Füme et sağlıklı mı zararlı mı diye pek çok kişi yemeden önce düşünmektedir. Görünüş itibariyle çiğ eti andırmaktadır. Ancak tütsüleme işleminden geçtiği için paketten çıktığı andan itibaren tüketime uygundur. Tütsüleme işleminden geçen bu etlerin içinde zararlı mikroorganizmalar bulunmamaktadır.
Bir nebze tuzlu olmasından dolayı yanında tuzlu gıdalar tüketmemeniz tavsiye edilir. İsterseniz hindi füme dilimlerin ısıtıp veya pişirip de tüketebilirsiniz.
Hindi füme biraz da olsa tuzlu bir besin olduğundan yanında tuzsuz gıdalar ile tüketilmesi önerilir. Hindi fümeyi ısıtarak ya da hiçbir işlem uygulamadan yemek mümkündür.
Tütsüleme de diyebiliriz. Ette tütsüleme temel olarak iki aşamada gerçekleşir, kürleme ve tütsüleme. Et, 15 gün kaya tuzunda bekler daha sonra 120 derecelik odun fırınında 24 saat pişer. Yani füme et çiğ et değil.
Füme et en çok soğuk sandviç hazırlamak için ve burger menülerinde kullanılır. Füme et sandviçlerin besin değerini artırarak daha uzun süre tok kalmanıza yardım eder. Pizza tariflerinde de sıklıkla karşılaştığımız dana ya da hindi füme et, pizzaya çok yakışır.
İlgili 45 soru bulundu
Füme et sağlıklı mı zararlı mı diye pek çok kişi yemeden önce düşünmektedir. Görünüş itibariyle çiğ eti andırmaktadır. Ancak tütsüleme işleminden geçtiği için paketten çıktığı andan itibaren tüketime uygundur. Tütsüleme işleminden geçen bu etlerin içinde zararlı mikroorganizmalar bulunmamaktadır.
Bol içeriği olan hindi fümede günlük tüketilmesi önerilen miktar içerisinde, B-3 vitamini kaynağı bulunmaktadır. Tütsülenmiş hindideki B-3 vitamini cilt ve sinir sağlığını desteklemektedir. Kalsiyum kullanımı, vücudunuzun şeklini olumlu yönde etkilemektedir.
Füme et veya tütsülenmiş et; bir işlenmiş et türüdür. Kırmızı et, beyaz et, öğle yemeği eti ve deniz ürünleri'ni hazırlama yöntemidir. Tütsüleme ete lezzet katar, Maillard reaksiyonu yoluyla etin görünümünü iyileştirir ve kürleme ile birleştirildiğinde eti korur.
Ambalajı açılmamış ürünler raf ömürleri süresince tazeliğini koruyabilirler. Ambalajı açılmış ürünleri ise buzdolabında 3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. 3 gün içerisinde tüketilmeyecekse hava alması engellenerek dondurularak saklanabilir.
Kasap ve et şubelerinden alınan kuşbaşı etler, kıyma ve sakatatlar 2 ya da 3 ay saklanabilir. Sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş et ürünleri de son kullanma tarihine kadar buzdolabında saklanabilir. Füme denilen etler kesinlikle dondurucuda saklanmamalıdır.
Günümüzde füme et sade olarak tüketilebildiği gibi pizzalarda da tercih edilebilmektedir. Füme et kendini en çok şarap mezesi olarak gösterir. Yüksek asitli şarapların yanında güzel bir meze olarak tercih edilen füme ete, parmesan peynirli ve rokalı kanepeler eşlik edebilmektedir.
Oldukça düşük kalorili ye sahip olması ve tok tutması, hindi fümenin diyet listelerinde kolayca yer almasını sağlıyoar. Bununla birlikte dengeli beslenmek ve sodyumun etkilerinden kaçınmak için hindi füme tüketirken, kabak, havuç veya diğer sebzeleri de öğünlerinize eklemelisiniz.
Genellikle çok zor koşullarda dayanabilen, tüketime uygun füme et kalori açısından da son derece makuldür. Füme et ateş dumanı ile kurutulduğundan zaman zaman füme et zararlı mı soruları doğal olarak gündeme gelmektedir. Bu konuda füme etin zararsız olduğunu söylemek mümkündür.
Hindi füme kahvaltılarda ve sandviçlerde kullanılan şarküteri lezzetlerinden biridir. İsli tadı ile özellikle sandviçlerin ve kahvaltıların vazgeçilmezlerindendir. Krem peynir ve labne peyniri ile oldukça uyumludur.
SPORDAN 2-3 SAAT ÖNCESİNDE
Hem proteinden hem de lifli karbonhidratlardan zengin, kompleks besinler tüketilmelidir. Bunlara örnek: hindi füme ve esmer ekmek ile yapılmış sandviç, muz ve fıstık ezmeli esmer ekmek, yoğurt ve muz, süt ve müsli, sütlü meyveli smoothieler olabilir.
Glutensiz|Helal tüketime uygundur.
Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız. KESİNLİKLE tüketmeyiniz. - Parlak bir görünüme sahip olan taze et, elde yapışkan bir his bırakıyorsa bozulmaya yüz tutmuş anlamına gelmektedir.
Bozulmuş kırmızı ete dokunduğunda yapışkan olur. Etin üzerinde cıvık ve yapışkan bir tabaka hissediyorsan çöpe at. Bu durum çoğu zaman bakteri üremeye başladığı anlamına gelir.
Koku değişikliğini yaratan unsurlar ette üreyen Escherichia coli, Campylobacter gibi bakterilerdir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur; satın aldığınız etin eğer rengi ve dokusu normal görünüyorsa, lakin kokusu rahatsız ediciyse kesinlikle tüketmemeniz gerekir. Bunun sebebi bozulmanın koku ile başlamasıdır.
Sağlıklı kesimlik büyükbaş (dana eti tercih edilmelidir) ya da küçükbaş hayvan etlerinin kemik, yağ, sinir, kıkırdak ve tendonlarından ayrılıp su, tuz ve mevzuata uygun gıda katkı maddeleriyle marine edildikten sonra dumanlanıp, ısıl işlem uygulanmasıyla elde edilen bir üründür.
Aynı şekilde, bu üründe de Listeria riski bulunuyor. Tüm et şarküteri ürünlerinin arasında özellikle hindi etinin bu hastalığa sebep olduğu biliniyor. O yüzden hamileyken bu etten kesinlikle kaçınıyorum.
Fileto hindileri önce marine ediyor sonra da tavada arkalı önlü pişiriyoruz. İçi yumuşacık ve sulu sulu oluyor, muhteşem lezzeti de ona tat katıyor. Yanına nefis bir salata ya da pilav da çok yakışır. Hadi o zaman!
Kalori Bilgisi Hindi Füme Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 170 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 30 gramlık miktarında Hindi Füme 51 kalori bulunmaktadır.
Yüksek oranda protein içerir. 3 dilim hindi fümeyi 1 köfte yerine tüketebilirsiniz. Spor öncesi hindi fümeli, peynirli tam tahıllı ekmeğe hazırlayacağınız sandviçle besleyici bir öğün yapabilirsiniz. İçerdiği protein ile kas kütlesinin artmasına ve kemik sağlığının korunmasına katkıda bulunur.
Namet hindi füme 7/24 ' ün 100 gramında 87 kalori bulunmaktadır. 1 dilimi (10 gr) 9 kaloridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri