Ayarlar'a gidin ve tarayıcı uygulamasını veya e-posta uygulamasını bulana kadar aşağı kaydırın. Uygulamaya, ardından Saptanmış Tarayıcı Uygulaması'na veya Saptanmış Mail Uygulaması'na dokunun. Saptanmış olarak ayarlamak istediğiniz web tarayıcısını veya e-posta uygulamasını seçin.
"Varsayılan Tarayıcı Uygulaması" seçeneğine dokunun
Varsayılan Tarayıcı Uygulaması seçeneğine dokunup Chrome'u seçin. iPhone'unuzda Chrome uygulamasını açın. Ekranınızda Diğer'e ( ) ve ardından Ayarlar'a dokunun. Ayarlar bölümünde Varsayılan Tarayıcı > Chrome Ayarlarını Aç'a dokunun.
iOS 11 ile birlikte Apple kullanıcıları dahili bir belge tarayıcıya kavuştular. Eğer hala belge tarayıcının nasıl çalıştığını bilmiyorsanız bu makale sizin için faydalı olacaktır. iOS 11 ile birlikte gelen ve 'düzgün çalışan' en iyi özelliklerden biri de belge tarayıcısıdır.
iPhone veya iPad'de belge nasıl taranır
Notlar uygulamasını açın ve yeni bir not oluşturmak için sağ alt köşedeki kağıt kalem simgesine tıklayın. Kamera simgesine dokunun ve Belgeleri Tara'ya tıklayın.
Ayarlar > Safari > Arama Motoru bölümüne gidin.
İlgili 30 soru bulundu
Telefon ayarlarını açın ve "Uygulamalar" seçeneğine dokunun. "Varsayılan uygulamalar" seçeneğine dokunun. "Tarayıcı" seçeneğine dokunun ve mevcut varsayılan tarayıcınızı görün. Yeni bir tarayıcı yüklediyseniz, listede gözükmüyorsa, "Diğer uygulamalar" seçeneğine dokunun ve yeni tarayıcınızı seçin.
Ayarlar'a gidin ve tarayıcı uygulamasını veya e-posta uygulamasını bulana kadar aşağı kaydırın. Uygulamaya, ardından Saptanmış Tarayıcı Uygulaması'na veya Saptanmış Mail Uygulaması'na dokunun. Saptanmış olarak ayarlamak istediğiniz web tarayıcısını veya e-posta uygulamasını seçin.
Safari, Apple tarafından geliştirilen ve WebKit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır. İlk kez 2003'te Mac OS X Panther ile birlikte çıkmış, 2007'de iPhone'un çıkmasıyla birlikte iOS cihazlarda mobil sürümü yer almıştır.
İnternet her alanda kullanılabilmektedir. Günlük ihtiyaç veya iş hayatı için internet olmazsa olmazlardan biridir. Günümüzde internet erişimi olmadan sanal ortamda hiçbir şekilde işlem yapılamaz. İnternete bağlanabilmek için web tarayıcıları kullanılır.
Başlangıç > Ayarlar > Cihazlar > Yazıcılar ve tarayıcılar seçeneğini belirleyin veya aşağıdaki düğmeyi kullanın. Yazıcı veya tarayıcı ekle'yi seçin. Yakındaki tarayıcıları bulmasını bekleyin, ardından kullanmak istediğiniz tarayıcıyı seçin ve Cihaz ekle öğesini seçin.
Web tarayıcı, adres çubuğuna girilen URL'de yer alan içeriği HTTP / FTP protokollerini kullanarak çağırır. Böylece kullanıcının görüntülemek istediği içerik, bulunduğu geniş ağ katmanından ayrışmış olur. URL bilgisi ile gelen kaynak veri, web tarayıcı tarafından kullanıcının görüntüleyebilmesi için işlenir.
Chrome'u yükleme
iPhone veya iPad'inizdeki App Store uygulamasında Chrome'a gidin. Al'a dokunun. Yükle'ye dokunun. Apple ID Şifrenizi girip Tamam'a dokunun.
iPhone ve iPad cihazlarınıza yeni Google Chrome'u indirin. Artık her zamankinden daha basit, daha güvenli ve daha hızlı. Google Arama'dan en iyi şekilde yararlanın, ayrıca dizüstü bilgisayarınızdaki Chrome ile yer işaretlerinizi ve şifrelerinizi kolayca senkronize edin.
Android telefonunuzda Google Drive uygulamasını açın ve '+' sembolüne dokunun. “Yeni Oluştur” sekmesinin altında “Tara”yı seçin. Taramak istediğiniz belgeyi yeterli ışık alan, işlemi rahatça yapabileceğiniz düz bir zemine yerleştirin.
Apple'ın notlar uygulaması için iOs 11 ile sunduğu belge tarama (scan) ve imza ekleme özelliği sayesinde hiç bir ekstra uygulama indirmeden ya da satın almadan, ihtiyacınız olan belgelerinizi tarayabilir / scan edebilir ve hatta imzalayıp istediğiniz şekilde istediğiniz yere gönderebilirsiniz.
Bilgi işlemde tarayıcı, bir resmi, yazılı dokümanı, el yazısını veya bir objeyi analiz ederek sayısal ortama aktaran araç. Günümüzde tarayıcılar genellikle CCD veya CIS algılayıcı kullanmaktadır. Eski davul tarayıcılarda foto çoğaltıcı tüpler de kullanılmıştır.
Mobil tarayıcı, cep telefonları veya kişisel dijital yardımcılar (PDA'lar) gibi mobil cihazlarda kullanılmak üzere oluşturulmuş bir web tarayıcısıdır. Mobil tarayıcılar, mobil cihazlarda kullanılan küçük ekranlar için Web içeriğini en verimli şekilde görüntüleyebilecek şekilde tasarlanmıştır.
Web tarayıcılarının temel kullanım alanı World Wide Web'de gezinmek olsa da; özel ağlardaki web sunucuları tarafından sunulan bilgilere veya dosya sistemlerindeki dosyalara erişmek için de kullanılabilir. Günümüzün en gözde web tarayıcıları Firefox, Internet Explorer'ın yerini alan Edge, Safari, Opera ve Chrome'dur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri