Hindistan Cevizi gerek kurutulmuş gerekse taze hali ile sevilerek tüketilen tropikal bir meyvedir.
Hindistan cevizi yaklaşık 4000 yıl önce keşfedilmiş tropik bir meyvedir. Sert bir yapıya sahip olan meyvenin aroması ise hafif tatlıdır. Bu lezzetli meyveyi dış kabuğunu soyduktan sonra dilimleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca Hindistan cevizi sütü, yağı ya da kreması olarak da kullanılabilir.
Adında "ceviz" kelimesi olmasına rağmen, hindistancevizi bir meyvedir – kuruyemiş değil. Aslında, bir hindistancevizi, iç eti ve sert bir kabukla çevrili çekirdeği olan meyveler olarak tanımlanan sert çekirdekli meyveler olarak bilinen bir alt kategoriye girer.
Hindistan cevizi bir ağaç yemişi olarak kabul edilir mi? Sonuçta, “ceviz” isminin bir parçasıdır. Teknik olarak, bir kabuklu yemiş tek tohumlu bir meyve olarak tanımlanır. Yani bu tanıma göre, Hindistan cevizi, ceviz olarak sınıflandırılabilir.
Hindistan cevizi üretimi, tüm yıl boyunca sürebilir. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasadı yapılır.
İlgili 45 soru bulundu
Hindistan Cevizi demirden ve liften oldukça zengin bir meyvedir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağlar içerir. Kalorisi ve doymuş yağ oranı ise oldukça yüksek bir meyvedir.
Hindistan cevizi mevsimi tüm yıl sürmektedir; ancak kış ayları kurak ve yaz ayları yağışlı olan bir ortamda yetişebilir.
Muskat(Myristica) diğer adı ile hint cevizi, portakal ağacına benzeyen, yaprak dökmeyen Endonezya'ya özgü muskat ağacının tohumundan yapılan bir baharattır. Muskat cevizi olarak da adlandırılan bitki, çeşitli yemeklere ve tatlılara farklı bir aroma katar.
Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. İçindeki yararlı maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu etkisi sayesinde Hindistan cevizi vücudu birçok hastalığa karşı koruyor. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak şeker hastalarına destek oluyor, diyabet riskini azaltıyor.
Rafine şeker gibi, kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmez. İçeriğindeki inülin maddesi sayesinde glikoz emilimini yavaşlatır. Dolayısıyla diyabet hastaları tarafından tercih edilebilir.
Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Filipinler, Endonezya ve Hindistan, dünyadaki toplam kurutulmuş Hindistan cevizi içi'nin yaklaşık% 70'ini üretmektedir, Filipinler ve Endonezya da dünyanın ana Hindistan cevizi yağı ihracatçılarıdır.
Bağırsaklarda meydana gelen parazitlerin atılmasını ve temizlenmesini destekleyen Hindistan cevizi suyu, ölçülü tüketildiğinde kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi problemlerin önüne geçer. Lif oranı da oldukça güçlü olan Hindistan cevizi suyu ile, yemeklerin sindirimini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Bugüne kadar birçok farklı araştırmanın yapıldığı Hindistan cevizi yağı, özellikle zayıflama konusunda önemli bir yere sahiptir. İçermiş olduğu yağ asitleri ile beraber dengeli bir şekilde kilo verme olanağı sağlıyor.
Hindistan cevizinin kabuğunu kırmadan serin bir yerde ortalama 4 ay kadar muhafaza edebilirsiniz. Kabuğunu kırdıktan sonra ise iç kısımlarını 4 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. O da sıcaklığında ise 5-10 gün arasında saklanır çünkü hindistan cevizi açıldıktan sonra dış etmenlere dayanıksız hale gelir.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Bundan dolayı 5-10 gün kadar oda sıcaklığında bekleyebilir. Hindistan cevizi açıldıktan sonra sıvısı hemen eksilmeye ve acı bir tat almaya başlar. Bundan dolayı hemen tüketilmeyecekse buzdolabında muhafaza edilip bir gün içerisinde de tüketilmesi gerekmektedir.
Hindistan cevizi, yüksek miktarda diyet lifi (sadece bitki ürünlerinde bulunan ve vücut tarafından sindirilmeyen bir dizi madde) içerir. Kabızlığı önlemenin yanı sıra, yüksek lifli bir diyet, kardiyovasküler hastalık insidansını azaltmanın yanı sıra tip 2 diyabet ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olabilir.
Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metotlar başarısız kaldığında Hindistan cevizi kullanılabilir.
Yüze direkt sürülebilme kolaylığıyla da tercih edilen bu yağı haftada 4-5 kez nemlendirici olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinize biraz Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde yumuşak, pürüzsüzleştirici etkisini hemen hissedebilirsiniz.
Tadım notları:
Muskat; zengin, taze ve sıcak bir aromaya sahiptir. Kokusu tatlımsı olup tadı çam ve kafur aromaları içerir. Geri planda karanfili çağrıştıran, odunsu bir tat bırakır.
33 gr. 50 gr 478,00 TL/kg. 160 gr 280,63 TL/kg.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Cocopeat ürünler tıpkı torflar gibi su tutabilme özellikleri olmasından dolayı bitki köklerinin gerekli suyu almasını ve fazlasını kokopitin bünyesinde tutmasını sağlar. Bu süreç bitkilerin gerekli besin kaynakları içerisinde yer alan su ve hava ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılamasına olanak verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri