytinyağı tüketilirse kilo alımı hızlanabilir. Eğer zeytinyağını kızartma için kullanacaksanız yağın yanmamasına özen göstermelisiniz. Yanmış zeytinyağı kullanılmamalıdır.
Zeytin, üzerine dökülen kekik ve zeytinyağı ile tüketildiğinde, kabızlık sorununa iyi gelir. Zeytinyağı, bağırsaktan yiyecek geçişini sağladığı için, sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı tüketmek fayda sağlar.
Özellikle sabahları aç karnına içilen zeytinyağı-limon karışımı hem sindirimi rahatlatır hemde safra kesesi ve karaciğere iyi gelir. Vücudumuzun laboratuvarı olan karaciğerlerinizin sağlığını zeytinyağı-limon suyu karışımı ile koruyabilirsiniz.
Kilo almayı sağlayan besinler ise şu şekildedir; Fıstık yağı, soya yağı, zeytinyağı, kanola yağı gibi bitkisel yağlar yüksek kalori içeren besinler arasında yer almaktadır. Özellikle hayvansal yağlar kişilerin kısa sürede kilo almasına yardımcı olmaktadır.
Kas kütlenizi de artırmak için et, balık, yumurta, süt ürünleri ve baklagil tüketin. Yüksek antioksidan ve enerji içeren portakal ve nar suyu gibi taze sıkılmış meyve sularını ara öğünlerde tüketin. Salatalarınızı zeytinyağı, zeytin, avokado gibi sağlıklı yağlarla zenginleştirin.
Yüze Zeytinyağı Sürmek Kıllanma Yapar Mı? Zeytinyağının içilmeden direkt olarak cilt üzerine uygulanması oldukça yaygındır. Yüze zeytinyağı sürmenin bir zararı yoktur ve kıllanma yapmaz. Aksine cildi yumuşatarak, parlak ve canlı gözükmesini sağlar.
Zeytinyağı, ince bağırsağı çalıştırıp kolesistokinin salgısını artırarak,kabızlığı önler. Zeytinyağı, katı yiyeceklerin sindirimini ve bağırsaklardan geçişini kolaylaştırır. Zeytinyağının barındırdığı bitkisel müshil, vücudun sindirim sistemini korur ve doğal bir müshil gibi çalışır. Zeytinyağı, iyi bir laksatiftir.
sabah aç karnına bir yemek kaşığı zeytinyağı ve ardından 2 bardak ılık su içip 10-15 dakika sonra kahvaltı yapın sonrasında 10 dakika tuvalette oturun. bunu her gün yaptığınızda birkaç gün sonra bağırsak hareketleri normale dönüyor.
Zeytinyağı, diğer yağların aksine karaciğerinizi koruyor. Alkol dışı karaciğer yağlanmasından uzak durmak için ayçiçeği yağı ve balık yağından uzak durmanız, zeytinyağı tüketmeniz öneriliyor.
Bunun yanı sıra limon temizlik yaparken zeytinyağı ise hücrelerin hızla yenilenmesini destekler. Aç karna tüketildiğinde sadece karaciğerdeki zehrin atılmasında yardımcı olmaz. Aynı zamanda sindirim sistemini de temizler. Mide asidini dengeler.
KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR
Kötü kolesterol türlerinden biri olan LDL kolesterol, pulmoner kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini artırır. Zeytinyağı, içerdiği antioksidanlar sayesinde LDL kolesterolün olumsuz etkilerini azaltır. Ayrıca iyi kolesterol türü olan HDL kolesterolün seviyesini artırmaya yardımcı olur.
Yağ ve Kilo verme
Bir kalorinin bir kalori olduğuna inanırsak, aynı miktarda kalori içeren ancak farklı oranlarda yağ, karbonhidrat ve protein içeren diyetler benzer kilo kaybına yol açar. Düşük yağlı diyetlerin birçok bilimsel çalışmada başarılı kilo kaybıyla sonuçlanmadığı gösterilmiştir.
PEYGAMBERİMİZ TAVSİYE ETTİ
Hz. Ömer'den (R.A) rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyuruyor: “Zeytinyağını ekmeğe katık edin ve onunla yağlanın. Çünkü bu yağ, mübarek bir ağaçtan alınmadır…”
Zeytinyağı Cildi Karartır Mı? Genel bilinenin aksine; yüksek konsantrasyondaki vitamin, mineraller ve doğal yağ asitlerindeki içeriği sayesinde sızma zeytinyağı, yüzünüzü canlandırarak yumuşaklık ve parlaklık kazanmasına yardımcı olur.
Zeytinyağı, E ve K vitaminleri bakımından çokça zengindir. Bu vitaminler de beyin sağlığını korur ve beynin işlevini normal bir şekilde yerine getirmesini sağlar. C vitamininin varlığında E ve K vitaminleri, hafıza kaybını önler ve Alzheimer riskini de azaltmaya yönelik çalışmalar yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri