Bu aşamada ete en çok yakışan kekik, kimyon, köri, defne yaprağı ve adaçayı gibi taze ya da kuru alternatifler ile lezzeti bir üst noktaya taşıyabilirsiniz. Marinasyon hazırlamak kadar eti dinlendirmek de fark yaratan bir detay.
Hindi pişirilmeden önce zeytinyağı, sirke veya limon suyu, tuz, biber ve baharatlarla marine edilirse daha lezzetli olur. Böyle bir karışımda hindinin buzdolabında 2 güne kadar bekletilmesi mümkündür. Hindi eti bıçakla delinerek içine biberiye, defne yaprağı yerleştirilebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Hindi eti kullanarak yemelere doyamayacağınız kadar yumuşacık ve lezzetli, üstelik çok da ekonomik bir. Tadını güzelleştirmek için ise ihtiyacımız olan şey soya sosu. Dilerseniz onu ilave etmeden de yapma şansına sahipsiniz.
Bir limonu ikiye bölelim hindinin her tarafını limonla ovalım çiğ kokusunu alsın. Sonra sosu her tarafına sürelim . 200 dereceli fırında yaklaşık bir saat kadar kızarana kadar pişirelim ,yanına iç pilavla beraber sıcak sıcak servis edelim.
Her kilo başına 30 dakikalık bir pişirme süresi vermeniz ideal olacaktır. Buna göre, 3 kiloluk bir hindinin yaklaşık 1,5 saat kadar pişmesi gerekir. Pişme süresinin yanı sıra, fırın ısısının da önemi büyük elbette. Eğer fırın torbası ya da alüminyum folyo kullanmayacaksanız, fırın ısı ayarınız en fazla 160 olmalı.
Hem sağlıklı hem çok kolay bu yemeğimizi ister öğlen yemeğine ister akşam yemeğine hazırlayın. Kaç kişilik: 3-4 Hazırlık:10 dak. Pişirme:20 dak.
Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.
Jülyen doğradığımız but etlerimizi tavada zeytinyağında soteliyoruz. Etlerimiz kızarmaya başladıktan sonra sırasıyla doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı ilave ediyoruz. Bir müddet kavurduktan sonra sırasıyla biber, biber salçası ve domateslerimizi ve baharatlarımızı ilave edip pilav ile servis edebilirsiniz.
Fırınınızı 220 dereceye gelen kadar ısıtın. Hindiyi fırına atın ve ilk yarım saat 220 derecede pişirin. Daha sonra fırın ayarını 170 dereceye düşürün ve hindiniz kaç kilo ise çarpı 40 dakika pişirin. Not: Örneğin 6 kilo hindi için 6*40 dakika = 240 dakika fırında kalması gerekecektir.
Bütün haldeki hindi ya da tavuğunuzun üzerine ovarak tereyağı sürmek bu işin sırlarından biri. Özellikle iç kısmına ve deri kısmına ovarak süreceğiniz tereyağı lezzetine lezzet katacaktır ve fırında nar gibi kızarmasına neden olacaktır.
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unun üzerine ekleyerek kavurmaya başlayın. Spatulayla karıştırarak kavurmaya devam edin, karışım kahverengileşmeye başlayınca üzerine hindi pişerken bıraktığı su ve yağ karışımını ekleyin. Hafifçe karıştırıp ısındıktan sonra üzerine suyu ekleyin.
Eğer menünüzün çok ağır olmasını istemiyorsanız köri soslu hindinizin yanına güzel bir salata yapabilirsiniz.
Uzmanların büyüme, gelişme ve sağlıklı bir yaşam için sıklıkla tüketilmesini tavsiye ettikleri hindi eti vücudumuz için gerekli olan vitamin ve minarelleri içerir,düşük yağ oranıyla kalp dostudur ve ayrıca protein açısından da çok zengindir.
Fırına atmadan önce hindinizi önce derin bir tencerede haşlayıp suyunu yine çorba ya da pilav gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Haşlanmış hindi fırında daha kısa sürede pişecektir.
Hindi eti leziz bir tada sahip olmasıyla birlikte faydalı bir yiyecektir. Besin değeri son derece yüksek olan bu üründe protein oranı da bir hayli fazladır. Kolesterol ve yağ oranı açısından idealdir.
Hazırlanışı Hindi Üst Butlarınzı iri şekilde 6 parçaya bölün. Tencerenize ince doğranmış soğanları sıvı yağ ve parçalanmış etlerinizle 5 dakika kavurun ve 4 bardak su ilave edin haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpüğü alın asgari 50 dakika orta ateşte pişirin.
Hindi haşlamadan pişer mi diyorsanız, elbette pişer ama hindinizin yumuşacık olmasını garanti etmek isterseniz düdüklü tencerede haşlayarak ön pişirme yapabilirsiniz.
Bu yüzden kıyma alındıktan sonra buzdolabında 1 -2 günden fazla bekletilmemelidir, keza sakatatlarda.Parça etlerse buzdolabında(çiğ biftek,bonfile, pirzola,kuşbaşı gibi ) 3-4gün bekletilebilir.Çiğ tavuk ve hindi eti de buzdolabında 1-2 gün tutulabilir,piştikten sonraysa 3-4 gün saklanabilir.
Protein açısından oldukça zengin olan bu gıda kaynağı, sağlığımız açısından da çok faydalıdır. Hindi etinin lezzeti nasıldır? Hindinin bacaklarında, uyluklarında ve kanat kısmında bulunan koyu eti sulu ve lezzetlidir.
1- Ülkemizdeki en lezzetlisi, Kandıra Hindisi olarak bilinen siyah ve gümüş renkli Amerikan hindisidir. Beyaz renkli Kanada Hindisi daha ucuzdur ama lezzetli değildir. 2- Hindinin erkeği makbuldür. Çünkü erkek hindiler genellikle 10 kilo üzerindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri