Hindistan cevizi sert olan bir palmiye türüdür. Meyvesi yenen bu palmiye türünün soyulması kolay değildir.
Hindistan cevizi yaklaşık 4000 yıl önce keşfedilmiş tropik bir meyvedir. Sert bir yapıya sahip olan meyvenin aroması ise hafif tatlıdır.
Hindistan Cevizi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SEÇİLİR? Hindistan cevizi seçiminde boyutuna göre daha ağır olanları ve bol sulu olanları tercih edin. Hindistan cevizinin sulu olup olmadığını anlamak için ise Hindistan cevizini sallayın ve içindeki su sesine odaklanın.
3. Yöntem: Fırında Isıtarak Kabuğu Gevşetin
İşte bu yöntem sayesinde siz de kabuğu rahatlıkla yumuşatabilirsiniz! Bir fırın tepsisine koyduğunuz Hindistan cevizini, 200 derecelik fırında 15 dakika kadar bekletin.
İlgili 43 soru bulundu
Hindistan cevizi yağı, yapısı gereği çok hızlı hal değiştirebilen özel bir yağdır. 22 derecenin üzerinde şeffaf bir görüntü alır, altında ısılarda ise donmaya ve 3-4 dereceye geldiğinde tamamen kar beyazı bir görüntüye dönüşecektir. Hindistan cevizi yağı, katı ve sıvı diye bir ayrım olması mümkün değildir.
ÇİĞ HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL YENİR? Dalından koparıldığı şekliyle Hindistan cevizini ikiye böldükten sonra içinde kalan etli kısmını çıkarıp dilimleyerek sade bir şekilde yiyebilirsiniz. Çiğ Hindistan cevizinin içinde kalan beyaz kısmını rendeleyerek tatlıların içerisinde ve ya üstünde de kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Dönüşünde yanında getirdiği insan kafasını andıran bu meyvelere, Hindistan'dan geldiği sanılarak hindistan cevizi adı verilir.
Oldukça berrak bir sıvıdır. Hindistan cevizi suyu Hindistan cevizi hamurunun kabuğunda birikmesiyle elde edilir. Bu birikme Hindistan cevizi meyvesinin olgunlaşma aşamasında gerçekleşir. Hindistan cevizi suyu da tıpkı meyvesinin yenmesi gibi içilebilir.
Peki en iyi Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi satın alırken içi sulu olanlar tercih edilmelidir. Hindistan cevizinin içinde su olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, Hindistan cevizini sallayarak içindeki su sesini kontrol etmektir.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar.
Taze Hindistan cevizi, olgun büyük kardeşinin aksine buzdolabında saklanmalı ve açıldığı gün tüketilmelidir. Kesilmemiş halinde ise buzdolabında bir haftaya kadar saklanabilir. Bu saklama sırasında suyunun rengi biraz bulanıklaşabilir ancak bu durum tüketime engel değildir.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Tüm suyunu boşalttıktan sonra sert bir aletle veya bıçağın tersiyle hindistan cevizi kabuğuna vurun. Böylece kabukta çatlaklar oluşacaktır. Çatlaklar yeterince açıldıktan sonra, elinizle iki parçaya ayırın. Hindistan cevizinin iç kısmındaki beyaz kısımları afiyetle yiyebilirsiniz.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Hindistan cevizini kırıp kabuklarından ayırıp en dış kahverengi kabuğunu da soyuyoruz. Ayrılan beyaz kısmı soyacak yardımıyla ince ince dilimliyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp dağıtıyoruz. Üst üste gelmemesine dikkat ediyoruz ve 150 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.
Kremsi dokusu ve hafif doğal tatlılığı ile Hindistan cevizi sütü sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli bir içecektir.
güzel olanlarının ise hafif tatlı bir tadı vardır. tropik bir ülke dışında içtiğiniz şey hiçbir vitamin içermeyen paketlenmiş hindistan cevizi suyu ya da beklemekten tadı kaçmış şeyse, tadını kötü bulmanız normaldir.
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri