Marine olmuş hindi etimizi borcamın altına, patatesleri ve havuçları doğrayıp üzerine yerleştirelim. Sonra üzerine folyo kapatıp ilk önce 200-250 derecede yarım saat yüksek ısıda (fırında) pişirelim. Sonra dereceyi biraz düşürüp üzerindeki folyoyu çıkarıp etlerimiz pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hindi etinizin yumuşak olması için zeytinyağı, limon suyu, yoğurt veya sirkeden yardım alabilirsiniz. Hindi etine en çok yakışan baharatlardan olan biberiye ve kekiği de marine sosuna ekleyebilirsiniz.
Üzerine unu serpiştirip bir kaç kez daha çevirin. Tane karabiber, tuz, defne yaprağı ve kereviz sapını da ekleyerek üzerini hafifce kapatacak kadar su doldurun. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın buhar çıkmaya başladıktan sonra ocağın altını kısın en az 30 dakika pişirin.
Her kilo başına 30 dakikalık bir pişirme süresi vermeniz ideal olacaktır. Buna göre, 3 kiloluk bir hindinin yaklaşık 1,5 saat kadar pişmesi gerekir. Pişme süresinin yanı sıra, fırın ısısının da önemi büyük elbette. Eğer fırın torbası ya da alüminyum folyo kullanmayacaksanız, fırın ısı ayarınız en fazla 160 olmalı.
Hindi eti için lezzetsiz, yavan dendiğini duymuşsunuzdur. Ancak doğru pişirildiğinde, hindi eti çok lezzetli olabilir. Örneğin hindi kapama, hindiyle yapabileceğiniz en lezzetli yemeklerden biridir. Bol baharatın lezzet kattığı bu yemeği siz de mutlaka denemelisiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Hindi kapama yanına şehriyeli bulgur pilavı veya pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bu nefis menüye sevilen salata çeşitleri çok yakışır. Gavurdağı salata, mevsim salata leziz seçenekler arasındadır.
3,5 su bardağı (pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar) tavuk suyunu da pirinçlerin üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 190-200 dereceye ayarlayıp önceden ısıttığınız fırında 45-50 dakika pişirin.
Hindinin üstünün iyice kızarması ve lezzet artırmak için pişme süresi bitmeden 15-20 dakika önce 3-4 yemek kaşığı ılık suyla inceltilmiş balı fırçayla hindinin üzerine sürebilirsiniz. Mutfak termometresi kullanın! Termometre ibresi 75 dereceyi gösteriyorsa hindiniz pişmiş demektir. Dinlenme süresi şart!
Bir limonu ikiye bölelim hindinin her tarafını limonla ovalım çiğ kokusunu alsın. Sonra sosu her tarafına sürelim . 200 dereceli fırında yaklaşık bir saat kadar kızarana kadar pişirelim ,yanına iç pilavla beraber sıcak sıcak servis edelim.
Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.
Pirinç, bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş ılık su içinde yarım saat ıslatılacak. Peşinden sekiz defa suyu değiştirlerek yıkanacak ve süzülecek. Hindi eti yıkanacak ve süzülecek. Ardından düdüklü tencerede 4 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ile orta ateşte 30 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirip kabın dibine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kabın üstünü alüminyum folyo ile sarıp 200⁰C'de her yarım saatte bir suyunu kontrol ederek 1, 5 saat pişirin. Pişirme süresi boyunca kabın içindeki su biterse azar azar sıcak su ekleyin. 2 saat sonra folyoyu açıp 15 dakika daha pişirin.
Hindi haşlamadan pişer mi diyorsanız, elbette pişer ama hindinizin yumuşacık olmasını garanti etmek isterseniz düdüklü tencerede haşlayarak ön pişirme yapabilirsiniz.
Hindi göğüsleri soda, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozuyla marine edin. Buz dolabında 30-35 dakika bekletin. Tavayı ısıtın. Isınan tavaya göğüsleri dizin ve kısık ateşte 10-15 dakika iki tarafını da pişirin.
Bu aşamada ete en çok yakışan kekik, kimyon, köri, defne yaprağı ve adaçayı gibi taze ya da kuru alternatifler ile lezzeti bir üst noktaya taşıyabilirsiniz. Marinasyon hazırlamak kadar eti dinlendirmek de fark yaratan bir detay.
Bütün haldeki hindi ya da tavuğunuzun üzerine ovarak tereyağı sürmek bu işin sırlarından biri. Özellikle iç kısmına ve deri kısmına ovarak süreceğiniz tereyağı lezzetine lezzet katacaktır ve fırında nar gibi kızarmasına neden olacaktır.
Hindi eti kullanarak yemelere doyamayacağınız kadar yumuşacık ve lezzetli, üstelik çok da ekonomik bir. Tadını güzelleştirmek için ise ihtiyacımız olan şey soya sosu. Dilerseniz onu ilave etmeden de yapma şansına sahipsiniz.
Derince bir kasenin içine sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve salça koyulur. Biber salçanız yoksa domates salçası kullanabilirsiniz. Salça iyice karıştırılır ve diğer baharatlar da ilave edilir. Hindinin tüyleri iyice temizlenmiş olmalı.
Fırına atmadan önce hindinizi önce derin bir tencerede haşlayıp suyunu yine çorba ya da pilav gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Haşlanmış hindi fırında daha kısa sürede pişecektir.
Protein açısından oldukça zengin olan bu gıda kaynağı, sağlığımız açısından da çok faydalıdır. Hindi etinin lezzeti nasıldır? Hindinin bacaklarında, uyluklarında ve kanat kısmında bulunan koyu eti sulu ve lezzetlidir.
Az Pişmiş Hindi Pişirmek
Fırına soğuk veya yarı soğuk bir hindi koyduğunuzdan, yeniden pişiriyormuşsunuz gibi görünüyor, ancak hindinin pişirilmesi ve yemek için güvenli olması için daha fazla pişirilmesi gerekiyor.
Bir adet orta boy soğanı dörde bölün ve iki adet defne yaprağı ile beraber tencereye ekleyin. Üzerlerine gelecek kadar su ilavesi yapın ve tavuklarınızı haşlanmaya bırakın. (Tepsinizin büyüklüğüne göre yeterli miktarda, tavuğun sevdiğiniz farklı kısımlarını da kullanabilirsiniz.
Önce pirinci bir kaba koyalım üzerine ılık su ve tuz koyup 15 dakika az bekletelim. Bu sırada kuşbaşı 250-300 gr eti tencereye koyalım. 4-5 yemek kaşığı yağ koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince 2 bardak daha su ekleyip 1 çay kaşığı tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.
Yumuşacık pişmesi ve çok lezzetli olması makbul. İsminin nereden geldiğine dair birkaç farklı yorum olsa da, en akla yatkını pişirilme tekniğine dair olan. Kuzu etlerinin bir pişirme kabının ortasına oturtulup üzerine başka bir ısıya dayanıklı kap kapatarak yavaş yavaş pişmesinden dolayı kuzu kapama denmiş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri