HGS KART VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM? HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.
Bir araç sahibi aracını satar yada değiştirse hızlı geçiş sistemi (HGS) kartı için değişikliği bildirmelidir. Plaka değişikliği işlemi sonrası mevcut HGS kartının içindeki tüm bakiye yeni araca verilen HGS kartına aktarılır. Değiştirdiğiniz yeni plakaya sahip olduğunuz mevcut HGS aktarılabilir.
Sattığınız araç üzerindeki HGS kartındaki bakiyeyi yeni bir karta aktarabilirsiniz. Aktarmak istediğiniz aracın plakasını da görevliye verip aynı formda transfer işlemi olduğunu bildirdiğiniz takdirde bir hafta içinde transfer gerçekleşecektir.
Kimliğiniz ya da sürücü belgeniz ve araç ruhsatıyla PTT şubesine gidip size verilen formu doldurduktan sonra HGS iptalinin gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Kart içerisindeki bakiyeyi bir ay sonra PTT'den alabilir ya da bu bakiyenin yeni HGS etiketine transfer olmasını sağlayabilirsiniz.
hgs çıkartmak için ruhsat sahibi olmaya gerek yok, PTT'den teyitli bilgi. Ruhsat sahibi adına işlem yapılacaksa da vekalet gerekiyor anne baba olsa dahi.
İlgili 40 soru bulundu
Önemli olan kimin aldığı değil, hangi araç plakasına hangi HGS etiketinin alındığı. Araç sahibi şartı aranmıyor.
HGS ÜRÜNÜ ALMAK İÇİN İSTENEN EVRAKLAR NELERDİR? Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokopisi ile PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler için Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir.
Bir araç sahibi aracını satar ya da değiştirirse mevcut Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı için değişiklikleri bildiren bir işlem yapmalıdır. Yeni plaka bildirme işleminin ardından mevcut HGS kartının içindeki tüm bakiye yeni aracı için kendisine verilen yeni HGS kartına aktarılır.
Farklı bir araç tipine veya plakaya ait HGS kullanılmamalıdır.
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
Araç satışı gibi bir durum söz konusu ise HGS iptali yaptırmanız gerekir. HGS'nin iptal edilmemesi durumunda aracınızın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması söz konusu olabilir. HGS sizin adınıza kayıtlı olduğu için de cezai işlemle karşı karşıya kalmış olursunuz.
HGS Araç ve Plaka Değişikliği Yapılabilir mi? HGS plaka numarası üzerinden oluşturulduğu için HGS devredilen bir uygulama değildir. Araç alım-satımında HGS aboneliğinin iptal ettirilmesi gerekir. HGS araç ve plaka değişikliğinden önce PTT üzerinden veya e-Devlet'ten HGS iptali yapılmalıdır.
HGS ödeme sistemleri araç kullanan sürücünün üzerine çıkarılmaktadır. Sürücünün üzerine düşen bu borç içerisinde araca herhangi bir borç yüklenmeyerek olumsuzluk gösterilmez. Bu durumda HGS borcu araç satışı için hiçbir engel bulundurmamaktadır.
Aracınızı satmadan önce hgs nizi iptal ettirmeniz gerekiyordu. Sonrasında yeni aracınız için yeni bir hgs başvurusunda bulunacaksınız. eskisinin içinde bulunan para 30 gün sonra hesabınıza yatar (banka ise) ya da ptt den iadesini alırsınız.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
hgs etiketini aldığınız banka veya ptt şubesine başvurun. hgs etiketinizin kırılan camla birlikte çöpe gittiğini yeni etiket istediğinizi belirtin. plakanızı size verdikleri yeni hgs etiketi ile (seri no değişimi) değiştirirler.
Aynı kişi birden fazla HGS etiketi alabilir mi? Bir kişi birden fazla HGS etiketi alabilmektedir.
HGS almak için PTT'ye, bankalara ve anlaşmalı satış noktalarına başvurulabiliyor. Bireysel başvurularda araç sahibinin nüfus cüzdanı ile araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi aranıyor. Kurumsal başvurularda ise kurum adına düzenlenmiş vekaletname ile yine araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi gerekiyor.
HGS etiketleri doğru yapıştırılmış araç sahipleri hiçbir sorun yaşamadan köprü ve otoyollardan geçişlerini yapabilirler. HGS etiketi yapıştırılmadıysa da plakaya tanımlı karttan ücret çekimi yapılır. Ancak HGS'de eksik bakiye varsa ya da HGS yoksa ceza işlemi uygulanır.
Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkartılmalıdır. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin PTT merkez ve şubelerine şahsi başvurusu gerekmektedir.
Araç plakası ve gerekli bilgilerle yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Online HGS yüklemeleri yapabilmek için anlaşmalı bankaların kartını kullanmanız gerekir. Kredi kartınıza onaylı talimat vererek HGS yüklemesi yapabilirsiniz.
En yakın Akbank şubesi ve Akbank internet bankacılığı üzerinden HGS etiketi temin edilebiliyor. Online olarak başvuru yaptığınız takdirde etiketiniz şubeye gitmenize gerek kalmadan kurye tarafından evlerinize kadar getiriliyor. Bunun için "Akbank HGS Alma" adresini ziyaret edebilirsiniz.
Vatandaşlar, e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama ile 'Araçlarım' bölümüne girerek HGS ve OGS borç ve bilgilendirme hizmeti alabilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacak.
Hangi Banka HGS'yi Ücretsiz Veriyor? Garanti ve İş Bankası müşterileri ücretsiz HGS hizmetinden yararlanabiliyor. Ücretsiz HGS etiketi için Garanti Bankası'nda hesabınız olması yeterli.
Tüm sınıflardaki HGS etiketini/kartını Şubelerimizden, İşCep'den ve İnternet Şubemizden satın alabilirsiniz. Şube dışı bankacılık kanallarımız üzerinden satın alınan HGS etiketi/kartı kurye aracılığı ile ücretsiz olarak adresinize teslim edilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri