Ortaokul mezunu olanlar, Lise eğitimine devam edemeyenler, Yurt dışında eğitim almış olup mezuniyet belgesi olması şartıyla İl Millî Eğitim Müdürlüklerinden Denklik Belgesi almış olanlar Açık Öğretim Lisesi'ne başvurabilir.
Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin aslı) istenir. T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenir.
Lise eğitimi sonucunda açık öğretim kurumlarının verdiği lise diploması ise açık lise diploması olarak bilinmektedir. Açık lise diploması üniversite sınavına girilmesini sağlamaktadır.
Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
(Değişik ikinci fıkra:R.G.-17/3/2009-27172) Bir dersten başarılı olabilmek için, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Açık Öğretim Lisesine İlk Kayıt Yaptıracak Olan Öğrenci; Öncelikle T.C. Kimlik Numarası İle Anlaşmalı Bankalara Sınav Ücretini Yatıracaktır. Sınav Ücretini Yatıran Aday Öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne Müracaat Ederek İlk Kayıt İçin Gerekli Evraklarını Teslim Ederek Ön Kaydını Yaptıracaklardır.
Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Açık Öğretim Lisesi sınavlarının uygulanış şekliyle ilgili olarak bu sene Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemeye gitti. Buna göre AÖL sınavları online (çevrimiçi) olarak değil, yüz yüze yapılacak.
Tüm uyarılara rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula gitmediği her gün için 15 TL para cezası veriliyor. Buna rağmen yine göndermeyenlerin 500 TL idari para cezası ödemesi gerekiyor.
Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
Geriye kalan vakti çok iyi değerlendirirseniz açık liseye gitmek sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Açık lise okuyan bir öğrenci mezun olduktan sonra üniversite okuyabilir mi? Tabi ki okuyabilir.
AÖL'de sınav tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir. Sınavlar, her yıl iki dönemde yapılır. İlk dönem sınavları Nisan ayında, ikinci dönem sınavları Temmuz ayında yapılır.
Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 yılı sınav uygulama takvimine göre Açık Öğretim Lisesi sınavları Temmuz ayında düzenlenecek. Kayıt işlemlerinin sona ermesine iki gün varken adaylar sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağına ulaşmak istiyor. MEB tarafından her yıl eğitim yılında toplam üç sınav düzenlenmektedir.
Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılırken yapılan değişiklikle; artık en az 30 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf ve en az 60 kredi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılacaklar.
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül'de başladı ve 16 Ekim tarihinde sonlanıyor. Öğrenciler kayıt ve kayıt yenileme başvurularını aol.meb.gov.tr adresinden gerçekleştiriyor.
Özel okula dönüşecek dershaneler için öngörülen 'açık lise' formülünde öğrenciler haftada en az iki gün okula gidecek.
Açık Öğretim Kurumları (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Yazılı Sınavları 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde basılı evrakla okullarda yüz yüze yapılacaktır.
Yeni yönetmelikle birlikte evlenen öğrencinin açık liseye kaydının alınması da mecburi oldu. MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 1 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında liseler için yeni bir düzenleme yaptı. Yeni sisteme göre 8 yaş üstü öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek ancak 22 yaşına kadar mezun olamayanların kayıtları silinecek ve Açık Liseye yazdırılacak.
Yönetmelik değişti: Lisede 22 yaş sınırı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri