"Bir ailenin geçim durumunu başka bir aile bilmez." anlamında kullanılan bir söz.
Herkesin tenceresi kapalı kaynar Atasözünün Anlamı: İnsanlar, başkalarına göstermeden kendi dertleri, sıkıntıları ve problemleriyle uğraşırlar. Bu atasözü, bireylerin özel meselelerini gizli tutma ve başkalarına açmama eğilimini ifade eder.
Cevap: 1) kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar 2) tembel olan işi geç yapar.
[1] Bir iş için yapılan hazırlık, gerekseme ölçüsünde olur.
[1] Başkasını tuzağa düşürmeye çalışan kimse, bu tuzağa ondan önce kendisi düşer.
İlgili 41 soru bulundu
Kaynar, günümüzde yeni doğum yapan kadını ve çocuğu görmek amacıyla yapılan ziyaretlerin baş içeceğidir. Çocuk doğunca ziyarete gelen bütün eş, dost ve akrabaya sıcak veya soğuk şerbet ikram edilerek doğum müjdelenirken aynı zamanda da bu mutlu olay kutlanmış olur.
Kaynar içeceği Anadolu'nun birçok yerinde lohusa şerbeti olarak bilinir. İçinde türlü baharatların yer aldığı kaynarın içinde tarçın, kakule, havlıcan, karanfil ve zencefil gibi birbirinden unutulmaz baharatlar yer alır. Mersin'in kutsal içeceği olarak kabul edilen kaynar enfes tadıyla sofraların iksiridir.
Kaynar ( Adana – Mersin Yöresi Lohusa Şerbeti)
Anadolu kültürüne özgü olan kaynar, Büyükşehir Belediyesi mobil araçlarıyla vatandaşlara sunuluyor. Soğuk kış günlerinde bağışıklıkların düşmesi, hastalıkların artması nedeniyle Büyükşehir, dağıttığı kaynarla vatandaşlara ilaç niyetine ikram yapmış oluyor.
Temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3 kök havlucan koyup güzelce temiz bir tülbente sarılır ağzı bağlanır. Düdüklü tencereye atılır, üzerine beş litre su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kaynatılır.
Çubuk tarçın, kök zencefil, kök havlıcan, yeni bahar tohumu ve karanfil. Karışımı çaya dönüştürmek de oldukça basit. 5 lt suya 150 gr paket ölçüsüdür. Tadını yoğun tercih edenler 2,5-3 litre su ile hazırlayabilmektedir.
Kaynar, Anadolu'da lohusa şerbeti ya da kırmızı şerbet olarak bilinen içeceğin Adana'daki adı. Çeşitli baharatlar kullanılarak yapılan kaynar, doğum yapan anneyi ve bebeği ziyarete gelenlere ikram ediliyor.
Eğer kaynatılmamışsa, çiğ süt kapağı kapalı şekilde buzdolabında 0 ila +4 derece arasında şişenin üzerinde yazan son kullanma tarihine kadar saklanır. Eğer kaynatılmış ise buzdolabında 7 ila 10 gün muhafaza edilir.
Kaynar Çukurova bölgesinden tüm Türkiye 'ye yayılan bir bitkisel çaydır. Kış çayı olarak da bilinen kaynar aynı zamanda emziren anneler için süt çayı olarak da tüketilmektedir. Tarçın, kök zencefil, kök havlıhan, yenibahar ve karanfil içermektedir.
Özellikle ferahlık verir, iştah açar, öksürüğü keser ve enerji sağlar. Solunum yollarına ,nezleye, gribe de iyi gelmektedir. Özellikle bu leziz karışımı kış aylarında elinizin altında bulundurmak en iyisi.
Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm tane ve kabuk baharatlar ayrı ayrı 4 veya beş parçaya ayıracak kadar iri dövülür, daha sonra dövdüğümüz malzemeleri suyu şekeri koyup 3 saat kaynatıyoruz daha sonra soğuyunca süzüyoruz. Sıcak olarak bardaklara koyulur. Üzerine iri dövülmüş ceviz serpilerek ikram edilir.
İlk olarak derin bir tencereye suyu alıyoruz. Üzerine kakuleyi, havlıcanı, karanfili, yenibahar tohumunu, zencefili, zerdeçalı, çubuk tarçını, bir tutam muskatı rendeleyerek ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Karışımı kısık ateşte 1 saat kaynatıyoruz. Kapağını kapatıp, ocaktan alıyoruz. 1 gece serin bir yerde bekletiyoruz.
Körle Yatan Şaşı Kalkar Atasözünün Anlamı Nedir? Kötü ve ahlaksız olan, değersiz insanlarla arkadaşlık kurmak, ister istemez bazı zamanlarda onların kötü huylarını almak anlamına gelir. Nitekim insanı en çok etkileyen kişiler çevresindeki yakın olanlardır.
Cevap: azar azar olagelen şeyler birikerek önemli bir niceliğe ulaşacağı için küçümsenmemelidir.
[1] İnsanlar birbirlerine yardım etmeden başarıya ulaşamazlar. Bu durum, cansızlarda bile görülür: Değirmenin dönebilmesi ve buğday öğütebilmesi için rüzgar ister.
[1] Başta bulunan nasıl bir yol tutarsa onun yönetiminin altında bulunanlar da o yolu tutarlar.
Buğday ekmeğin yoksa buğday dilin de mi yok? [1] Görüştüğün kimseyi ağırlayacak ya da onun istediğini verecek durumda olmayabilirsin. Ama tatlı dille gönlünü hoş etmek varlıklı olmaya bağlı değildir.
"Verimin yüksekliği, çalışmanın etkili bir şekilde gerçekleşmesine bağlıdır" anlamında bir söz.
"Ağır kazan geç kaynar " Atasözünün Anlamı: Yavaş başlayan şeyler, sonunda istikrarlı ve güçlü bir şekilde ortaya çıkar. Sabırlı olmak gerektiğini ve her şeyin zamanla olgunlaşacağını belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri