Soru: Programın puan türü nedir? Cevap: Programın puan türü TYT'tir. Konu ile ilgili bilgiye ÖSYM kılavuzlarından ulaşılabilir. Soru: Hangi dersler verilmektedir?
Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.
Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Tercih Puanları
Söz konusu bölümün, 2022 yılında, en düşük puan ile aldığı öğrencinin puanı 323,125 olarak belirlenmiştir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü eğitim süresi 2 yıldır. Bölüm mezunları Dikey Geçiş Sınavı ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Lojistik, Turizm ve Otelcilik, Ulaştırma ve Lojistik gibi 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü taban puanları, TYT'deki eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
İlgili 37 soru bulundu
Soru: Programın puan türü nedir? Cevap: Programın puan türü TYT'tir. Konu ile ilgili bilgiye ÖSYM kılavuzlarından ulaşılabilir. Soru: Hangi dersler verilmektedir?
En az 18 yaşında olmak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Tercihen Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü mezunu olmak.
Kabin memuru olarak görev almak isteyen kadın adayların boylarının 160 ile 180 cm aralığında, erkek adayların boylarının 170 ile 190 cm aralığında olması gerekmektedir. Kilo değerlendirmesi ise boy-kilo endeksine göre yapılmaktadır.
Hostes olmak için yaş sınırı var mı? Diye merak edenler için 39 olduğunu söyleyebiliriz. Bu yaş yeni belirlenmiştir.
Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü hangi üniversitelerde var?” sorusu gelmektedir.
Hosteslik mesleği oldukça keyiftiği gibi zor ve riskli bir meslek grubudur. Bu meslek grubunda çalışan bireyler, kulak rahatsızlığı, radyasyon nedeniyle kanser, düzensiz beslenme, yorgunluk, uyku rahatsızlıkları, bel-boyun ve sırt ağrıları gibi meslek hastalıklarına daha kolay yakalanırlar.
Dünya Sağlık Teşkilatı da yolcuların alerji risklerine karşın kabin memurlarının uygun etkide parfüm kullanmasını öneriyor. Saçlara gelince; saçların topuz yapılması çok önemli. Çünkü havacılıkta kabin memurları ya da pilotlarla ilgili hazırlanan kurallarda temel olarak acil tahliye şartları göz önüne alınır.
Haftalık uçuş görev süresi 60 saattir.
Ülkemizde kabin memuru olabilmek için mevzuat kapsamında aranan asgari gereklilikler aşağıda yer almaktadır: En az 18 yaşında olmak.
Bu uçaklarda çalışan hosteslerin kusursuz makyaj yapmaları zorunluluk. Estetik bir duruşa tabi tutulan hosteslerin tırnaklarının bile açık tonlarda ojeli ya da ojesiz olma zorunluluğu var.
Yapılması planlanan değişiklikle, bir önceki revizyonda yer alan ay tanımı bir takvim ayından, birbirini takip eden 28 güne dönüştürülerek; pilot ve kabin memurlarının aylık uçuş saati 110 saatten 100 saate, Yıllık uçuş saati de 1000 saatten 900 saate düşürülecek.
Kabin ekibimizin hepsi İngilizce biliyor.1193'ü İngilizce dışında ilave bir yabancı dil, 112 kişi ise 3. bir yabancı dil konuşuyor. Bu ekibin bir parçası olmak için İngilizcenizi geliştirin" dedi. Türk Hava Yolları uçaklarında işaret dili bilen 138 kabin görevlisi de yer alıyor.
İşletmenin İşletme El Kitabı içerisinde belirtilen usullere uygun olarak görevlerini yerine getirilebilecek yeterlilikte olması (boy, kilo, yaş, fiziksel durum, adli sicil kaydı, yüzme bilme vb.) Yurt içi veya yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya benzeri okul mezunu olması.
Kabin memuru olmak istiyorsan İngilizce bilmen şart.
Boy aralığının 160 cm ve 180 cm aralığında olması gerekmektedir. Kilonun da boyla orantılı olması ve ideal kiloda olması şartı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri