Heybeliada ile Büyükada arası mesafe ortalama 3 km'dir. Ortalama 5-10 dakika arasında ulaşım sağlanabilmektedir.
Heybeliada - Büyükada arası mesafeyi merak ediyorsanız aralarında yaklaşık 3 km uzaklık olduğunu söyleyebiliriz. Vapur seferleri ile yakşak 10 dakikada Büyükada'dan Heybeliada'ya ulaşabilirsiniz.
Heybeliada'ya Kadıköy, Bostancı, Eminönü ve Kabataş'tan kalkan vapurlarla ulaşılmaktadır. Aynı zamanda Bostancı İskelesi'nden hareket eden motorlarla da Heybeliada'ya gitmek mümkündür. Tarifeler yıl içinde mevsimlere göre değişiklik göstermekte olup, hafta sonlarında sefer sayısı artırılmaktadır.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tüm adayı yürüyerek dolaşmayı planlamıştık, kızılçam ormanları içinde rahat bir yolculuk yapacağımıza inanıyorduk ve gerçekten de öyle oldu. Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Aynı zamanda Büyükada'dan sonra en büyük Prens Adası'dır. Yeşil alanı da oldukça fazla olan ada İstanbul'a yakınlığıyla beraber çok ilgi çekmektedir. Büyükada'nın hemen komşusu olan Heybeliada, Büyükada kadar kalabalık ve hareketli değildir.
İlgili 31 soru bulundu
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Sarıyer'de yer alan birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL arasında değişirken, Heybeliada'da ise bu ücret özellikle hafta sonunda 560 TL'yi buldu. Büyükada'da yer alan tesise ise hafta sonu kişi başı giriş fiyatı 300 TL olarak belirlendi.
Alman Koyu
Heybeliada'nın en temiz denizi ile tanışmak için en doğru adres. Koy etrafında konumlanan plaj, açık denize baktığından ötürü tertemiz denizi ile ünlü. Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor.
Heybeliada ne kadar sürede gezilir? Kaç Günde Gezilir; Heybeliada'yı 1 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Heybeliada'yı ziyaret etmek için en doğru zaman ilkbahar aylarıdır.
Heybeliada'ya günübirlik veya konaklamalı tatil planı yapan ziyaretçiler, “Heybeliada'da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır.
Heybeliada'dan Büyükada'ya gidebilmek için şehir hatlarının Heybeliada'dan Büyükada'ya geçecek olan vapurlarına binmek gerekmektedir. Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
Büyükada'ya araba ile ulaşmak mümkün değildir. Büyükada'ya gidilecek ilçeler şu şekildedir; Bostancı: İstanbul'un Bostancı mahallesinden direkt olarak Büyükada'ya ulaşım sağlamak mümkün. Bostancı sahilinde ki Mavi Marmara firması ile Büyükada'ya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Büyükada'ya gitmek, zahmetli ve zor değildir. Bostancı, Kadıköy, Eminönü ve Beşiktaş iskelelerine ulaşım sağlayarak vapur saatlerini takip edebilir, Büyükada'ya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Üstelik bu yolculuk İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzaralarını sunacaktır.
Vapur: Yazın ve kışın düzenli vapur seferleri mevcut. Şehir Hatları firması düzenliyor. Ücretleri uygun, yolculuk 1 saat kadar sürüyor.
Ve başına gelenler “Godot'yu Beklerken” tiyatro oyunu kadar absürt! Şimdi şöyle; Hüseyin Rahmi Gürpınar 1911'de yayımlanan “Şıpsevdi” romanından kazandığı parayla Heybeliada'nın en tepesinde bir arsayı alıyor, buraya üç katlı ahşap bir ev yaptırmaya başlıyor. Ölümüne kadar, 30 sene bu evi kullanıyor.
Adaların nüfusu yaz aylarında Nisan ve Mayıs'tan itibaren artarak, Temmuz-Ağustos aylarında Büyükada 30.000 (Sedefadası dahil), Heybeliada 20.000, Burgazada 7.000 ve Kınalıada 15.000 olmak üzere, toplam 72.000 civarına ulaşmakta, günü birlik ziyaretçilerle ilçe nüfusu 140.000 kişiyi bulmaktadır.
1- Aya Nikola Plajı- Büyükada
Denizin temiz ve sığ, ince taneli kumdan oluşması sebebiyle adanın en çok tercih edilen işletmelerinden. Yüzme bilmeyen ve çocuklu ailelerin ilk tercihlerinden biri olan plaja hafta sonu veya tatil günlerinde gidecekseniz rezervasyon yapmanızı öneririz.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Büyükada beach kültürünü yaşatan Yörükali Plajı, hem konaklama hem de plaj hizmetleri veren Yörükali tesislerine dahildir. Motel müşterileri için plaj girişi ücretsizdir. Odalarda, sıcak su, balkon, uydu yayını, mini bar ve banyo mevcuttur.
20 TL ücret ödüyorsunuz ve karşılığında bir şey almıyorsunuz.
Heybeliada Gezilecek Yerler Listesi. Hem Akdeniz hem de Karadeniz ikliminin özelliklerinin görüldüğü adayı ziyaret etmek için en ideal mevsimin ise ziyaretçiler tarafından ilkbahar olduğu söylenir.
Heybeliada: Prens Adaları'nın ikinci büyük adası olan adaya Heybeliada denilmesinin sebebi, uzaktan bakıldığında adanın yere bırakılmış bir heybeye benzemesidir. [3] Adadaki tepeler; Ümit Tepesi (85 m.), Değirmen Tepesi (136 m.), Köy Tepesi (128 m.) ve Baltacıoğlu Tepesi (98 m.)[4]'dir.
HEYBELİADA: Bu ada da keza çam ormanları ile kaplı olup 251,07 hektar genişliğindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri