Hibe, sözlük anlamı itibari ile karşılıksız vermek anlamına gelmektedir. Herhangi bir ürünü veya bedeli, bir başkasına bağışlamak yani geri alınmaksızın vermek diyebiliriz. Yatırım yapmak isteyenlere ve işini geliştirmek isteyenlere devletin verdiği hibe adlı ödenekler, tekrardan geri alınmaz.
Devlet hibe kredisi, sigortalı çalıştıran özel sektör işverenlerine; kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının artırılması için teşvik ve destek imkanları sağlama amacıyla verilir.
Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
Kafalarda soru işareti yaratan ilk nokta ise kuşkusuz ki kredi ve hibe arasındaki farklardır. Kavram olarak bu iki durum sürekli karıştırılır. Aslında temel fark, kredinin belli şartlar altında geri ödemeli olması, hibenin ise çeşitli ön koşullar sağlandığı takdirde geri ödemesinin olmamasıdır.
Karara göre konut için 750 bin TL, ahırı bulunan konut için 1 milyon TL ve iş yeri için 400 bin TL olarak verilecek yapım kredisi 2 yılı ödemesiz olmak üzere toplam azami 10 yıl vadeli ve faizsiz olacak. Hak sahipleri en fazla 3 bağımsız bölüm için kullanabilecek. Hibe yardımı 1 konut ve 1 işyeri için verilecek.
İlgili 29 soru bulundu
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
İstihdam oluştuğundan işsizlik oranı azalır, ödenen vergilerle ekonomik kalkınma gerçekleşir. Bu nedenle de devlet, yatırımcı ve girişimcilere “hibe” vererek destek olur. Kredi ise geri ödemeyi talep eder. Sıfır faiz ya da faizsiz, yatırımcı ya da girişimciye verilen, kredi miktarı uzun vadede geri ödenir.
Kredi, belirlenen şartlara uygun şekilde geri ödenir. Hibe ise ön koşullar sağlandığı takdirde geri ödemesiz bir destektir.
TÜBİTAK, SYDV, Tarım ve Orman ve KOSGEB, İŞKUR kurumları ve kamu bankaları aracılığı ile bu projelere başvurabilir, uygun bulunmanız halinde farklı miktarlarda teşvik, hibe ve kredi alabilirsiniz.
Başvurular 09.12.2022-20.01.2023 saat 23.59 arasında yapılacaktır. Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını “www.tarimorman.gov.tr” internet adresinden yaparlar.
Kurduğunuz iş yeri için KOSGEB'e kayıt olun, Ardından, KOBİ Beyannamesi Formunu doldurun, KOSGEB Aktif Hizmetler bölümünde Geleneksel Girişimci Destek Programına tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.
Kredi kullanacak kişinin gelirinin 5 bin TL'nin altında olması, devlet destekli kredi şartları arasında yer alır. Bu grup; asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek erbapları ve diğer kişilerden oluşur. Erteleme ayrıcalığı ödemeyi kolaylaştırırken aynı zamanda kredi kullanmaya da teşvik eder.
Hibe, sözlük anlamı itibari ile karşılıksız vermek anlamına gelmektedir. Herhangi bir ürünü veya bedeli, bir başkasına bağışlamak yani geri alınmaksızın vermek diyebiliriz. Yatırım yapmak isteyenlere ve işini geliştirmek isteyenlere devletin verdiği hibe adlı ödenekler, tekrardan geri alınmaz.
Halk Bankası A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Denizbank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş.
Aşağıdaki şartları yerine getiren engelli vatandaşlarımız Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine müracaat etmeden Engelli Hibe Desteği Başvurusu hizmeti ile e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.
Bakan Özhaseki, bin yılın felaketinin etkilediği deprem bölgesinde başlatılacak proje doğrultusunda ev ve iş yerlerini kendileri yapacak olan depremzedelere, konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe ve 500 bin lira da kredi desteği verileceğini belirtti.
Hibe Destek Tutarları
Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin lirayı geçemez.
KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği kapsamında verilen desteğin miktarı ise belli oranda artıyor. Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65 bin TL'ye kadar ve İleri Girişimci Destek Programı kapsamında ise 375 bin TL'ye kadar destekten faydalanılabiliyor.
Girişimci İşletmeler için azami 50.000.-TL olup, kadın girişimci, genç, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakınları için azami 70.000.-TL'dir. Stratejik ve Öncelikli İşletmeler için azami 500.000.-TL'dir.
Hibe; Arapça kökenli bir kelimedir ve bağış anlamına gelir. Bu kelime çoğunlukla teşvik amacıyla ya da doğal afet dolayısıyla zarar görmüş kamu kurumu, işletme veya kişilere verilen karşılıksız parayı ifade etmek için kullanılır. Bu karşılıksız meblağ, genellikle bir projenin giderleri için verilir.
Ziraat Bankası destek kredisi, en avantajlı finansman seçeneklerinden biri olarak öne çıkar. Bunun en önemli nedeni, söz konusu ödeneğin 6 ay ödemesiz ve 36 ay vade seçeneği ile sunulmasıdır.
Yeni evlilikleri teşfik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri