Her POS cihazında QR ile ödeme olmayabilir.
TR Karekod ile nasıl ödeme alınır? Alışveriş tutarı POS'a girilir. POS ekranında “karekod ile ödeme yapmak için 0'a basın” mesajı yer alır. 0'a basıldığında POS ekranında “TR Karekod” formatında QR kod üretilir.
POS'tan QR Kod ile Ödeme Dönemi Başladı!
QR'la ödeme için POS cihazına işlem tutarını girip “giriş” tuşuna bastıktan sonra, “0” tuşuna basmanız ve POS ekranındaki QR'ı, Yapı Kredi müşterinizin Yapı Kredi Mobil veya World Mobil uygulamalarından açacağı QR tarama ekranıyla okutmanız yeterlidir.
Tutar teyidi için « giriş » tuşuna basılır. Kart, temassız okuyuculu pin pad veya pos'a yaklaştırılarak okutulur (dıt sesi duyuluması gerekir.) Satış işlemi iptali temassız işlem ile yapılamamaktadır, Chipli işlem yapılabilir. Kart çipli ise; kartın çipli bölümü cihazın çip okuyucusuna takılır.
İlgili 35 soru bulundu
Bu işlem için müşteri, kredi kart bilgilerini ve kimlik fotokopisini firmaya iletmesi gerekir. Firma ise POS cihazı üzerinden kredi kart bilgilerini tuşlayarak kartsız işlem yapar ve ödeme işlemini gerçekleştirir.
POS cihazıyla satış yapmak için:
Temassız ödemeyi kartı POS cihazına yaklaştırarak, çipli ödemeyi kartı çip okuyucusuna takarak, manyetik ödemeyi ise kartı cihazın yan tarafındaki şeritten geçirerek yapabilirsiniz. Kartı okuttuktan sonra peşin satış veya taksitli satış seçeneklerinden birini seçin.
Garanti BBVA bankacılık uygulaması yüklü olan POS ve ÖKC cihazlarında tutarı girdikten sonra “Giriş” tuşuna basılarak menü üzerinden “QR kod ile satış” seçilir. Oluşan QR, kart hamili tarafından Bonusflaş açılarak kamera yardımıyla okutulur.Bu işlem sayesinde temas etmeden başarılı ödeme deneyimi sağlanır.
POS'ta QR Kod ile Ödeme yapmak için;
Yapı Kredi Mobil'den veya World Mobil'den World Pay QR Kod ile Öde'ye tıklayarak QR Kod okuyucuyu açın. Cihazınızda açılan QR Kod okuyucu ile POS cihazında oluşan QR Kod'u okutun. Uygulama üzerinden ödeme yapacağınız kartınızı veya hesabınızı seçtikten sonra ödemenizi tamamlayın.
QR kod ile para çekmek için öncelikle paranın çekileceği hesap ve çekilecek para miktarı seçilir. Ardından ATM klavyesinde yer alan 8 ya da giriş tuşuna basılır ve bankanın mobil uygulamasında açılan kameraya ATM ekranında beliren QR kod yaklaştırılır ve okutulur.
Adım: QR kodunu tarayın
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Akbank Cebe POS nasıl kullanılır? Üye işyerleri, Akbank Cebe POS uygulamasına Akbank mobil ve internet şifresi ile giriş yaptıktan sonra, satış tutarını 'Ödeme Al' ekranında girer. Ardından ödeme yöntemi seçim ekranı açılır ve bu ekranda işyeri Temassız ödeme ve QR ile ödeme seçeneklerinden birini seçerek ilerler.
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
BİMPARA yüklendikten sonra ise BİM kasalarında QR kodla veya uygulamada yer alan 6 haneli kod ile birlikte temassız ödeme gerçekleştirebilirsiniz.
Mobil Bankacılıktan “Tüm İşlemler” menüsü altından “QR İşlemleri” ve ardından “QR Ödeme” seçilir. POS üzerinde oluşan QR Kod telefon kamerası aracılığı ile okutulur. İşlem bilgileri ekrana gelir ve onay tuşu basılarak işlem tamamlanır. QR Ödeme hem Android hem de IOS işletim sistemli Akıllı telefonlarda kullanılabilir.
Garanti BBVA Mobil giriş sayfasından hesabınıza ait QR kodu görüntüleyebilir, size para gönderecek kişilerle paylaşabilirsiniz. Garanti BBVA Mobil'den QR ile para transferi işlemi Garanti BBVA veya başka banka hesaplarına, uygulamaya kamera kullanım izni verilerek yapılabilmektedir.
Bankalar size bu avantajı sağlarsa QR kod ile ödemelerde de taksit yaptırabilirsiniz. QR ile ödeme işleminde ödemeler, mevcut banka kartınızdan ya da kredi kartınızdan yapılır.
Qr kod kullanarak ATM'den günlük en fazla ne kadar nakit yatırabilirim? Qr kod kullanarak ATM'den günlük para yatırma limiti 20.000 TL'dir.
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
Öncelikle banka kartı pos cihazına okutulur. Sonrasında pos cihazında yer alan satış butonuna tutar girilir. Günümüzde kimi cihazlar önce rakamın girilip sonra banka kartı pos cihazına okutturulmaktadır. Satış isimli butona basıldıktan sonra müşteriden şifre bilgilerinin girilmesi istenmektedir.
POS cihazları kredi kartı, banka kartı, yemek kartı, temassız ödeme yöntemleri gibi farklı ödeme tiplerini kabul ederek müşterilerin hızlı ve güvenli şekilde ödeme yapmasını sağlar. İade ve iptal işlemleri de POS cihazları üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri