Ayrıca yemek olarak tüketildiğinde, hindi eti mideyi dolduracağı için triptofan kendine has etkiyi yaratamayacaktır. Dolayısıyla yemek içerisinde tüketilmesinin, uyku ile doğrudan hiçbir alakası yoktur. Ne kadar hindi eti yerseniz yiyin, triptofana bağlı bir uyku tetiklenmeyecektir.
Besin değeri açısından değerlendirdiğimizde de hindi etinin, tavuk etine kıyasla daha besleyici olduğunu görüyoruz. Selenyum, kalsiyum, potasyum, bakır içeriği oldukça yüksektir. Bu durum hem bağışıklık açısından avantaj sağlar, hem de kemik sağlığı açısından önemli bir fark yaratır.
Hücrelerin gelişmesini destekleyen hindi eti kansızlık durumlarının oluşmasını da önler. Hindi etinin içeriğinde çinko bulunması erkeklerin daha iyi bir üreme sistemine sahip olmasını destekler. Kalp hastalıklarına karşı koruyucu olan hindi eti özellikleri ile bağışıklık sistemi de güçlenir.
B vitamini kompleksi bakımından zengin olan hindi eti, vücudun enerji oranını artırır. Aynı zamanda enerji depolayan hindi eti, yoğun iş temposunda stres ve depresyon gibi sorunların yaşanmasını engeller. Kandaki hücrelerin sayısını artırarak kansızlığın önüne geçer. Aynı zamanda kan basıncını dengeler.
Uzmanların büyüme, gelişme ve sağlıklı bir yaşam için sıklıkla tüketilmesini tavsiye ettikleri hindi eti vücudumuz için gerekli olan vitamin ve minarelleri içerir,düşük yağ oranıyla kalp dostudur ve ayrıca protein açısından da çok zengindir.
İlgili 33 soru bulundu
Hindi eti, selenyum, kalsiyum, potasyum, bakır içeriği ile öne çıkarken tavuk eti, B6 vitamini, fosfor, niasin ve selenyum kaynağıdır. Protein oranı tavuk etinde daha yüksektir. Hindi eti ise daha besleyicidir.
AB yasaları ve yönetmelikleri, hindi yetiştirirken hormon kullanılmasını yasaklıyor. Yasalar ve yönetmelikleri göre bazı antibiyotik türleri tedavi amaçlı kullanılabilir. Fakat hindiler işlenmeden önce bu antibiyotiklerin kesilmesi gerekir.
Doç. Dr. Buğra Genç, hindi etinin yılbaşı gibi özel günlerde tüketildiğini, diğer günlerde ise tavuk etinin daha ön planda yer aldığını söyledi. Hindi etinin insan sağlığı için önemli olduğunu ifade eden Yrd.
Etlerinin yenmesinin helâl olduğunda görüş birliği bulunan hayvanlar Bakara 172 ve Mâide 1, 4 ayetlerine istinaden İslam alimleri tarafından dört grupta toplanmıştır. a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar.
Hindi eti özellikle yılbaşı kutlamalarında tercih edilen kolesterol ve yağ oranı düşük bir beyaz et türüdür.
Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır. Tavuk ve hindi eti derin dondurucuda 9-12 ay kadar saklanabilir.
Protein açısından oldukça zengin olan bu gıda kaynağı, sağlığımız açısından da çok faydalıdır. Hindi etinin lezzeti nasıldır? Hindinin bacaklarında, uyluklarında ve kanat kısmında bulunan koyu eti sulu ve lezzetlidir.
Bu yüzden kıyma alındıktan sonra buzdolabında 1 -2 günden fazla bekletilmemelidir, keza sakatatlarda.Parça etlerse buzdolabında(çiğ biftek,bonfile, pirzola,kuşbaşı gibi ) 3-4gün bekletilebilir.Çiğ tavuk ve hindi eti de buzdolabında 1-2 gün tutulabilir,piştikten sonraysa 3-4 gün saklanabilir.
Kırmızı et hindi etine göre oldukça pahalıdır ve yemeklerde kullanılması da son derece zahmetlidir. İşte bu sebelerden ötürü hindi eti her alanda daha avantajlı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizler de hindi etini sıklıkla tüketerek, düşük yağ oranıyla bolca protein alma şansına sahipsiniz.
Hindi etinin sindirimi kolay protein oranı yüksektir (%'20) Yağ miktarı düşük (%5) ve çok az kolesterol içerir. Bu nedenle kilo sorunu olanlar ile hastalar rahatlıkla tüketebilir.
tat bakımından tavuk etine benzemesine rağmen daha az yağlıdır ama yine de türkiye'de çok az tüketilmesine anlam veremiyorum. hindi eti sevmeyenlere, hindi göğüs etini yemelerini öneriyorum. fileto haline getirildikten sonra güzel soslar ile marine edilir ve bu şekilde ızgarası yapılır.
Kur'an-ı Kerîm'de; "Size ölü hayvan etini, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilen hayvanı haram kılmıştır.
Kur'an ve Sünnette at eti yemenin hükmü hakkında açık bir delil bulunmamaktadır. Hanefî mezhebinde Ebû Hanife'den rivayet edilip tercih edilen görüş ile Malikîlerden gelen bir görüşe göre, at etinin yenilmesi tenzihen (helale yakın) mekruhtur.
Her kilo başına 30 dakikalık bir pişirme süresi vermeniz ideal olacaktır. Buna göre, 3 kiloluk bir hindinin yaklaşık 1,5 saat kadar pişmesi gerekir. Pişme süresinin yanı sıra, fırın ısısının da önemi büyük elbette. Eğer fırın torbası ya da alüminyum folyo kullanmayacaksanız, fırın ısı ayarınız en fazla 160 olmalı.
Hindi göğüsleri soda, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozuyla marine edin. Buz dolabında 30-35 dakika bekletin. Tavayı ısıtın. Isınan tavaya göğüsleri dizin ve kısık ateşte 10-15 dakika iki tarafını da pişirin.
Hindi eti düşük kaloriye sahip bir besindir. Bu yüzden diyet listelerinde yer alan proteinlerden biridir. Hindi eti hem kilo vermek hem de kilo verirken kas kütlesini korumak için vücudun en fazla ihtiyaç duyduğu besinlerden biridir.
Hindi eti kırmızı ete nazaran daha az kolesterol içerir. B1, B2, B3 vitaminleri ve mineraller açısından son derece zengindir. Yağ oranı oldukça düşük olan hindi eti tam bir kalp dostudur. Hayvansal yağları azaltmayı hedefleyen bir beslenme planında en büyük yardımcınızdır.
Çırıkka, sağlıklı hindinin doğal beslenmesi gerektiğini belirterek, “Kanatlarının altında derinin sarı renk olması lazım. Derinin altındaki sarılık hindinin yağlı olduğunu göstergesidir. Kanat altında sarı renk hindinin iyi beslendiğinin gösterir. Sağlıklı hindinin tüyleri pırıl pırıl olmalı” dedi.
Besini mevcut enerjiye dönüştürmeyi kolaylaştıran vitaminler ve mineraller açısından son derece zengin olan hindi eti, aynı zamanda zihni güçlendiren, sinir sistemi işlevleri açısından önemli olan niasin (B3 vitamini), bağışıklık sisteminin sağlığı için gerekli olan B6 vitamini de içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri