Kayseri İlinin hem nüfus hem yüzölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biri Kocasinan ilçesidir. İlçe 07.12.1988 tarihinde 3508 Sayılı Kanun ile il merkezinden ayrılıp, ilçe olarak teşekkül etmiştir.
Melikgazi İlçesi Merkez şehrin yarısını kapsadığından ayrı tarih anlatımına konu olamayacağı için Kayseri şehrinin tümünü ele alan bir metin içerisinde aşağıda ifade olunmuştur.
Melikgazi, Kayseri'nin en büyük ilçesidir.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan meydandır.
İlgili 29 soru bulundu
(1474) Kayseri 1476'dan itibaren Karaman eyaletine bağlı bir sancak merkezi oldu. 1839 tarihinde Bozok Eyaletinde, 1867 tarihinde de bağımsız sancak merkezi olarak Osmanlı idari taksimatında yerini aldı.
Kayseri'nin meşhur yemekleri arasında en başta gelen lezzet Kayseri mantısıdır. Pastırma, Pöç, Nevzine, Aside, Yağlama, Kurşun Aşı, Kayseri Tiridi, Çiriş Yemeği, Cıvıklı, Örgülü Pilav, Tahinli Yaprak Sarması, Çemenli Ekmek, Kayseri Katmeri, Yoğurt tatlısı bunların arasında sayılmaktadır.
23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereğince Talas ilçesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde merkez ilçe olmuş ve Cebir, Akçakaya, Çatakdere ve Yazılı köyleri mahalleye dönüşmüştür.
Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak bölümünde yer almaktadır. Şehir, Erciyes dağının eteklerine kurulmuş olup; Yozgat, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Niğde ve Nevşehir ile sınır komşusudur.
Erkilet, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Melikgazi, Kayseri ilinin merkez ilçelerinden biridir. 600.000'e yakın nüfusu ile Kayseri'nin en büyük ilçesidir. Şehrin tarih boyunca önemli kültür, sanayi ve ticaret faaliyetlerinin gerçekleştiği merkezidir.
Gaziler, Gaziantep ilinin Nizip ilçesine bağlı bir mahalledir.
Şehrin en eski adı olan Mazaka, Roma devrine kadar devam etmiş; Roma devrinde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiş; bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır.
Yenimahalle, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalledir.
İldem Cumhuriyet veya eski adıyla Cumhuriyet, Kayseri ilinin Melikgazi ilçesine bağlı bir mahalledir.
Engebeli bir coğrafi yapıya sahiptir. Aşağı Talas ortalama 1.100 metre rakıma sahip bir vadi, yukarı Talas ise 1.191 metre rakımlı bir plato görünümündedir. İlçenin güneydoğusunda yer alan ve 2.000 metre yüksekliğindeki Ali Dağı bulunmaktadır. Ali Dağı Erciyes Dağı'nın püskürtmesi sonucu oluşan bir volkanik dağdır.
Çok şükür Talasımızın zemini sağlam. Talas'ta ağır hasarlı bina yok, orta hasarlı bir tane eski bina var. 200 küsur de az hasarlı var. Bunlar da boya, kartonpiyer dökülmeleri gibi işler.” ifadelerini kullandı.
Nevzine Kayseri'nin Meşhur Tatlısı
Tatlı bir başlangıç yapalım: Nevzine tatlısı
Kayseri'de oldukça meşhur olan bu tatlı genellikle bayramlarda hazırlanarak misafirlere ikram edilir.
Modern tarım tekniklerinin uygulandığı İlimizde, ağırlıklı olarak, buğday, arpa, şekerpancarı, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak, patates, baklagiller, yem bitkileri, elma, üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kayseri'de 2022 yılında üretim bakımından en fazla üretilen tarla ürünü 1.044.649 ton ile şekerpancarıdır.
Selçuklular devrinde Kayseri, Konya'dan sonra ikinci başkent oldu. Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubât zamanında Kayseri'nin durumu Bizans devrini gerilerde bıraktı. En parlak devrini yaşadı. Selçuklu Anadolu'sunun Konya'dan sonra en önemli şehri Kayseri'ydi.
Kayseri komşu illeri arasında; Niğde, Sivas, Adana, Kahramanmaraş ve Nevşehir yer almaktadır. Kayseri toplam 16 ilçeden meydana gelmektedir. Tüm ilçeler ve merkezi arasında ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Ulaşım için otobüs, dolmuş veya taksi tercih edilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri