3-HGS kartını Türkiye'de bulunan tüm PTT şubelerinden ve Kara yollarının otoban gişelerinin yanında bulunan şubelerinden rahatlıkla temin edebilirsiniz. HGS almak için PTT şubesine gittiğinizde bazı evrakların hazır bulunması gerekiyor. 4-Bunun için herhangi bir yere giderek başvuru yapmanıza gerek yok.
Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan HGS (Hızlı Geçiş Sistemi), kolay, hızlı ve indirimli geçiş yapmayı sağlayan özel bir uygulamadır. Bankamızdan HGS etiketi alarak, HGS'nin fırsatlarından hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz. HGS'nizi özel otoyol ve köprü geçişlerinde de kullanabilirsiniz.
Bunlar; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar ile yapılabilir. Araç sahipleri HGS kartları için en çok tercih ettikleri seçenek olarak e-devlet'i görüyor.
HGS Nasıl Çıkarılır? HGS, etiket şeklindedir ve aracınızın ön camına kolayca yerleştirebilirsiniz. HGS almak için en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekir. HGS aldıktan sonra ise PTT ya da anlaşmalı bankalar üzerinden kolayca yükleme yapabilirsiniz.
ARABAMI SATTIM HGS ÜRÜNÜMÜ NE YAPMALIYIM? HGS Etiket tipi ürünler için HGS Etiketinizi PTT merkez ve işyerlerinden iptal ettirerek yeni bir ürün alabilirsiniz, eski ürün içindeki bakiyeyi gerekli kontroller gerçekleştirildikten 7 gün sonra yeni ürününüze aktarılabilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Tüm sınıflardaki HGS etiketini/kartını Şubelerimizden, İşCep'den ve İnternet Şubemizden satın alabilirsiniz. Şube dışı bankacılık kanallarımız üzerinden satın alınan HGS etiketi/kartı kurye aracılığı ile ücretsiz olarak adresinize teslim edilecektir.
PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 45 TL, kart tipi etiket bedeli ise 65 TL'dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir.
Trafikteki ücretli otoyol geçişleri için araçlardan ücret alınmaktadır. HGS aboneliğiniz olmadan geçiş yaptıysanız, 2 hafta içerisinde HGS hesabı açmalısınız.
HGS almak için PTT'ye, bankalara ve anlaşmalı satış noktalarına başvurulabiliyor. Bireysel başvurularda araç sahibinin nüfus cüzdanı ile araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi aranıyor. Kurumsal başvurularda ise kurum adına düzenlenmiş vekaletname ile yine araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi gerekiyor.
HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
HGS etiketiniz varsa girişte ve çıkışta etiket tipinize göre HGS gişelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu var. HGS, PTT şubelerinden verilmektedir. Fakat PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar bankalardan da HGS alabilirler. Ayrıca bankalar aracılığı ile HGS kartına kredi yükleme işlemi de gerçekleştirebilirler.
Peki, HGS nereden ve nasıl alınır? Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS kullanmak için işlemlerinizi PTT şubeleri haricinde bankalardan, bankaların internet ve cep şubelerinden, anlaşmalı noktalardan yapmam mümkün.
Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için aynı ücret tarifesi kullanılıyor. 2023 yılında geçerli ücret tarifelerine göre tek bir geçiş için; otomobiller 8,25 TL; hafif ticari araçlar 10,75 TL, motosikletler için ise 3,25 TL ücret alınıyor.
Shell'den HGS almanın Avantajları:
Önden bakiye yüklemeye gerek kalmadan, mevcut Shell'de tanımlı ödeme hesabından, HGS geçişlerini sonradan ödeyerek, nakit kullanımı daha verimli yönetilebilir. Haftalık geçişlerin tamamı tek faturaya yansıtılır ve anlaşılan vade süresinin sonunda tahsil edilir.
HGS başvurusu alındıktan bir sonraki iş gününün akşamında aktif olmaktadır.
HGS'nizi, VakıfBank Ek Hesabınızla veya Kredi Kartınızla ilişkilendirerek kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Mobil ve İnternet Bankacılığı veya Şubelerimizden başvuru yapmak.
HGS olmadan geçiş cezası 2022 yılı için tek giriş ücretinin 5 katı olarak belirlenmiştir. Yani 2022 yılı için HGS'siz geçiş ceza bedeli, 15 TL HGS geçiş bedelinin 5 katı katıdır. Araç sahipleri ceza olarak 2022 yılında 90 tl ödeme yapmak zorundadır.
PTT Üzerinden HGS Bakiye Bilgisi Sorgulama
hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapılır. “Müşteri Hizmetleri” sekmesini tıklanır. Araç plakası, TC kimlik numarası, vergi numarası, pasaport numarası ya da HGS ürün numarası bilgilerinden birini girerek HGS bakiye bilgisine ulaşılır.
Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
Motosiklet kullanıcıları çok fazla HGS kullanmadığı için birçok PTT şubesinde motosikletler için HGS etiketi bulunmamakta. Kurum adına HGS almak istiyorsanız ürün temsil belgesi, araç ruhsatı ve ruhsat fotokopisini yanınızda götürmeniz gerekmekte.
PTT kanalıyla alınan HGS ürünlerine TÜM BANKA KREDİ KARTLARI ile otomatik ödeme talimatı verilebilecektir. Bu hizmet, HGS abonesi sürücülerin bakiye yetersizliğinden dolayı idari para cezasına maruz kalmalarını önlemek ve ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla devreye alınmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri