Her gün bir kaşık üzüm pekmezi yemek kilo aldırmaz, aksine sağlık açısından da faydalı olur. Fakat üzüm pekmezinin ya da diğer pekmezlerin sıklıkla tüketilmesi kişilere yüksek şeker oranından dolayı kilo aldırır.
Zengin besin değeri ile severek tüketilen pekmez, yüksek oranda şeker içerdiği için kilo aldıran bir besindir. Birkaç hafta düzenli tüketildiğinde özellikle kilo almakta zorlanan kişilere kilo aldıran pekmezin tüketildiği miktar çok önemlidir.
Pekmezlerin çoğu iştah açıcı özelliğe sahiptir. Bu özellik nedeni ise kilo almak isteyen bireyler pekmezleri aç ya da tok tüketebilirler. Fakat kilo problemleri olan kişilerin az tüketmesi, tüketirken ise tok tüketmeleri gerekmektedir.
Gece yatmadan önce pekmez içerseniz eğer kilo almanız hızlanır. Bundan dolayı kilo almak istemeyen kişiler pekmez tüketimini dikkatli olarak yapmalıdırlar. Ayrıca pekmezin gece yatmadan önce süt ile karıştırılması kilo almayı azaltabilir.
Dolayısıyla hangi pekmez türü kilo aldırır? Diye soranlara keçiboynuzu ve dut diyebiliriz. Üzüm pekmezi günde 1 çay ya da tatlı kaşığı tüketildiği sürece diğer pekmez türleri kadar kilo aldırmaz. Özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlü tutabilmek için diyet yaparken bile 1 kaşık üzüm pekmezi tüketebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Pekmez çeşitleri, hayati fonksiyonların devamlılığı için gerekli olan birçok vitamin ve minerali bünyesinde bulundurur. Pekmezde bulunan antioksidanlar, vücut direncini arttırarak, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi nedeniyle öksürüğe iyi geldiği ve balgam söktürdüğü bilinir.
Kilo almak isteyenlerin başvurabilecekleri en sağlıklı gıdalardan biri olan keçiboynuzu pekmezi, sabahları aç karnına ya da kahvaltıda düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi tüketmek, daha güçlü bir bünyeye sahip olmasının yanında daha hızlı ve sağlıklı kilo almaya yardımcı olmaktadır.
Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir. Evde yapılan pekmez güneş ışığı almayan ve oda ısısında saklanmalıdır.
Pekmezlerin büyük bölümü, iştah açıcı özelliklere sahiptir. Kilo almak isteyenler, pekmezi sabah aç karnına veya tok karnına tüketebilirler. Zayıflık sorunu olan kişiler için pekmezin kilo aldırdığını söylemek mümkündür.
Gece yatmadan önce tahin pekmez yemek kilo aldıracaktır. O nedenle tahin ve pekmez karışımının kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Sütlü pekmez içmek çok fazla kilo yapmaz. Süt pekmezin şeker dengesini düşürecektir.
Pekmez, çok iyi bir antioksidan kaynağıdır ve doğal tatlandırıcılar arasında en yüksek antioksidan değerine sahiptir. Her gün 1 kaşık pekmez tüketerek, hücrelerinizi kansere ve diğer hastalıklara karşı korumuş olursunuz.
-Her sabah tükettiğiniz 1 yemek kaşığı dut pekmezi, kansızlığın reçetesi olacaktır. Kansızlığın yanı sıra - Aç karnına tüketildiğinde vücudun enerji ihtiyacını karşılar. -Düzenli tüketildiğinde kolesterolü düşürür ve kalbi güçlendirir. - Diş ve diş etlerinizde sorun varsa mutlaka keçiboynuzu pekmezini deneyin.
Kilo Almak İçin Kahvaltı Yapmanız Şart
Peynir, yumurta, süt, reçel, bal, pekmez gibi ürünleri yemek, kilo almanıza yardımcı olur. Özellikle de pekmez ve bal yemek, gün içerisinde daha çok yemenize neden olur. Pekmez ve bal, sağlığınız için de son derece faydalı ürünler arasında yer alır.
Kilo almak için üzüm pekmez nasıl tüketilmeli? Özellikle içinde yüksek oranda şeker olmasından dolayı kara üzüm pekmezinin kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekir. Her gün 1 yemek kaşığı kara Üzüm pekmezinin tüketilmesinde kilo açısından herhangi bir problem bulunmaz.
PEKMEZ KAN YAPAR MI? Yararları saymakla bitmeyen bir besin olan pekmez, doğru ve düzenli tüketildiği zaman etkili bir kan yapıcıdır. Kan yapıcı özelliği sayesinde anemi (kansızlık) problemi yaşayanlar düzenli olarak pekmez tüketmelidir. Kansızlık tedavisinde pekmezin sabah aç karnına tüketilmesi önerilir.
Aç karnına pekmez, içeriğinde yer alan yüksek orandaki şeker nedeniyle pekmez hem karbonhidrat hem de enerji bakımından iyi bir kaynaktır. İçeriğinde yer alan potasyum, kalsiyum ve magnezyum vücudun ihtiyaç duyduğu oranın büyük bölümünü karşılamak için yeterli olur.
Her gün 1- 2 tatlı kaşığı pekmez tüketmek demir açısından yerinde bir takviye olacaktır. Pekmez aynı zamanda kalsiyum açısından yardımcı kaynaktır. Kalsiyumun ana kaynağı süt ve süt ürünleri olmakla birlikte pekmezin içerdiği kalsiyum da kıymetlidir.
Dut pekmezinin iştah açıcı özelliği vardır. Aşırı tüketildiği zaman fazla kilo almanıza yol açabilmektedir. Bu pekmez özellikle kilo almak isteyenler tarafından da çok önemlidir.
1) Keçiboynuzu Pekmezi
Keçiboynuzu pekmezi içerisinde bulundurduğu demir, mineral ve vitaminlerin etkisiyle en hızlı kan yapan yiyeceklerin arasındadır.
Üzüm pekmezi, uzmanlar tarafından her sabah tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bir çorba kaşığı üzüm pekmezine birkaç damla limon sıkılarak tüketildiğinde doğal antibiyotik olarak en doğal tedavi yöntemidir.
Besin Değerleri 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi 29 (kcal) kaloriye sahiptir. 1 yemek kaşığında 7.11 mg karbonhidrat bulunur. Üzüm pekmezinde yağ bulunmaz. 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi, 0.05 mg demir içerir.
Soğuk kış günlerinde enerji verici özelliği sayesinde hastalıklara karşı vücudun direncini artırmaya yardımcıdır. Pekmez, antienflamatuar özelliği sayesinde vücuttaki iltihapların giderilmesine katkıda bulunur. Romatizma gibi iltihaplı hastalıklara bağlı semptomların hafifletilmesinde destekleyici rol oynar.
Yatmadan önce 1 bardak ılık süt içebilirsiniz. Yemeklerden önce su, salata, çiğ sebze tüketmeyiniz; böylece midenizde daha kalorili yiyecekler için alan bırakabilirsiniz. Süt, kefir gibi içeceklere kuru yemiş, meyve, bal ekleyerek yüksek kalorili içecekler hazırlayıp ara öğünlerde tüketebilirsiniz.
Fazla kalorileri almanın en kolay yolu ise yüksek enerjili besinler tüketmektir. Ancak bu besinlerin de sağlıklı olanları tercih edilmelidir. Baklagiller, avokado, yağlı tohumlar, süt ve süt ürünleri gibi yiyecekler, sağlıklı kilo almaya yönelik yiyeceklerden bazılarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri