Heybeliada ne kadar sürede gezilir? Kaç Günde Gezilir; Heybeliada'yı 1 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Heybeliada'yı ziyaret etmek için en doğru zaman ilkbahar aylarıdır. Özellikle Nisan – Mayıs ayları bir harikadır.
Şehir hatları vapurları ve tekneler ile Heybeliada'ya gidiş; Eminönü'nden yaklaşık 1 saat, Kabataş'tan 1 saat 15 dakika, Beşiktaş'tan 1 saat 30 dakika, Bostancı ve Kartal'dan ise 25-30 dakika sürüyor.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor.
Zaman zaman bahar yağışlarına da tanık olan Heybeliada'da doğanın uyanışını izlemek, bunalmadan bisiklete binebilmek ve adayı gezmek için nisan ve mayıs ayı en uygun aylardır. Denizin keyfini çıkarmak ve İstanbul'un boğucu havasından uzaklaşmak için yaz aylarında da Heybeliada çok keyiflidir.
İlgili 34 soru bulundu
Heybeliada'ya tatil planları yapan kişiler ise “Heybeliada'da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Heybeliada plajları isimleri; Değirmenburnu Plajı, Çam Limanı Koyu Plajı, Alman Koyu Plajı, Akvaryum Plajı, Ada Beach Club, Asaf Aile Plajı ve Cevahir Aqua Heybeliada'dır.
Ortodoks Rum dini kurumlarının yanında 1940'larda yapılmış Beth Yaakov Sinagogu bulunur. Kuzey kıyısında da Hidiv ailesinden Sait Halim'in kardeşi Abbas Halim Paşa'nın konağı hâlâ mevcuttur. Heybeliada aynı zamanda İsmet İnönü'nün evini barındırmaktadır.
Eminönü – Kadıköy Adalar hattını kullanarak Heybeliada'ya yaklaşık 1 saatte ulaşmak mümkündür.
Heybeliada diğer adalar kadar fazla yokuşu olmayan bir ada, yokuşlar uzak aralıklarla o nedenle fazla hırpalamıyor. Yukarıya çıktığımızda Çam Limanı'nın güzelliği gözlerimizin önüne seriliyor.
Ortalama 2 saatte bir kalkan bu vapur Büyükada'ya uğrayarak 50 dakikada Heybeliada'ya ulaşmaktadır.
Heybeliada, İstanbul'un Büyükada'dan sonra en büyük adasıdır. Adaya Heybeliada denilmesinin sebebi, uzaktan bakıldığında adanın yere bırakılmış bir heybeye benzemesidir. İstanbul'un en çok rağbet gören sayfiye yerlerinden biridir.
Plaja giriş ücreti kişi başına hafta içi ve cumartesi 50-TL, pazar günleri ise 60 TL'dir. 0-7 yaş arası çocuklar için plaja girişte herhangi bir ücret alınmamaktadır.
Heybeliada'ya günübirlik veya konaklamalı tatil planı yapan ziyaretçiler, “Heybeliada'da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır.
Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
Kabataş ve Yenikapı'dan Adalar'a yaz boyunca her gün karşılıklı sefer düzenleyecek olan İDO'nun, yaz tarifesi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. 2021 yılında Kabataş ve Yenikapı'dan Adalar'a tam 23,46 TL, indirimli 12,51 TL, öğrenci 21,90 TL, aktarma ise 16,43 TL olan bilet fiyatlarının 1 Temmuz 2022 itibariyle en az %40 ...
Eminönü-Kınalıada arası 50 dakika sürmektedir. Bostancı'dan Kınalıada'ya yaklaşık 2 saatte bir sefer düzenlenmektedir. Sabah 07.05'te başlayan şehir hatları seferi gece 00.00 kadar devam etmektedir. Yolculuk süresi yaklaşık yarım saat kadar sürmektedir.
İstanbul'da temiz deniz suyuna sahip ilçelerin başında Adalar geliyor. Kınalıada, Burgazadası, Heybeliada, Büyükada ve Sedef Adası'nda deniz yüzmek için plajlar bulunuyor.
Marmara Denizi'nde Büyükada ve Kınalıada ile beraber Prens Adaları'ndan biri olan Heybeliada İstanbul'a bağlıdır. Adalar Belediyesi'ne bağlı olan Heybeliada bu belediyeye ait 5 mahalleden biridir. Aynı zamanda Büyükada'dan sonra en büyük Prens Adası'dır.
Heybeliada ile Büyükada arası mesafe ortalama 3 km'dir. Ortalama 5-10 dakika arasında ulaşım sağlanabilmektedir.
Şehir Hatları ile Eminönü'nden Kınalıada 50 dk, Burgazada 65 dk, Heybeliada 80 dk, Büyükada ise 95 dk sürüyor.
Kapatılması 2005 yılında, İstanbul Sağlık Müdür Vekili Uzman Dr. Mehmet Bakar tarafından AA muhabirine yapılan bir açıklamayla bu hastanenin kapatılarak şehir içine nakledileceği bildirildi. Hastanenin kapatılma sebebi olarak deniz yoluyla ulaşımın zorluğu ve yeterli hasta bulunmaması sebep gösteriliyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri