Bununla birlikte koy özelliği nedeni ile oldukça güvenilir plajlar arasında gösteriliyor. Alman Koyu'na giriş için herhangi bir ücret alınmıyor. Giriş ücretsiz olmakla birlikte şemsiye, şezlong, duş ve WC için ücret alınıyor.
Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.
Hafta içi ve hafta sonu fiyatları değişiklik gösteren plaja girişler ücretli. Bu ücrete şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, soyunma kabini dahil ediliyor.
Heybeliada'ya tatil planları yapan kişiler ise “Heybeliada'da nerede denize girilir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Heybeliada plajları isimleri; Değirmenburnu Plajı, Çam Limanı Koyu Plajı, Alman Koyu Plajı, Akvaryum Plajı, Ada Beach Club, Asaf Aile Plajı ve Cevahir Aqua Heybeliada'dır.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
İlgili 45 soru bulundu
0-6 yaş çocuklar için ücretsiz olan plaj, 7 yaşından sonra ise çocuklar için aynı ücret dahilinde hizmet vermektedir. Diğer plajlara göre fiyat açısından daha uygun bir bütçe sağlayan Büyükada Eskibağ Plajı, bölgenin en eski plajları içerisinde yer almaktadır.
Plaj giriş ücreti ne kadar? Değirmenburnu plajımıza hafta içi 140 TL, hafta sonu ve tatil günlerinde 180 TL ücret ödeyerek girebilirsiniz.
Yazın en sıcak günlerinde serinlemek ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak için Heybeliada'da birçok plaj ve koy bulunuyor. Temiz havası, gezilecek yerleri ve kolay ulaşımı ile Heybeliada İstanbul'un kaçış noktalarından biri. Heybeliada denize girilecek yerler açısından da oldukça avantajlı.
Cevahir Aqua Heybeliada 2023 giriş ücretleri, hafta içi ve hafta sonu günleri için; 200 TL ile 300 TL arasında değişkenlik gösterirken, 0 – 6 yaş arası çocuk misafirlerden ücret alınmamaktadır. 7 -12 yaş arası çocuk misafirler ise tam ücret üzerinden %50 indirimli şekilde kabul edilmektedir.
Heybeliada Bostancı Şehir Hatları
Bostancı üzerinden kalkış yapan Heybeliada vapurları, varış noktasına yaklaşık 50 dakika ile 1 saat arasında ulaşım sağlıyor.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
İSTANBUL ÜCRETSİZ PLAJLAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Caddebostan 2 ve 3 numaralı plajlar tamamen ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
20 TL ücret ödüyorsunuz ve karşılığında bir şey almıyorsunuz.
Heybeliada'ya günübirlik veya konaklamalı tatil planı yapan ziyaretçiler, “Heybeliada'da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır.
Gişeden satılan bilet fiyatı kişi başı 80 TL'dir. Kartal Adalar Arası Yolcu Taşımacılığı ; Prenstur, Kartal - Büyükada - Heybeliada arası tarifeli sefer yapılmaktadır,Gemilerimizde 4 mevsime uygun yolcularımıza konforlu ekonomik hızlı güvenli bir ulaşım sağlamaktayız.
Heybeliada ile Büyükada arası mesafe ortalama 3 km'dir. Ortalama 5-10 dakika arasında ulaşım sağlanabilmektedir.
Heybeliada'ya İstanbul Şehir Hatları, Mavi Marmara, Prenstur, Dentur ve Turyol firmaları düzenli olarak sefer düzenlemektedir. Bostancı'dan kalkan motorlar yaklaşık 25 dakikada adaya varırken, Kabataş'tan kalkan vapurlar yaklaşık 1 saat 10 dakika, Kartal'dan kalkan motorlar ise yaklaşık 30 dakikada adaya varmaktadır.
1- Kınalıada Kumluk Plajı:Adanın en eski ve popüler olan plajına Kınalıada iskeleden kalkan teknelerle veya ada içerisinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kınalıada Kumluk plajı giriş ücreti 2022 yılı için hafta içi 80 TL, hafta sonu ise 100 TL'dir. Taşlık plaja sahip olan Kınalıada denizi oldukça temiz ve berraktır.
Heybeliada diğer adalar kadar fazla yokuşu olmayan bir ada, yokuşlar uzak aralıklarla o nedenle fazla hırpalamıyor. Yukarıya çıktığımızda Çam Limanı'nın güzelliği gözlerimizin önüne seriliyor. Koyun iki tarafındaki tepelerin bir tarafında Sanatoryum, diğer tarafında Terk-i Dünya Manastırı var.
Heybeliada: Prens Adaları'nın ikinci büyük adası olan adaya Heybeliada denilmesinin sebebi, uzaktan bakıldığında adanın yere bırakılmış bir heybeye benzemesidir. [3] Adadaki tepeler; Ümit Tepesi (85 m.), Değirmen Tepesi (136 m.), Köy Tepesi (128 m.) ve Baltacıoğlu Tepesi (98 m.)[4]'dir.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
HEYBELİADA: Bu ada da keza çam ormanları ile kaplı olup 251,07 hektar genişliğindedir.
Büyükada plajı Prenses Koyu'na 10 dakikada ulaşırsınız. 350 kişi kapasiteli plajda yemek ve konaklama hizmeti de verilir. Duş ve tuvalet, emanet dolabı, şezlong, şemsiye ücrete dahil. 1980'li yıllarda oldukça popüler olan plaj, günümüzde de büyük ilgi görmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri