Kabuğunu kırmak için bir çekiç kullanabilirsin. Bir çekiç yardımı ile hindistan cevizinin birkaç noktasına sertçe vurman, kabuğun çatlamasını sağlayacaktır.
Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz. Bu üç delikten bir tanesi kısmen diğerlerine göre daha yumuşaktır.
Fırın metodunu kullanacaksanız 180 derecede ısıtılmış fırında Hindistan cevizinizi 10 dakika kadar bekletin. Böylece kabuğu çatlayacak. O halde bir torbaya koyup tezgaha ya da yere vurduğunuzda Hindistan ceviziniz kolayca parçalarına ayrılacaktır.
Hindistan cevizini soymak için önce dış kabuğunu iyice yıkayın, daha sonra keskinliği olan bir bıçak yardımıyla kahverengi kabuğu kazıyın. Bunu yaparken fazla derine inemeyeceğiniz için sadece üzerindeki kabukları alabilirsiniz. Daha sonra kırma işlemine geçebilirsiniz.
Hindistan cevizini fırında ısıtmak, onun sert bir zemine vurduğunda kırılacak kadar yumuşamasını sağlar. Eğer fırının yoksa basit bir tokmak ya da çekiç de Hindistan cevizini kırarak açmana yardım edebilir. Hindistan cevizi açıldıktan sonra etli kısmı yemeye hazır hâle getirmen için bir bıçak ve sebze soyucu yeterli.
İlgili 28 soru bulundu
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hareketli bir yaşam ve spor düzenine sahipseniz; Hindistan cevizi suyunu içerek ihtiyacınız olan enerjiyi doğal yoldan alabilirsiniz. Şeker ve katkı maddeler içermeyen Hindistan cevizi suyu ile vücudun daha dinamik olmasını sağlamanız mümkündür.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SEÇİLİR? Hindistan cevizi seçiminde boyutuna göre daha ağır olanları ve bol sulu olanları tercih edin. Hindistan cevizinin sulu olup olmadığını anlamak için ise Hindistan cevizini sallayın ve içindeki su sesine odaklanın.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
ÇİĞ HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL YENİR? Dalından koparıldığı şekliyle Hindistan cevizini ikiye böldükten sonra içinde kalan etli kısmını çıkarıp dilimleyerek sade bir şekilde yiyebilirsiniz. Çiğ Hindistan cevizinin içinde kalan beyaz kısmını rendeleyerek tatlıların içerisinde ve ya üstünde de kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Hindistan cevizi yetiştiriciliği bütün tropikal ülkelerde yapılabilmektedir. Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Filipinler, Endonezya ve Hindistan, dünyadaki toplam kurutulmuş Hindistan cevizi içi'nin yaklaşık% 70'ini üretmektedir, Filipinler ve Endonezya da dünyanın ana Hindistan cevizi yağı ihracatçılarıdır. Bağımlı bölgeler italik olarak gösterilir.
Hint cevizi ya da Muskat (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsi ve baharat olarak kullanılan meyvesi.
Hindistan cevizini kırıp kabuklarından ayırıp en dış kahverengi kabuğunu da soyuyoruz. Ayrılan beyaz kısmı soyacak yardımıyla ince ince dilimliyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp dağıtıyoruz. Üst üste gelmemesine dikkat ediyoruz ve 150 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.
- Hindistan Cevizi Kase, ortalama 600 - 650 ml hacmine sahiptir. - Bulaşık Makinesinde yıkanmaz. Elde sıcak deterjanlı su ile yıkanabilir. - Her 10 - 15 kullanımda 1 defa olmak üzere bir bez yardımıyla hindistan cevizi yağı ile iç ve dış yüzeyinin yağlanması gerekir.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Birçok açıdan yararlı meyveler arasında yer alan Hindistan cevizi magnezyum, potasyum, çinko, E, C, K ve vitaminlerini içinde barındırır. Aynı zamanda yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini korur.
Hindistan cevizi suyu; pullu, kuru, kaşıntılı bir kafa derisine karşı koymak adına eşsiz bir besin değeridir. Hindistan cevizi suyuyla birlikte kafa derisine masaj yapmak, saç derinin uyarılmasına destek olur. Saç diplerini besleyerek, nemlendirir. Saçların parlamasına yardımcı olur.
Kremsi dokusu ve hafif doğal tatlılığı ile Hindistan cevizi sütü sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli bir içecektir.
Hindistan cevizini derince bir sürahi veya bir kavanoza alalım üzerine kaynar suyu ekleyip karıştıralım blender ile 2 dakika boyunca yüksek devirde beyazlayıp süt gibi oluncaya kadar çırpalım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri