Öncelikle bilindiği gibi Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada bölgelerinin bulunduğu Adalar bölgesinde herhangi bir karayolu yoktur. Denizyolu ile ulaşımın sağlandığı Adalar bölgesinde belediye resmi araçlar hariç araç kullanımı da yasaktır, bölgede ulaşım bisikletler ve akülü motorlarla sağlanır.
Heybeliada'ya ulaşım sağlamanın tek yolu deniz yolculuğudur.
Adalara arabalı vapur seferi düzenlenmemektedir. Otomobil veya motorsiklet ile gitme imkanı bulunmamaktadır.
Heybeliada'ya Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş'tan kalkan vapurlarla ulaşılmaktadır. Aynı zamanda Bostancı İskelesi'nden hareket eden motorlarla da Heybeliada'ya gitmek mümkündür. Tarifeler yıl içinde mevsimlere göre değişiklik göstermekte olup, hafta sonlarında sefer sayısı artırılmaktadır.
İstanbul'un birçok merkezi ilçesinden deniz yolu ile ulaşmak mümkündür. Özellikle; Kadıköy, Kabataş, Bostancı ve Eminönü vapur hatlarını kullanarak bu göz alıcı adaya hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Heybeliada ne kadar sürede gezilir? Kaç Günde Gezilir; Heybeliada'yı 1 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Heybeliada'yı ziyaret etmek için en doğru zaman ilkbahar aylarıdır.
Yazın en sıcak günlerinde serinlemek ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak için Heybeliada'da birçok plaj ve koy bulunuyor. Temiz havası, gezilecek yerleri ve kolay ulaşımı ile Heybeliada İstanbul'un kaçış noktalarından biri. Heybeliada denize girilecek yerler açısından da oldukça avantajlı.
Beşiktaş - Adalar (Dentur Avrasya)
Ek bilgi: Beşiktaş - Adalar hattında 5 i̇stansyonlar bulunuyor ve bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 105 dakika.
Heybeliada'ya günübirlik veya konaklamalı tatil planı yapan ziyaretçiler, “Heybeliada'da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır.
Büyükada'ya araba ile ulaşmak mümkün değildir. Büyükada'ya gidilecek ilçeler şu şekildedir; Bostancı: İstanbul'un Bostancı mahallesinden direkt olarak Büyükada'ya ulaşım sağlamak mümkün. Bostancı sahilinde ki Mavi Marmara firması ile Büyükada'ya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Öncelikle bilindiği gibi Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada bölgelerinin bulunduğu Adalar bölgesinde herhangi bir karayolu yoktur. Denizyolu ile ulaşımın sağlandığı Adalar bölgesinde belediye resmi araçlar hariç araç kullanımı da yasaktır, bölgede ulaşım bisikletler ve akülü motorlarla sağlanır.
Adalar'a yani Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada'ya herhangi bir karayolu ulaşımı bulunmamaktadır; bu adalara sadece denizyolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Adalar'da resmi araçlar dışında, araç kullanımı da yasaktır. Sadece bisiklet ve akülü motor kullanılabilmektedir.
Heybeliada'ya İstanbul Şehir Hatları, Mavi Marmara, Prenstur, Dentur ve Turyol firmaları düzenli olarak sefer düzenlemektedir. Bostancı'dan kalkan motorlar yaklaşık 25 dakikada adaya varırken, Kabataş'tan kalkan vapurlar yaklaşık 1 saat 10 dakika, Kartal'dan kalkan motorlar ise yaklaşık 30 dakikada adaya varmaktadır.
Adalar içi ulaşımda motorlu araçlar kullanılmamaktadır. Motorlu araçlara, sadece kamu hizmeti için kullanılan temizlik, sağlık, ambulans, polis, itfaiye gibi hizmetlerde izin verilmektedir. Büyükada, Heybeliada ve Burgazada'da kamu ulaşımı, faytonlar aracılığıyla yapılmaktadır.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
* PAZAR GÜNLERİ YAPILMAZ.
Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.
Heybeliada'nın tarihi ve turistik değerlerinden bir tanesi olan Heybeliada Sanatoryumu, Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi olma özelliği taşıması bakımından son derece önemlidir. İsmet İnönü'nün de tedavi olduğu bu özel yer, Heybeliada'nın en önemli tarihi yerlerinden bir tanesidir.
Heybeliada'nın en temiz denizi ile tanışmak için en doğru adres. Koy etrafında konumlanan plaj, açık denize baktığından ötürü tertemiz denizi ile ünlü. Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tüm adayı yürüyerek dolaşmayı planlamıştık, kızılçam ormanları içinde rahat bir yolculuk yapacağımıza inanıyorduk ve gerçekten de öyle oldu. Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Şimdi şöyle; Hüseyin Rahmi Gürpınar 1911'de yayımlanan “Şıpsevdi” romanından kazandığı parayla Heybeliada'nın en tepesinde bir arsayı alıyor, buraya üç katlı ahşap bir ev yaptırmaya başlıyor. Ölümüne kadar, 30 sene bu evi kullanıyor. Ölümünden sonra, 1944'ten sonra ev mirasçılarına kalıyor.
Heybeliada Gezilecek Yerler Listesi. Hem Akdeniz hem de Karadeniz ikliminin özelliklerinin görüldüğü adayı ziyaret etmek için en ideal mevsimin ise ziyaretçiler tarafından ilkbahar olduğu söylenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri