Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir. Özellikle tenyalar ve mikropların sebep olduğu problemleri gidermekte Hindistan cevizi tercih edilebilir.
Özellikle içeriğindeki lif oranı sayesinde sağlıklı bir besin olarak tercih edilen Hindistan cevizini toz hali ile tanıyor olsak da günümüzde bütün bir halde erişmek de mümkün. Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz.
Tüm suyunu boşalttıktan sonra sert bir aletle veya bıçağın tersiyle hindistan cevizi kabuğuna vurun. Böylece kabukta çatlaklar oluşacaktır. Çatlaklar yeterince açıldıktan sonra, elinizle iki parçaya ayırın. Hindistan cevizinin iç kısmındaki beyaz kısımları afiyetle yiyebilirsiniz.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL TÜKETİLİR? Kalsiyum, potasyum ve fosfor bakımından zengin olan Hindistan cevizi meyvesi farklı şekillerde tüketilebilmektedir. Hindistan cevizi içi kırılarak içi açıldıktan sonra taze olarak tüketilebilirken kurutularak pasta ve tatlıların içerisine eklenerek de tüketilebilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Oldukça berrak bir sıvıdır. Hindistan cevizi suyu Hindistan cevizi hamurunun kabuğunda birikmesiyle elde edilir. Bu birikme Hindistan cevizi meyvesinin olgunlaşma aşamasında gerçekleşir. Hindistan cevizi suyu da tıpkı meyvesinin yenmesi gibi içilebilir.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Peki en iyi Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi satın alırken içi sulu olanlar tercih edilmelidir. Hindistan cevizinin içinde su olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, Hindistan cevizini sallayarak içindeki su sesini kontrol etmektir.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SAKLANIR? Henüz kırılmamış Hindistan cevizini oda sıcaklığındaki ortamda 4 ay'a kadar saklayabilirsiniz. Rendelenmiş taze Hindistan cevizini hemen kurutmayacaksanız buzdolabı poşeti veya saklama kabında 4 gün buzdolabında muhafaza edebilir, 6 ay kadar da derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı cildi beslerken kıl köklerini de beslemektedir. Bu nedenle sık kullanımında yüzde tüylenmeler meydana gelebilmektedir.
Yağ Yakımını Destekler
Yani; günde 15-30 gram orta zincirli yağ asidi vücudun 24 saat içindeki enerji harcamasını %5 arttırır ve bu oran toplamda günlük 120 kaloriye denk gelir.
- Hindistan cevizi, diyet lifi açısından oldukça yüksek orana sahiptir. - Hindistan cevizi, ağız ve diş sağlığı açısından da çok önemli bir yere sahiptir. - Hindistan cevizi, insan vücudunun bağışıklığını güçlendirir. - Hindistan cevizi, kansere karşı korur.
Hindistan cevizi, hızlı sindirime ve sindirim ve bağırsak bozuklukları ile ilişkili diğer semptomlara fayda sağlar. İçeriğindeki diyet lifi besinlerin ve minerallerin emilimini destekler. Ayrıca kusmayı ve mide bulantısını azaltır.
Bununla birlikte, bazı kişiler Hindistan cevizi yağını, cilt temizleyici veya nemlendirici olarak doğrudan cilde uygulayabiliyor. Bu durum, akne karşısında faydalı olabilir ancak çok yağlı cilde sahip kişiler için önerilmiyor. Çünkü Hindistan cevizi yağı yüksek oranda komedojeniktir yani akne üretimine meyillidir.
Ya da yine rendeleyebilir ve buzdolabı poşetlerinde 4 gün kadar buzdolabının normal kısmında da saklayabilirsin.
Yumuşatmak için kullanmadan 30-60 dakika önce buzdolabından çıkarmanız yeterlidir. Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir. Taze kalması için hindistan cevizi yağını buzdolabında muhafaza edin.
Taze Hindistan cevizi, olgun büyük kardeşinin aksine buzdolabında saklanmalı ve açıldığı gün tüketilmelidir. Kesilmemiş halinde ise buzdolabında bir haftaya kadar saklanabilir. Bu saklama sırasında suyunun rengi biraz bulanıklaşabilir ancak bu durum tüketime engel değildir.
Hindistan cevizi suyu içmek hazma iyi gelir ve sindirim sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve Ph seviyesini düzenleyerek vücudun temizlenmesine ve metabolizmanın geliştirilmesine yardımcı olur.
"Hindistan cevizi zayıflamaya ve formda kalmaya katkı sağlar. Obeziteye karşı koruyucudur. Metabolizmayı aktif tutar ve yağ yakımını hızlandırır. Besinlerden alınan karbonhidratları enerjiye dönüştürerek vücutta depolanmasını önler.
Hindistan cevizi yağı, cilt için doğal bir nemlendiricidir. Özellikle kuru ve hassas ciltler için idealdir. Kuru ciltten şikayetçiyseniz Hindistan cevizi yağını ellerinizle ısıtıp doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.
Serbest radikalleri vücuttan atma görevini üstlenen Hindistan cevizi suyu, bedeninize zarar verebilecek tüm maddeleri kolayca uzaklaştırır. Vücudun arınmasını sağlar ve ödem gibi durumları yok eder.
Hindistan cevizi suyunun cilde olan pek çok yararı bulunmaktadır. Birçok kozmetik ürünü içerisinde bulunan Hindistan cevizi suyu; cildin sağlıklı görünmesinde rol oynamaktadır. Sitokin isimli minerali içermesinden ötürü Hindistan cevizi suyu, cildin yaşlanmasını ve yıpranmasını önler.
güzel olanlarının ise hafif tatlı bir tadı vardır. tropik bir ülke dışında içtiğiniz şey hiçbir vitamin içermeyen paketlenmiş hindistan cevizi suyu ya da beklemekten tadı kaçmış şeyse, tadını kötü bulmanız normaldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri