Yılın çoğu güneşli geçiyor. En sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayları ve bu aylar aynı zamanda şehrin en kalabalık olduğu dönemler. Yüksek sıcaklıklardan hoşlanmayanlar için şehri ziyaret için en uygun zamanlar bahar ve sonbahar ayları. Özellikle Mayıs, Eylül ve Ekim ayları ideal.
Ülkeyi baştan başa dolaşmak isteyen turistler, Hırvatistan kaç günde gezilir sorusunu sormaktadır. Mutlaka görülmesi gereken yerler hesaba katılarak, Hırvatistan'ı gezmek için minimum 1 hafta ayrılması önerilmektedir.
Hırvatistan'da yaşam masrafları, Hırvatistan'ın neresinde yaşadığınıza ve öğrenci yurdunda mı yoksa özel kiralık bir dairede mi yaşadığınıza bağlı olarak ayda 400 ile 700 EUR arasında değişebilir. Bu miktar, yiyecek, konaklama, kamu hizmetleri, kitaplar, ulaşım ve çeşitli masrafları karşılamaya yeterli olmalıdır.
Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim ayları iklim koşullarının seyahat için en uygun olduğu dönemdir. Temmuz ve Ağustos aylarında da çok tercih edilen bir bölge olmasına rağmen bu aylarda sıcaklıklar zaman zaman oldukça bunaltıcı olabilmektedir.
3- Hırvatistan, Avrupa'nın diğer ülkeleri ile kıyaslandığına hayli ucuz bir ülke. Tabii Dubrovnik, Split gibi Dalmaçya kıyıları “turistik” olduğu için biraz daha pahalı.
İlgili 21 soru bulundu
HIRVATİSTAN Vatandaşları için Türkiye vize Şartları
Umuma Mahsus Pasaport hamili HIRVATİSTAN vatandaşları vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport hamili HIRVATİSTAN vatandaşları 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Hırvatistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Hırvatistan'a seyahatlerde umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabi, resmi pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeden muaftırlar. Hırvatistan 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Schengen bölgesine girmiştir.
Dubrovnik, Adriyatik Denizi kıyısında yer aldığından deniz turizmi için oldukça elverişlidir.
Avrupa Birliğine uyum süreci başladıktan sonra fiyatlar artmaya başlamış. Diğer Balkan ülkelerine göre bu nedenle daha pahalı bir şehir Dubrovnik. Her yeri gezmek isterseniz 3 gün gayet yeterli. Biraz uzağındaki adaları da gezerseniz buna bir tam gün daha ekleyin.
Plaj ve botanik bahçeleriyle ünlü Lokrum adası, şehri çevreleyen surlar ve Dubrovnik katedrali ile ünlüdür. Şehrin tarihi alanları 1979 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Dubrovnik'e Türk kaynaklarında da (eski adıyla Ragusa) rastlanmaktadır.
Hırvatistan'dan dönmeden önce mutlaka satın alınması gereken bu ürünler arasında en önemlisi, ülkenin geleneksel giysilerini süsleyen Hırvat kravatıdır. Bunun yanı sıra Sestine şemsiyesi, Samobor kristali, Vucedol güvercini ve Licitar kalbi de ülkede en çok satılan hediyelik eşyalar olarak gösterilmektedir.
Adriyatik, Akdeniz'in en kuzeydeki koludur ve Otranto Boğazı'ndan (İyonya Denizi'ne bağlandığı yer) kuzeybatıya ve Po Ovası'na kadar uzanır. İtalya, Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Slovenya ve Karadağ'ın denize kıyısı bulunmaktadır.
Hırvatça (hrvatski), Slav dillerinin güney grubundan, Hırvatların konuştuğu dildir. Sırpça, Karadağca ve Boşnakça'nın da dahil olduğu Sırp-Hırvat dilinin standart bir formu (yazı dili) olarak kabul edilmektedir.
Hırvatistan Vizesi Sonuçlanma Süresi
Hırvatistan Konsolosluğu, vize başvurularını başvuru tarihinden itibaren 15-21 iş günü içinde sonuçlandırmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu süre 30 güne ya da 60 güne çıkabilmektedir. Hırvatistan Konsolosluğu, Hırvatistan ve Türkiye'nin resmi tatillerinde hizmet vermemektedir.
Türkiye'den Dubrovnik'e direk uçuş yok. THY ile Zagreb üzerinden aktarmalı olarak Dubrovnik'e gidebilirsiniz. Bunun dışında British Airways ile Londra aktarmalı ya da Alitalia ile Roma üzerinden aktarmalı olarak şehre gidebilirsiniz. Dubrovnik Havaalanı şehir merkezinden 22 km uzaklıkta bulunuyor.
Dubrovnik - Kotor arası yaklaşık olarak 78kms'dir. Kamil Koç ile Dubrovnik - Kotor seyahatiniz tahmini olarak en az 2 saat 10 dakika saat sürer.
Dubrovnik'te Hırvatça konuşulmaktadır. Ancak şehirde turizm geliştiği için İngilizce bilen kişi sayısı da oldukça fazladır.
Hırvatistan / T.C. Dışişleri Bakanlığı Hırvatistan, 1 Temmuz 2013 tarihinde Avrupa Birliği'ne üye olmuştur. Bu çerçevede, 1 Nisan 2013 tarihi itibarıyla umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza Hırvatistan'dan transit geçişlerde ve bu ülkeye azami 90 gün ikamet süreli seyahatlerinde vize uygulanmaya başlanmıştır.
Hırvatistan Görülecek Yerler. Sibenik, Split, Hvar Adaları, Brac Adası, Zadar ve Trogir, Dalmaçya kıyısında ziyaret edilmesi gereken en iyi yerlerdir.
Türkiye Cumhuriyeti hususi, diplomatik veya hizmet pasaport hamili vatandaşlarin Hirvatistan Cumhuriyeti topraklarinda 90 günü aşmayan süre zarfinda girmek ve kalmak veya transit geçmek için vizeye gerek yoktur.
Hırvatistan başkenti: Zagreb
Başkent Zagreb, Hırvatistan.
Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil), Diplomatik (Kırmızı) ve Hizmet (Gri) pasaport hamili vatandaşlardan Hırvatistan Cumhuriyeti topraklarında 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında girmek ve kalmak veya transit geçiş yapmak için vizeye gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri