Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
Vatandaşların borçları ne kadarsa bloke işlemlerinde banka hesaplarından o kadar para geri alınır. Bloke işlemlerini kaldırmak isteyenlerin bütün borçlarını ödeyip borçlarını ödediklerine dair belgeyi bankaya veya vergi dairesine götürerek bloke iptal işlemleri için başvuruda bulunmaları gerekir.
Örneğin kredi ödemesi olan birisinin hesabında para durumu yoksa maaşı yatınca kredi miktarı kadar tutar otomatik olarak kesilir. Buda blokeli tutar anlamına gelir. Ayrıca belirli bir tutarın kullanımına gelen her kısıtlama blokeli tutar olarak bilinir.
Blokenin kaldırılması için vatandaşların tüm borçlarını ödemesi gerekiyor. Ayrıca borcunu ödediklerine dair bir ibraz etmeleri gerekmektedir.
Blokeli hesaptaki paranın kullanılabilmesi mümkün değildir. Bloke koyulan hesaptaki paranın kullanılabilmesi için öncelikle blokenin kaldırılması gerekmektedir. Blokenin kaldırılması için ise yukarıda açıkladığımız üzere MASAK'a itiraz edilmelidir.
İlgili 19 soru bulundu
Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
Düzenlemede işlemin 7 günlük ertelenmesinden bahsedilmişse de uygulamada belli bir işlem değil tüm banka hesabı bloke edilmektedir. Bu kapsamda verilen erteleme kararı sadece 7 günle sınırlı olup, 7 günün sonunda başkaca bir karar alınmadığında sona ermektedir.
Sürekli uyarı olarak işlem kısıtlaması alan bir hesap ise bu durumda 15 güne kadar işlem kısıtlaması sürebilmektedir. Fakat ilk kez ya da daha önce bir ya da iki kez kısıtlama almış bir hesap ise birkaç saat içinde kısıtlama kalkmaktadır. Kısaca bu durum 1 saat ila 15 gün arasında sürebilmektedir.
Bir hesap kısıtlandığında belli gönderiler ve işlemler yapılmamaktadır. Ayriyeten hesap kısıtlamayı kullanıcılar da birbirlerine uygulayabilirler kısıtlanan bir hesap sizin hesabınızdaki fotoğraflarınıza erişemeyecektir ve yorum yapamayacaktır.
Maaşın haczedilebilmesi ya da hangi hallerde haczedileceğine odaklanacağımız bu yazıda kafanızdaki bütün soru işaretlerine cevap vermeyi arzuluyoruz. Bankalar, maaş hesaplarına bloke koyarak çalışanların maaşlarını çekmelerine engel olur.
Banka memuru, yapacağınız ticari işleminin nedenini paranın nereden geldiğini ve ne için kullanılacağını sormakla yükümlüdür. Hatta banka bazı durumlarda, sözleşme, fiş ,fatura yada açıklamanızı destekleyecek yazılı belge isteyebilmektedir.
Şayet kanuni şartlar sağlanmadan emekli maaşına haciz konulduğu anlaşılırsa, icra mahkemelerinde icra memur muamelesini şikayet davası açılarak, hukuka aykırılık ortadan kaldırılabilir. Ayrıca tahsil edilen para için istirdat davası açılması da mümkündür.
Kısacası hesaplarınızdaki detayları göremeyeceksiniz. Paylaşılan bilgilere göre bu hizmet Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu iş birliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden kullanıcılara sunuluyor.
Kısıtlı adına banka hesabında işlem yapılabilir mi? Kısıtlı adına yeni bir banka hesabı açılabileceği gibi mevcut olan hesabın altın gibi yatırım hesabına çevrilmesi de mümkündür.
Instagram hesabı kısıtlandı sorununun kaldırması için 1-2 gün hiç kimseyi takip etmeden beklemeniz gerekmektedir.
Banka hesaplarına haciz konan kişiler, icra borcu nedeniyle hacizlerin kalkması için dosya borcunu ödemek zorundadır. Aynı şekilde e-haciz yolu ile konan hacizler içinde e-haciz kaldırma yoluna gidilir. Dosya borcu ödendikten sonra, hacizlerin kaldırılması için icra dairesine başvurulmalı ve dosya kapatılmalıdır.
Hesabın tüm uygunsuz yorumlarının silinmesi. Hesabın topluluk kurallarına uygun hale getirilmesi. Kullanıcı kısıtlaması durumunda, engellenen takipçilerin tekrar takip edilmesi veya hesaplarının engelini kaldırmaları için talep edilmesi. Kısıtlamanın kaldırılması için Instagram yardım merkezine başvurulması
Bunlardan ilki Instagram kullanıcısı yazan hesabın herhangi bir nedenden dolayı artık kullanılmıyor olmasıdır. Yani hesap kapanmıştır ve aktif değildir. Bir diğer nedeni ise karşı tarafın engellemesidir. Eğer Instgram kullanıcısı yazıyor ve hesap halen aktif durumda ise hesap tarafından engellenmiştir.
Instagram bununla ilgili net bir şey politikalarında belirtmese de bunun bir algoritmaya bağlı olduğu düşünülüyor. Algoritma ise şöyle; hesabı aktif kullanıyor vakit geçiriyorsanız 3-5 gün arasında YENİ yazısı kalkıyor.
- Instagram'da yapılan kısıtlamayı kaldırmak adına o kişinin hesabına ulaşmanız gerekir. Bunun için Instagram üzerinden o kişiye ulaşılması lazımdır. - Kısıtlama yapılan kişiye ulaştıktan sonra en yukarıda sağ tarafta ayarlar seçeneği bulunmaktadır. Burada kısıtlama yaptığınız kişinin kısıtlaması kaldırılabilir.
En fazla 5 adet hesap ekleyebileceğinizi aklınızda bulundurun.
Hesabınızın silinmesini talep ettikten 30 gün sonra hesabınız ve tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinir ve bilgilerinizi geri getiremezsiniz.
Vatandaşların başka bankalara borcunun olmasından dolayı banka hesaplarına bloke koyma işlemi gerçekleşir. Bu işlemin sonucunda bankalar, müşterilerinden alacakları kredi kartı veya kredi borçlarını bloke koydurma yolu ile alabilir.
Ancak MASAK tarafından banka hesabına bloke konulması işleminin iptali için dava açmış olmak, blokenin kendiliğinden kaldırılacağı anlamına gelmemektedir. Bu nedenle mahkemeden aynı zamanda yürütmenin durdurulmasının talep edilmesi gerekir.
Banka hesabınızda/hesaplarınızda haciz olup olmadığını E Devlet ve GİB internet sitelerinden öğrenebilirsiniz. E HACİZ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Eğer bu türden borçlarınız varsa banka hesaplarınızda bloke var mı yok mu sorgulamak için E-Devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitelerini kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri