Soru: Programın puan türü nedir? Cevap: Programın puan türü TYT'tir.
Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.
En iyi üniversitelerin yanısıra geleceği parlak bölümler de tercih sebebi oluyor. Eşit ağırlık ve sayısaldan tercih yapacak adaylar hosteslik ile de ilgileniyor.
Şimdi Sorumuza Geçelim; Hosteslik Eşit Ağırlık bölümündedir.
Hostes olmak için üniversitelerde 2 yıllık ön lisans programı şeklinde sunulan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü okunmalıdır. Bu bölümü okumayan kişilerin ise en az lise mezunu olup yabancı dil bilmesi gerekir. Hostes olmak için gerekli eğitim, kişinin başvurduğu hava yolu şirketi tarafından verilir.
İlgili 21 soru bulundu
Hostes olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Hostes maaşı 2023 verilerine göre ortalama 34.700 TL civarındadır.
Kabin memurları için daha önce yıpranma payı da göz önünde bulundurularak 55 yaş sınırı vardı. Emeklilik yaşı hesaplanırken yıpranma payı da hesaba katılarak hostesler 48 yaşına geldiklerinde emeklilik hakkı kazanıyordu. Günümüzde ise Türkiye'de kabin memurlarının emeklilik yaş sınırı 45 olarak belirlendi.
Cevap: Programın puan türü TYT'tir. Konu ile ilgili bilgiye ÖSYM kılavuzlarından ulaşılabilir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü taban puanları, TYT'deki eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Kabin memuru olmak istiyorsan İngilizce bilmen şart. İngilizce kabin memurluğu için oldukça önemli. Çünkü daha işe alım aşamasında dahi havayolu şirketleri, dil yeterliliğini ölçüyor. Temel seviyede bir İngilizce bilgin varsa ya da sıfırdan İngilizce öğrenmek istiyorsan endişelenme, Open English yanında!
Lise mezunu olan herkes hostes alımlarına başvurabilir. Bazı iş ilanlarında üniversite mezunu olması istenilmektedir.
Kabin görevlisi olmak için üniversite mezunu olmak şart değil. En az lise mezunu olmak yeterli. İyi derecede bir ya da iki yabancı dil bilmek tercih edilmek için önemli bir kriter.
Arkadaşım şimdi sordum, gözlük kullanan hostesler var, yani bir engel teşkil etmiyor. Ayrıca dediğin gibi lens de kullanabilirsin...
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü eğitim süresi 2 yıldır. Bölüm mezunları Dikey Geçiş Sınavı ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik, Turizm ve Otelcilik, Ulaştırma ve Lojistik gibi 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir.
Hosteslik mesleği oldukça keyiftiği gibi zor ve riskli bir meslek grubudur.
Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
TYT sınavı Temel Yeterlilik Testi olup, üniversiteye geçiş sisteminin 1. oturum sınavıdır. Bu sınavda sadece 40 Türkçe, 40 Temel Matematik, 20 Fen Bilimleri ve 20 Sosyal Bilimleri sorusu karşımıza çıkıyor. Bu sınava herkesin girmesi zorunludur. TYT için puan türü olayı yoktur.
Kadınlar 45-67 kg aralığında olmalıdır. Erkekler için boy limiti 170-190 aralığında olup kadınlarda bu 160-180 aralığındadır. Hostes Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak Gerekir?
Fiziki görünüm hosteslik için ayrıcalıklı şartlar arasında olduğunu söyleyebiliriz. - İdeal olarak belirlenen boy ve kiloya sahip olmak, (Bu oran kadınlarda; 160-180 cm arası boy oranı, erkeklerde; 170-180 cm arasıdır.)
Buna ilave olarak, hosteslerin evlenmesine ve çocuk sahibi olmasına da izin yoktu. Uzun mücadelelerden sonra önce 1970'li yıllarda emeklilik yaşı sınırlaması kaldırıldı. 1980'li yıllarda ise evlenme yasağı sona erdi.
Bolat, “planlamakta olduğumuz kabin, kokpit ve diğer uzmanlık alanlarında birçok pozisyon için de (ilan ettikten sonra) kariyer sitemizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.” açıklamasının üzerine önümüzdeki yıl yapılacak kabin memuru alımlarında yaş sınırının 39'a çıkarılacağını duyurdu.
Yapılması planlanan değişiklikle, bir önceki revizyonda yer alan ay tanımı bir takvim ayından, birbirini takip eden 28 güne dönüştürülerek; pilot ve kabin memurlarının aylık uçuş saati 110 saatten 100 saate, Yıllık uçuş saati de 1000 saatten 900 saate düşürülecek.
Türkiye'de şu anda 6 binin üzerinde kabin memuru, diğer adıyla hostes ve steward (erkek kabin memuru) görev yapıyor. Önümüzdeki 3 yılda, hava yolu şirketlerinin büyümesi ve yeni havayolu şirketlerinin açılmasıyla bu sayının 12 bini geçeceği tahmin ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri