100 gram Pınar Açbitir Hindi Salam, ortalama 33,30 kaloriye, 0,53 karbonhidrata, 2,63 proteine ve 2,25 yağ değerine sahiptir.
Diyetisyenler salamın tüketilmesine karşı olmaktadır. Bunun nedeni ise salamda tuz ve yağ miktarının fazla olmasıdır. İşlenmiş etlerin uzun süre tüketimi kilo alımına neden olacaktır. Bu amaçla diyet beslenmesinde yasaklı olan bir yiyecektir.
gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Porsiyon (2 Dilim) Hindi Salam 33,30 kaloridir. Hindi Salam içeriğinde 0,53 Karbonhidrat(g), 2,63 Protein(g), 2,25 yağ(g), barındırır.
Kalori Bilgisi
Hindi Salam Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 222 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (2 Dilim) yani 15 gramlık miktarında Hindi Salam 34 kalori bulunmaktadır.
1 Porsiyon (Orta) Salam 149,50 kaloridir. Salam içeriğinde 2,15 Karbonhidrat(g), 5,46 Protein(g), 13,07 yağ(g), 506,50 Sodyum(mg), 175,50 potasyum(mg), 10,50 Kalsiyum(mg), 45,00 A Vitamini(ui), 7,60 C Vitamini(mg), 0,65 ve Demir barındırır.
İlgili 15 soru bulundu
Dünya Sağlık Örgütü, bütün salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş et ürünlerini sigarayla aynı düzeyde birinci kategoride kanserojen olarak ilan etti. Bu yiyecekler her gün tüketildiği takdirde kanser riskini yüzde 20 artırıyor.
Salamın 100 gramı 4.29 gram karbonhidrat, 10.91 gram protein, 26.13 gram yağ içermektedir.
İçerisinde minimum doymuş yağ barındıran bu peynir çeşidi, sağlıklı olduğu için tüketimi önerilen bir besin türü olarak bilinir. Tam yağlı peynire nazaran, içerisinde daha az yağ barındıran bu peynir, sahip olduğu yüksek protein, kalsiyum ve fosfor oranından dolayı, neredeyse her diyetin ilk kalemi olmayı başarır.
Yaşamın devamlılığı için gerekli bir besin maddesi olan protein en çok ette bulunmaktadır. Ve tabii bu etler arasında kırmızı etin önemi büyüktür. Özellikle dana salam bu açıdan değerli bir besindir. Sağlıklı koşullarda üretilen bir salam vücuda enerji sunması, metabolizmayı güçlendirmesi yönünden değer taşımaktadır.
Özellikle obezite sorunu olanlar ve diyet yapan kişiler için tercih edilmemesi ve yenildiğinde ise kontrollü tüketilmesi gereken sosis, yüksek kalori miktarı nedeni ile kilo almaya neden olur.
1 Porsiyon (Orta) Sucuk (Yarım Yağlı) 72,00 kaloridir. Sucuk (Yarım Yağlı) içeriğinde 1,59 Karbonhidrat(g), 4,46 Protein(g), 5,37 yağ(g), 0,11 lif(g), 630,30 Sodyum(mg), 73,50 potasyum(mg), 9,60 Kalsiyum(mg), 2,40 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,57 ve Demir barındırır.
1 küçük porsiyon (100 gr) 1 adet haşlanmış patates kalori değeri 93 kcal. 1 orta porsiyon (200 gr) haşlanmış patates 183 kcal. 1 büyük porsiyon (300 gr) haşlanmış patates 279 kcal.
Çiğ ve pişmiş yemek yapar mı tüm detayları ile derledik." Sosis, salam ve sucuk işlenmiş gıdalar olduklarından kilo aldıran gıdaların içinde yer almaktadır. Fazla veya sık sık tüketilmesi bu gıdalardan kilo almaya sebep olur.
Protein değeri yüksek olan bir besindir hindi füme. Bu nedenle diyet beslenmelerinde sık sık tercih edilir. Özellikle de sandviç ve omletler içinde yer aldığında kas kütlesinin artmasına yardım edecektir.
Hindi eti düşük kaloriye sahip bir besindir. Bu yüzden diyet listelerinde yer alan proteinlerden biridir. Hindi eti hem kilo vermek hem de kilo verirken kas kütlesini korumak için vücudun en fazla ihtiyaç duyduğu besinlerden biridir. Bundan dolayı diyetisyenlerinde tavsiye ettiği besinlerden biridir.
Sucuk nihayetinde işlenmiş bir gıdadır. Ancak kontrollü tüketilmesi halinde sucuğun sağlık için bilinen hiçbir zararı bulunmamaktadır.
SALAM ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Öncelikle kalite standartlarına uygun, sertifikalı, onaylanmış ürünler tercih edilmelidir. Salamın dış görünüşünde herhangi bir küflenme ya da bozukluk olmamasına dikkat edilmelidir. İç ve dış kısmının farklı renklerde olmaması ve kötü kokmaması da önemli noktalar arasındadır.
Marketten aldığımız konserve ürünler, salamura ürünleri ve pastırma, salam, sucuk ve sosis gibi yiyeceklerden biraz daha uzak durun. Bu tür besinleri yediğinizde vücudunuz su tutar. Dolayısıyla da, gün içerisinde daha şişkin hissedin.
Bilhassa diyette olan kişiler adına belirtilmesi gereken en önemli husus, zeytinin kilo aldırmadığıdır. Zeytin; hem zengin içeriği hem de düşük kalorisi ile sağlık bakımından önemli besinlerden birisi olarak tanımlanabilir.
Genel olarak açık hatları ile bal birçok farklı faydası üzerinde önemli bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda bir doğal tatlandırıcı olarak tüketilir. Dengeli ele alındığı ve abartı olmadığı takdirde bal kilo aldırmaz. Hatta özellikle diyet listesinde her sabah bir kaşık veya suya karıştırılma şeklinde de tüketilir.
1 porsiyon sucukta bulunan besin değeri ise;
Potasyum(g) – 180.00 bulunmaktadır. Dolayısıyla her yüksek kalori değerine sahip besin gibi sucuk da kilo aldırır.
Kilo vermek isteyen sporculara sağlıklı öneriler;
Diyetteki yağ alımını azaltın. Az yağlı süt ve süt ürünlerini, yağı alınmış et, balık ve derisi alınmış tavuk etini tercih edin. Salam, sosis, sucuk, pastırma vb. gibi şarküteri ürünlerinden uzak durun.
Beyaz Et: Tavuk, hindi, kaz ve ördek gibi kanatlı hayvanların etleri beyaz et olarak adlandırılır. Bu grupta yer alan et çeşitleri, protein, yağ ve vitamin gibi bileşenlere ek olarak bir miktar karbonhidrat da içerebilir.
Namet Hindi Salamın 100 gramında 165 kcal kalori, ayrıca 1 İnce Dilim yani 7 gram Namet Hindi Salamda 12 kalori bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri