Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir.
İmzalardan sonra heyet raporu artık hazır hale gelmiştir. Sağlık kurulu biriminden teslim alabilirsiniz. Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.
Sağlık kurulu raporu ne zaman sonuçlanır? Tam teşekküllü bir sağlık raporundan söz konusu ise 7 iş günü içinde çıkmaktadır. Ancak heyet raporu ortalama 3 veya 4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Genellikle 7 iş gününü geçmeyen raporunun geçerlilik süresi ise 90 gün olmaktadır.
Sağlık kurulu raporu e-devlet sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir. Ancak raporun e-devlete düşmesi 3 iş günü kadar sürebilir. Rapor, öncelikle doktor tarafından düzenlenir ve hastanenin sekreterliğine iletilir.
Genellikle toplamda 1-2 günle 1-2 hafta arasında değişen süreçlerden bahsedilebilir. Ancak, heyet üyesi olan doktorların veya başhekimin hastanede bulunup bulunmama durumuna göre daha da uzun sürebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Heyet raporu ne kadar? Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir.
Sağlık kurulu raporu “Olumsuz” olan adayların, sağlık kurulu işlemlerine itiraz etme hakları bulunmaktadır. İtiraz işlemleri için; adayların “Olumsuz” olarak aldığı sağlık raporu ile (3) gün içinde İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir.
Sağlık kurulu raporu sorgulama öncesinde alınan kurul raporlarına elektronik ortamda ulaşabilmek için gerçekleştirilen bir işlemdir. E-devlet platformu olan turkiye.gov.tr üzerinden ilgili raporlara ulaşmak mümkündür. Raporlar özel ya da devlet hastanelerinden alınabilmektedir.
Sağlık kurulu raporu sürücü belgesi, vize, nikah, iş başvurusu gibi pek çok işlem için vatandaşlardan istenilen bir belgedir. Sağlık kurulu raporunuzu E-Devlet uygulaması üzerinden sorgulayabilirsiniz.
Heyet odasında matbu form oluşturulur. En az yedi (7) hekim imzasına açılır. Kişi gerekli polikliniklere yönlendirilerek işlemler başlatılır. Muayene formu belirtilen ve hekimlerce gerekli görünen diğer polikliniklerden onaylandıktan sonra sağlık kurulu çalışanlarına teslim edilir.
Heyet raporu için şunu söyleyebilirim.Alınan rapor sicile işleniyor.Alacağın basit raporun departmanı basit bir bölüm olsada(Sakatlık-ağır derece kırıklar) ileride karşına çıkacak bir durum.
Hafta sonları heyet raporu almak mümkün değildir hatta bazı hastanelerde haftanın belirli günleri 1-3 gün cıvarı günlerde heyet raporu verilmektedir.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir. 40 günlük zaman dilimini aşan raporlar ancak heyet tarafından verilebilir.
Sağlık Kurulu Raporu Sorgulama
E-Nabız sağlık kurulu raporu ile ilgili olarak E-Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan “Raporlar ” menüsü içerisine giriş yaparak almış olduğunuz sağlık kurulu raporunun sorgulama ekranına erişebilirsiniz.
Eğer verilen rapor sakatlık oranı cetveli'ne göre hatalı verilmişse, evet, hastane raporu iptal de edebilir, değitire de bilir.
Dilekçede raporu alacak kişinin adı ve soyadı, iletişim bilgileri, eğer var ise özel sağlık durumu ve detaylı bir şekilde raporun işlenme sebebi yer almaktadır. Daha sonra heyet raporu alacak kişi muayeneden geçer. Tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından rapor çıkar ve hastane kurulu tarafından onaylanır.
Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek.
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.
incelenmesinde uzmanlık gerektirdiğini düşündüğü zamanlarda çalışanlar hastanelere yönlendirilir. Heyet kararı yada yapılan ileri tahliller incelenerek işyeri hekimi tarafından çalışanın bu ağır ve tehilkeli işte çalışabileceği onaylanır.
Çalışanın hep aynı kurumdan ve hep aynı hekimden rapor alması işveren tarafından da çoğu zaman şüphe uyandırır. Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu, aynı hekimden alınan ve 40 günü geçmiş rapor bulunan kişilerden heyet raporu ister. İşçinin hastalığının iyileşme süreci 40 günden fazla ise heyet raporu alınır.
Heyet raporu itiraz sorgulama işlemi online olarak yapılabilir. Engelli raporu itiraz sorgulama işlemi bilinmelidir ki bir ay süreç aralığında sonuçlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri