Bunun nedeni, şarj edilebilir pillerin ortalama raf ömürlerinin (veya ideal şartlarda, hiç kullanmadan, saklama ömürlerinin) 6 ile 7 sene civarında olmalarıdır.
Tek kullanımlık veya diğer bir ifadeyle şarj edilemeyen türdeki pillerin çevrim ömrünün bir olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Buna karşılık şarj edilebilir tip pillerde, pilin kimyasal yapısına bağlı olarak, 500-1500 çevrime ulaşılması mümkün olabilmektedir.
Ancak kullanılmamış pil bir şeye bağlı değilse, tamamen boşalması ve depolamadan sonra yeniden şarj edilmesi durumunda dört yıl iyi durumunu koruyacaktır. Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür.
:Elbette biterler. Bunun fiziksel açıklaması da vardır ama piller sakladıkları enerjiyi zaman içinde sürekli biçimde yavaş yavaş kaybederler. Eskimiş pillerde ise enerji kaybı zaman açısından çok daha hızlı olur.
Atık haldeki piller ayrı bir yerde (naylon torba, kutu veya kavanoz gibi) biriktirilmelidir. Evinizdeki veya iş yerlerinizde biriken atık piller uzun sürelerle muhafaza edilmemeli, web sitemizde yer alan “ATIK PİL BİRİKTİRDİM” formu doldurularak, derneğimize gönderilmesi sağlanmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Pilleri, kuru bir yerde, normal oda sıcaklığında saklayın. Duracell pilleri buzdolabına koymayın; bu daha uzun dayanmalarını sağlamaz; ayrıca, pilli cihazları çok sıcak yerlere koymaktan kaçının.
Alkalin esaslı piller de son senelerdeki iyileştirmeler ile birlikte, silindirik boylar özelinde 10 sene civarı saklama ömrüne sahiptir. Alkalin düğme pillerde ise bu süre maksimum 3 sene civarındadır. Yassı pil diye bilinen 9V pillerde ise bu süre 5 sene civarındadır.
Evsel atıklar ve doğada yok olma süreleri; Yiyecek - içecek atıkları: Hammaddesine göre gün ve ay olarak değişkenlik gösterir. Pil: 300 yıl.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Pillerinizi ve pille çalışan cihazlarınızı serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza ederek pillerinizin raf ömrünü uzatabilirsiniz. Şarj edilmeyen pillerin üzerinde ay ve yıl olarak son kullanma tarihi, şarj edilebilir pillerin üzerinde ise üretim tarihi bulunmaktadır.
Bataryalar, belli bir dereceye kadar şişme gösterir. Bu şişme durumunda bile kullanım devam ederse bataryanın patlaması kaçınılmaz olur. Şişen bataryayı kullanmaya devam etmek son derece tehlikelidir. Bu yüzden bataryanız şiştiği zaman ne yapmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz.
pil ömrünü korumanın iki basit yolu vardır: Ekranınızın parlaklığını ayarlayın ve Wi-Fi kullanın. Pil ömrünü uzatmak için ekranın parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın.
Li-ion bataryalar çok soğuk veya çok sıcak ortamlarda saklanmayı sevmezler. Literatürde, ideal saklama koşulu 10-25 olarak derece öneriliyor. Hem uzun dönem hem de kısa dönem saklamak için bu sıcaklık aralığına dikkat edebilirsiniz.
Öncelikle atık haline gelen piller ayrı bir yerde (naylon torba, kutu veya kavanoz gibi) biriktirilmelidir. Biriktirilen atık piller bulunduğunuz konuma en yakın market, muhtarlık, okul, hastane vb. yerlerdeki atık pil toplama kutularına atılmalı veya satın alındıkları yerlere götürülmelidir.
Ne yazık ki, Android'de pilinizin ne kadar tükendiğini gösteren belirli bir pil sağlığı menüsü yok. Her şeyin normal olduğundan emin olmak ve pil/telefon sıcaklığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil bölümüne gidebilirsiniz.
Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh piller, kullanılmadığında 12 aya kadar dolu şarjlı kalır. Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh piller önceden şarj edilmiştir, kullanıma hazırdır. Tüm NiMH şarj cihazlarıyla çalışır. Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh pillerin 5 yıl dayanma garantisi mevcuttur.
Farklı çeşitleri olan pillerin tamamı geri dönüştürülebilir. Otomobillerde bulunan akü, saatlerin ve oyuncakların çalışmasını sağlayan pil modelleri geri dönüştürülebilen pil türleri arasındadır. Çevreyi işgal eden atık piller, gerekli işlemlere tabii tutularak geri dönüşüm kapsamında değerlendirilir.
Batarya Kaynaklı Sorunlar
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Biriken atık piller sızıntı yapabilme olasılığı nedeniyle uzun süre muhafaza edilmemeli, en kısa zamanda atık pil toplama kutularına atılmalıdır.
Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş pillere “Atık Pil" denir.
– Çiğneyip yere attığınız sakız çiklet 5 yılda toprakta kaybolur.
Pillerin bitme süreleri; hücrelerin içindeki kimyasal reaksiyonlardan dolayı akımın büyüklüğü, akım süresi, sıcaklık ve diğer başka faktörler gibi çevresel etmenlere göre değişebilir. Sıcaklık arttıkça kimyasal tepkimelerin hızı da artar.
Öncelikle akülerin üzerinde son kullanma tarihi yazmaz ama akü üretim tarihi, mutlaka yazar. Bir akünün ortalama ömrü ne kadardır, sorusunun yanıtı da akünün üretim tarihinde gizli. Akünün ne zaman üretildiğini bilmek önemli. Akü alırken veya akü taktırırken üretim tarihine mutlaka bakın.
gahi pili diş arasına sıkıştırıp ezip büzmekle,gahi sıcak bir yerde pilin ısıltılmasıyla canlandırma girişimleri mevcuttur. biten pil , 2 kaşık tuz ve 1 bardak su ,hafif ateşte kaynama derecesine kadar ısıtılır , piller sıcak sıcak çöpe atılır. önce suni tenefüs ardından da elektroşok uygulanır.
Pillerinizi oda sıcaklığında ve kuru bir ortamda saklamanızı öneririz. Aşırı soğuk ya da sıcak hava pil performansını düşürür. Pille çalışan cihazlarınızı çok sıcak yerlerde tutmamalısınız. Ayrıca ömrünü uzatmak için pilleri buzdolabında tutmak gerekli olmadığı gibi tavsiye de edilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri