HGS etiketi, yapışkan özelliklidir ve gişe geçişlerinde sistemin okuyabilmesi için aracın ön camında dikiz aynasının arkasına yapıştırılması tavsiye edilir. HGS kartının yapışkan özelliği yoktur, aracın ön cam tarafına konulabilir.
HGS kart ve etiket sistemi arasında ödeme açısından hiç bir fark bulunmazken, etiket sistemi ile gişe bekleme süresi daha az hale getirilmiş durumda. İşte HGS kullananların en çok sorduğu sorular; HGS ÜRÜNÜM VAR GEÇİŞLERİMDE KAÇAK UYARISI ALIYORUM NEDEN?
Aracın ön camına yapıştırılarak monte edilen etiket tipi tercih edilebileceği gibi kart tipi HGS de seçilebilir. İlk başvuru sırasında araca ait ruhsat ve kimlik talep edilir. Eğer başvuru kurum aracı için yapılıyorsa ek olarak temsil belgesi istenir.
HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
HGS Nasıl Çalışır? Aracın ön camına yapıştırılan etiket ya da kart gişedeki otomatik okuyucu tarafından algılanır, böylece aracın durmasına gerek kalmadan geçiş ücreti sistem tarafından aracın HGS bakiyesinden tahsil edilir.
İlgili 23 soru bulundu
Eğer girdiğiniz bariyerli gişede ön camınızda HGS etiketi olmadığından dolayı bariyer kalkmaz ve gişede de yardım alabileceğiniz görevli birisi olmazsa görevli birisi gelene kadar gişede beklemeniz gerekecektir. Köprü ve otoyol gişelerindeki ücretlendirme nakit para alışverişi ile yapılıyordu.
Eğer HGS hesabı yoksa ve bu şekilde geçiş yapıldıysa mutlaka 2 hafta içinde HGS hesabı açılması gerekir. Peki, HGS olmadan geçiş yapmanın cezası nedir? Bir araç sahibi HGS kartı olmadan ya da HGS kartının içinde yeterli bakiye olmadan köprüden ya da otoyoldan geçmeyi denerse ceza ödemek zorunda kalır.
HGS'de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40'ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.
Sistemde dile getirilen şikâyetlerden biri de kullanılamaz hale gelen HGS kartlarıyla ilgili. Sürücülerin şikâyetlerinin başında yırtılma ya da ıslanma gibi çeşitli nedenlerle işlevini kaybeden HGS etiketinin içinde bakiyesi olsa bile alacağı yeni etikete en az 30 TL yüklenme mecburiyeti geliyor.
Kararı, Karayolları Genel Müdürlüğü resmen duyurdu. Buna göre OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek.
HGS etiketini 135 TL, HGS kartını 275 TL karşılığında alabilirsiniz.
HGS ürün satış ve bakiye yükleme işlemleri tüm PTT işyerleri, anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
HGS başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? HGS başvurunuzu araç ruhsatınız ve kimlik bilgileriniz ile yapabilirsiniz.
Büyük olmayan bir etikettir. Araç sürücülerin görüşünü kapatmamak için genellikle dikiz aynasının olduğu bölgelere yapıştırılıyor. Yeni alınan HGS etiketlerinin arkasında yapışkan çıkarması bulunuyor. HGS etiketi alındıktan sonra yapışkan kısım çıkarılarak, dikiz aynası kısmına yapıştırılır.
HGS etiketleri İş Bankası Şubeleri ve İnternet Şubesi'nde
Böylece etikette yeterli bakiye olup olmadığı konusunda müşterilerimiz endişe duymayacaklardır. HGS etiketleri şubelerimizden, 1. sınıf HGS etiketleri ise hem şubelerimiz hem de İnternet Şubemizden ücretsiz olarak alınabilecektir” dedi.
Hızlı geçiş sistemi (HGS), araçların köprü ve otoyollardan geçiş ücretlerinin hızlı bir şekilde ödenmesini sağlamaya yönelik bir uygulamadır. Kart tipinde ya da etiket biçiminde olmak üzere iki farklı formu bulunur. Ücretli otoyol ve köprülerde HGS'ye ayrılmış, üzerinde HGS işareti olan gişeler vardır.
HGS KART VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM? HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.
Farklı bir araç tipine veya plakaya ait HGS kullanılmamalıdır.
HGS etiketinin yapıştırıldığı ön cam kırıldığında veya aracımızı sattığımızda, yenisi alınır zira eskisi düzgün ve sağlam olarak çıkarılamaz yırtılır (her halikarda eski etiket imha edilmelidir).
hgs etiketinizin kırılan camla birlikte çöpe gittiğini yeni etiket istediğinizi belirtin. plakanızı size verdikleri yeni hgs etiketi ile (seri no değişimi) değiştirirler. yada size eski hesabınızı iptal edip yeni bir hgs hesabı açarlar. eski bakiyenizi de yeni hgs hesabınıza aktarırlar.
HGS Kaçak Geçiş Sonrasında Dikkat
Aracınızı yeni almış olabilirsiniz veya HGS etiketi içerisinde bulunan bakiyenin bittiğinden haberiniz olmayabilir. Bu gibi sebeplerden dolayı; kaçak geçiş durumunda araç sahibine, 15 gün süre tanınır. 15 gün içerisinde araca ait bir hgs etiketi yok ise hgs etiketi alınmalıdır.
araç satılınca da yeni araca mevcut kartı tanımlarsınız. hgs çıkartmak için ruhsat sahibi olmaya gerek yok, PTT'den teyitli bilgi.
Tüm sınıflardaki HGS etiketini/kartını Şubelerimizden, İşCep'den ve İnternet Şubemizden satın alabilirsiniz. Şube dışı bankacılık kanallarımız üzerinden satın alınan HGS etiketi/kartı kurye aracılığı ile ücretsiz olarak adresinize teslim edilecektir.
Şubemize başvurarak, etiketinizi hemen teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. HGS ürünü talimatlı olarak çalışmaktadır, bunun için Akbank kredi kartlarından veya vadesiz hesabınızdan otomatik yükleme talimatı verebilirsiniz.
Vatandaşlar, e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama ile 'Araçlarım' bölümüne girerek HGS ve OGS borç ve bilgilendirme hizmeti alabilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri