Kalın pasta uygulaması yaparken agresif keçe veya sert sünger kullanılması gerekirken, kılcal çizikleri gidermek için yapılan ince pasta uygulamasında orta sertlikte sünger kullanılması gerekir. Cila uygulaması ise her durumda yumuşak cila süngeri ile yapılmalıdır.
1- Cilayı sünger ile, kalın pastayı keçe ile uygulamalısınız. Agresif keçe ile, ince kıl keçelere göre daha iyi performans alırsınız. 2- Pastalarımızda silikon ve dolgu malzemesi bulunmadığı su kullanmadan uygulama yapmalısınız. Pasta cila nasıl kullanılıyor?
Orta veya yumuşak polisaj süngeri ile kullanılması tavsiye edilir.
Pasta Süngeri, pasta ve cila uygulaması yapmak için makine ile kullanılır. Boya akıntılarını ve zımpara çiziklerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bir başka ifadeyle bu ürün, parlatma öncesi yüzeylerdeki her türlü pürüz, çizik ve kusurları gidermek için kullanılmaktadır.
Kovayı 1 cm fon payı kalacak şekilde su ile doldurun, isteğe göre suya çözüştürü temizleyici kimyasal katabilirsiniz polisaj makinesinin pedini iki kanatı açarak içeri sokun ve kanatları kapatın makineyi çalıştırarak 1-2 dakika su içine bastırarak temizlenmesini sağlayın.
İlgili 45 soru bulundu
Polisaj Keçesi Ne İşe Yarar? Polisaj keçesi, yüzeylerdeki çizikleri gidermeye, mat görünümü parlatmaya ve yüzeyin daha pürüzsüz bir his vermesine yardımcı olur. Ayrıca, cilalama işlemi sırasında kullanılan polisaj malzemelerinin daha etkili bir şekilde uygulanmasını sağlar.
Metal parlatma keçesi ve uygun bir metal yüzey parlatıcı kullanılarak, metal yüzeyler evde kolayca parlatılabilir. Parlatıcı madde, keçeye uygulanır ve yüzeye dairesel hareketlerle nazikçe sürülür. Bu süreç, yüzeydeki ince çizikleri ve lekeleri gidermeye, metalin doğal parlaklığını ortaya çıkarmaya yardımcı olur.
Öncelikle, bir temizleme solüsyonuna ihtiyaç vardır. Bu solüsyon, yağ ve metal artıklarını çözmek için özel olarak formüle edilmiş olabilir veya basit bir sabun ve su karışımı da iş görebilir. Temizlik için ayrıca yumuşak bir fırça veya sünger gereklidir.
Pasta ciladan sonra araba, kostik ve zararlı içeriği olmayan kimyasallar kullanılarak fırça gibi aşındırıcı ekipmanlarla değil, yumuşak mikrofiber bez veya sünger ile yıkanabilir. Pasta işlemi çizikleri gidermek için, cila ise parlaklık ve koruma sağlamak için yapılır.
Açıklama. Otomobil, Yat, Tekne, Küvet ve Mobilya gibi Ürünlerin Pasta İşlemlerinde Parlatma ve Çizik Sorunlarının Giderilmesinde Kullanılır.
Pastanın kalınlığı inceldikte daha düşük devirler tercih edilmelidir. Cilanın aşındırıcılığı olmadığı için bin devirin altında yapılmalıdır.
Kesinlikle atmayın. İnşaat malzemesi olarak satılan spirallerin devri çok yüksektir.
HARE NEDİR? Hare izi veya harelenme, araç boyasında meydana gelen, örümcek ağı yapısına benzer şekilde görülen, küçük çiziklerdir. Özellikle siyah renkli araçlar üzerinde, güneşin doğrudan vurduğu zamanlarda göze çarpar. Hare izi yanlış ürün kullanımı ve uygulamadan kaynaklanabilir.
Pasta cila makine ve elle yapılabilir.
Özellikle aşındırıcı pasta kullanılacaksa, derin çizikler için kalın pasta, kılcal çizikler için ince pasta, derin ve kılcal arasında kalan orta seviyeli çizikler için ise orta pasta modelleri tercih edilmelidir. Kalın pasta tüm çizikleri alabilir algısı doğru değildir.
Kalınlığına ve agresiflik seviyesine göre pasta boyayı değil ama verniği 1 ile 3 mikron arasında inceltir. Pastanın çizik giderme işlevi boya tabakasında değil, boyanın üzerinde bulunan vernik tabakasında gerçekleşir. Bu yüzden sorunun daha doğru versiyonu: “Pasta verniği kaç mikron inceltir” şeklinde olmalıdır.
Pasta cila işleminin süresi aracın büyüklüğüne, çiziklerin yoğunluğuna, kullanılan malzeme ve uygulamayı yapan kişinin uzmanlık seviyesi ve tecrübesine göre değişkenlik gösterir. Eğer uygulama komple değil de sadece belirli bölgelere yapılacaksa, bu durumda işlem 10 dakika bile sürebilir.
Zararlı dış faktörler ve zorlu ortam koşulları, yıkamada kullanılan kostikli kimyasallar ve fırça ile yıkama gibi yanlış yıkama teknikleri cilanın kalıcılık süresini azaltan etmenlerdir. Özet olarak, pasta yıkanınca çıkmaz. Ancak cila yıkanınca çıkabilir.
Pasta cila öncesinde, kil temizliği gibi bir dizi ön hazırlık işlemleri yapılmalıdır. Zamanla araç yüzeyinde balata tozları, demir tozları gibi sert partiküller birikir. Bu minik ve oldukça sert parçacıklar normal yıkama ile yüzeyden arındırılamaz.
Polisaj keçesi, bir malzemenin yüzeyini düzgünleştirmek ve parlaklaştırmak için kullanılır. Bu, malzemenin görünümünü iyileştirir, korozyonu önler ve işlevselliğini artırır. Ayrıca, polisaj keçesi kullanılarak elde edilen düzgün ve parlak yüzeyler, malzemelerin ömrünü uzatır.
Araba yıkanırken kesinlikle fırça kullanılmamalıdır. Benzin istasyonlarındaki otomatik yıkama makinelerinden de uzak durmak gerekir. Kirlerin yoğun olduğu durumlarda yumuşak mikrofiber bezler tercih edilebilir. Kullanılan kimyasalların kostik gibi asidik bazlı içerikli olmamasına dikkat edilmelidir.
Polisaj pastası nedir sorusuna cevap olarak polisaj işlemi sonrası parlaklığı maksimum seviyeye yükseltmek için kullanılan bir ürün olarak cevap verilir. Polisaj pastası sayesinde araçların parlaklık seviyesi maksimuma ulaşır. Ayrıca koruma ürünleri yapıldıktan sonra derin ve ıslak bir görünüm elde edilir araçlarda.
Bu genellikle kumaş veya pamuktan yapılmış bir parlatma bezi kullanılarak birkaç kat halinde yapılır. Ahşap cilaları ayrıca ponza ve yüzeyi pürüzsüzleştiren ve gözenekleri kapatan diğer dolgu maddeleri ve aşındırıcılar içerebilir.
Cilalama işlemi sırasıyla kıl fırça + ponza, fırça + cila, en son olarak da tüy fırça+ cila şeklinde uygulanmalıdır. Fırçalar, cila motoruna salgısız ve sıkı bir şekilde takılmalıdır. Cila motoru çalıştırılması sırasında cam muhafaza indirilerek cila yapılmalıdır.
Bu ürün çeşidi ısıya ve suya oldukça dayanıklı bir seçenektir. Bunun yanı sıra neme olan dayanıklılığı ile de bilinir. Kolay deformasyona uğramaz ve çevresel faktörler karşısında kolay kolay yıpranmaz. Keçe kumaşı çeşitleri bir de yalıtım alanında kullanılması ile bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri