TEKNOFEST'21 kapsamında HİSAR O+ hava savunma füze sisteminde kabul testlerinin Ekim 2021 içerisinde başlayacağı bilgisi edinilmişti. HİSAR O+ Hava Savunma Sistemi seri üretim sözleşmesine göre sistemin teslimatının 2024 yılına kadar tamamlanması hedeflenmekte.
2023'te envantere girecek
2023'te İstanbul fırkateynine entegre edilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığının envanterine girecek." değerlendirmesinde bulundu.
2021 yılının son aylarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) alçak irtifa savunma füze sistemi HİSAR-A teslim edilmişti. 2022 yılının başında ise orta irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR-O'nun, TSK'ye tüm unsurlarıyla teslim edilmesiyle birlikte TSK'nin envanterinde alçak ve orta irtifa hava savunma füzeleri bulunmuş ...
ASELSAN'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 'Siper Ürün-1'in 2024'te Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanımına sunulacağı belirtildi.
Testleri başarıyla şekilde tamamlanan hava savunma füze sistemi, envantere girmeye hazır hale geldi. Önleme menzili 15 kilometre, önlem irtifası ise 8 kilometre olan "HİSAR-A+" 360 derece etkinlik sağlıyor.
İlgili 18 soru bulundu
"Aksaray Atış Alanı'nda (Tuz Gölü'nün güneyi) icra edilen Harp Başlıklı HİSAR-O Füzesi atışında insansız hedef uçak başarı ile vuruldu." ifadesi kullanılan açıklamada, HİSAR-O'nun özellikleri şu şekilde sıralandı: "Gündüz, gece ve kötü hava koşullarında görev yapabiliyor.
Hisar-U Hava Savunma Sisteminin füze geliştirme çalışmaları Roketsan tarafından yürütülüyor. 120 km menzile sahip ve yüksek irtifaya tırmanabilen hava savunma füzesi geliştirildi. Geliştirilen füze, RF (aktif radar) güdümün yanı sıra Kızılötesi Görüntüleme (IIR) güdüme de sahip olacak.
Listenin ilk sırasında 13.247 askeri hava aracı ile ABD, ikinci sırasında 4173 askeri hava aracı ile Rusya ve üçüncü sırasında 3285 askeri hava aracı ile Çin yer alıyor.
Sistem Azami Önleme Menzili : 150 km. Önleme İrtifası : 0.1-30 km. Yanca Kapsama : 360°
"SİPER stratejik seviyedeki hava savunma sistemimiz. SUNGUR ile HİSAR-A, HİSAR-O ile devam eden katmanlı hava savunma sistemimizin en üst katmanını oluşturan SİPER Hava Savunma Sistemi, TÜBİTAK SAGE, ASELSAN ve Roketsan ortaklığıyla hayata geçiriliyor.
Hava Savunma Füzeleri. HİSAR; askerî üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacı ile sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına [İHA] karşı kullanılan hava savunma füze ailesidir.
Tayfun, aynı zamanda Türkiye'nin en uzun menzilli füze sistemidir. Roketsan tarafından milli imkanlarla geliştirilmiştir. İlk test atışı 18 Ekim 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimanı'ndan gerçekleştirilmiştir. Roketsan A.Ş.
Patriot sisteminin özellikleri
Menzil: Yaklaşık 160 km. Hedef: Patriot füzesavar sistemi uçakları, taktik balistik füzeleri, cruise füzelerini ve insansız uçakları vuracak şekilde tasarlandı. Kullanımı: Patriot'larda ayrı ayrı ateşlenebilen füze bataryaları bulunuyor.
Demir Kubbe Türkiye'de bulunmamaktadır.
SİPER füzeleri sırasıyla tahminen şu menzillere sahiptir, SİPER Blok 1, 70-100 km menzil, SİPER Blok 2, 120-140 km menzile, SİPER Blok 3, 180+ km menzile sahiptir.
Bu aşamanın sonunda yollanılan açıya göre değişmekle füze 150 ilâ 400 km irtifaya ulaşır. Genellikle yanma hızı 4 km/saniye olur. İlerleme aşaması: Ortalama 25 dakika süren bu aşamada çoğunlukla dikey açıda oval bir yörünge çizerek yol alır. Zirve yüksekliği 1200 km dir.
Antonov An-225 Mriya (Ukraynaca: Антонов Ан-225 Мрія, NATO rapor ismi 'Cossack'), merkezi Ukrayna'da bulunan Antonov Tasarım Bürosu (Antonov Design Bureau) tarafından yapılmış stratejik hava taşıtıdır.
Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER, sahaya inmeden önceki son test atışında hedefi başarıyla vurdu. SİPER ürün-1 entegre sistem seviyesinin atışı, Sinop Test Merkezi'nde ASELSAN - ROKETSAN iş birliğinde başarıyla gerçekleştirildi.
Topol RS-12m, Rus yapımı dünyanın en uzun menzile sahip (10.000 km) karadan karaya balistik füzesi. 3 kademeli olup hedefine sabit bir noktadan yaklaşmaz; yani istediği yerden istediği zaman atış yapabilir. 1 ton savaş başlığı taşıyabilir ve yaklaşık 45 ton ağırlığındadır.
Gerçekleştirilecek iyileştirme ile Mach 3 sürate ulaşacak HİSAR-A Füzesinin azami 20-25km menzile ve 10km irtifaya, HİSAR-O+ Füzesinin ise azami 35 ila 40km (HİSAR-RF) menzile ve 15km irtifaya ulaşması mümkün olabilecektir.
S-400, düşük irtifa uçuş seyrinden dolayı, seyir füzelerini yaklaşık 40 km mesafeden durdurabilir. Etkin bir radar güdümlü başlık ile, belirlenen rakıma çıkar ve rehberlikli arama ve yok etme kipine geçer. Alçak irtifa hedeflerine karşı son derece uzun mesafelerde etkilidir (radyo olay ufkunun altında).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri