Bağışıklık sistemini güçlendirir: Rezene çayı antioksidan ve C vitamini barındırması sebebi ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bünyenin savaşmasını sağlar. Vücudu daha güçlü kılar.
Östrojen etkisi gösterebilen rezene çayının meme, yumurtalık ve rahim kanseri olan kişiler tarafından tüketilmemesi gerekiyor. Bununla birlikte pıhtılaşma problemi yaşayanlar ile kereviz ve havuca alerjisi olanlar tarafından kullanılmaması gerekiyor.
Balgam söktürücü etkisinin yanı sıra burun kanallarının açılmasında da etkilidir. Boğaz ağrısı için gargara yapılarak kullanılabilir. Bronşit gibi hastalıkların iyileştirilmesinde etkili olabilir.
İçeriğinde bolca B ve C vitamini bulunan rezene, mineral, potasyum ve kalsiyum bakımından da oldukça zengindir. Öksürüğü keser ve soğuk algınlığına iyi gelir. Balgam söktürücü özelliği vardır.
İlgili 39 soru bulundu
Rezene çayı bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine destek verir. Aynı zamanda cilt sağlığı üzerinde de yardımcı içeriğe sahiptir. Rezene çayını boğaz ağrısı ve öksürüğün tedavisinde destekleyicidir.
Öksürüğün azalmasını sağlıyor, balgam söktürücü etki gösteriyor. İçindeki bolca C vitamini sayesinde vücutta antioksidan özellikler gösteren Rezene çayı, bu sayede serbest radikallerin, yani zararlı ve yabancı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlıyor.
Gripte burun tıkanıklığı için ne yapılmalı? - Bol sıvı tüketmek, burun mukozasının nemli kalması adına gereklidir. - Tuzlu su; burun tıkanıklığının açılması adına birebirdir. Evde bir bardak ılık su ile 1 çay kaşığı sofra tuzu koyulup, buruna çekerek burun tıkanıklığından kurtulmak mümkündür.
İşte rezene çayını hazırlamak bu kadar kolay! Şifasını arttırmak için içerisine birkaç dilim limon koyabilir, kaynama aşamasında içine bir küçük parça zencefil de ilave edebilirsiniz. Yıldız anason, çubuk tarçın gibi baharatlar da ilave ederek hem kokusunu hem de tadını güzelleştirebilirsiniz.
Anason ve maydanoz gibi bitkilerle aynı familyadan olan rezenenin anasona benzer aromatik bir tadı vardır. Bu tatlımsı tat anetol denilen bir maddeden kaynaklanır. Aynı madde anasonda da bulunduğu için rezeneye de anasona benzer bir tat verir.
Rezene çayı ne zaman içilir diye merak edenler için cevaplamak gerekirse; günün her saatinde tüketilebilir. Ancak rahatlatıcı etkisi sebebiyle hafiflik ve uyku hali yaratabilir.
Nane-Ihlamur Çayı
Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor. Nane ise etkin maddesi mentol sayesinde nefes açıcı ve iyi bir balgam söktürücüdür. Boğaz ağrısını yatıştırarak kuru öksürüklerin de geçmesine yardımcı olur.
C vitamini bakımından zengin olan rezene çayı, cilt dokusunu yeniler ve kolajen yapının oluşmasını sağlayarak cildi canlandırır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olduğundan olası enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak vücudu korur.
Gribal enfeksiyonlarla beraber de çok fazla görülen su gibi burun akıntısında eğer görülen sümük kanlı vs. değilse korkulacak bir durum yoktur. Genellikle bu şekilde olan burun akıntısı berraktır. Burnun aşırı boşalmasıyla kişi rahatlamaktadır. Ancak yeniden akıntı olunca yine rahatsızlık verici bir durum oluşur.
1) Tuzlu Su
Tuzlu su ise bu yaraları da iyileştirir ve mikropları atar. Nezle ve griple geçen günlerde, burun akıntısından kurtulmak için sıcak suyun içine tuz ekleyin ve tuzun çözülmesini bekleyin. Sonrasında bu suyu ikişer damla olacak şekilde burun deliklerinize damlatın.
SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ
Bir çay bardağı su hazırlayın. Daha sonra bir miktar bal ile soğan suyunu bir kaba koyarak karıştırın. Hazırladığınız suyu karışımın içinde döküp tekrar karıştırın. Günde iki kere bu karışımı için.
Orta parmağınızı ve işaret parmağınızı birleştirip kaşınızın tam ortasından olacak şekilde ileriye ve geriye hareketler yapın. 1.ve 2. adımı sırayla 20 saniye boyunca uygulayın. Son olarak da nefesinizi tutun. Nefesinizi tutmak beyin yaşama iç güdüsünü dikkate alarak burun deliğinizi temizliyor.
Başınızı Yüksekte Tutun
Bu yüzden, mukus başa doğru akar ve nefes almayı zorlaştırır. Bu da muhtemelen sabahları sinüs bağ ağrısıyla uyanmanıza sebep olur. Başınızı birkaç yastık kullanarak yükseltmek sinüslerin daha rahat akmasını sağlayacaktır.
Gribe çözüm olarak gece uyumadan bu şifalı çaylardan içerseniz daha rahat bir uyku çekebilirsiniz. Adaçayı, yeşil çay, nane limon çayı, ekinezya çayı, ıhlamur, zencefil-bal-limon çayı, kuşburnu çayı tercih edebileceğiniz çaylar arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri