Hırvatistan'da yaşam masrafları, Hırvatistan'ın neresinde yaşadığınıza ve öğrenci yurdunda mı yoksa özel kiralık bir dairede mi yaşadığınıza bağlı olarak ayda 400 ile 700 EUR arasında değişebilir. Bu miktar, yiyecek, konaklama, kamu hizmetleri, kitaplar, ulaşım ve çeşitli masrafları karşılamaya yeterli olmalıdır.
Ancak Hırvatistan'da resmi dil Hırvatçadır. Tüm Slav dilleri gibi Proto-Slav dilinden gelişen ve dünya çapında 5,5 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan bir Slav dilidir.
Avrupa'nın gizli hazinelerinden Hırvatistan, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle özellikle yaz sezonunda keyifli bir tatil vadediyor. Burası, Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan benzersiz ve çekici plajları ile mavi bir yolculuk isteyenler için mükemmel bir seçim!
Hırvatistan yüksek gelirli ekonomiye sahip gelişmiş bir ülkedir ve İnsani Gelişme Endeksi'nde 40. sırada yer almaktadır. Ülke gini katsayısına göre de dünyada gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu ilk 20 ülke arasında yer alıyor.
İlgili 29 soru bulundu
Hırvatistan'da 2023 itibarıyla brüt asgari ücret 622 euro. Hırvatistan'da benzinin litre fiyatı 1,580 euro. Hırvatistan'da yaşayan bir asgari ücretli bir aylık maaşıyla 393 litre benzin alabiliyor.
Hırvatistan 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Schengen bölgesine girmiştir. Hırvatistan'a seyahatlerde umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabi, resmi pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeden muaftırlar.
Türkiye Cumhuriyeti hususi, diplomatik veya hizmet pasaport hamili vatandaşlarin Hirvatistan Cumhuriyeti topraklarinda 90 günü aşmayan süre zarfinda girmek ve kalmak veya transit geçmek için vizeye gerek yoktur.
Vatandaşlığa kabul yoluyla vatandaşlık
talebin sunulmasına kadar en az 8 yıl kesintisiz olarak Hırvatistan Cumhuriyeti'nde yaşamış, kayıtlı ikametgâhı bulunmakta ve kendisine süresiz ikamet izni verilmiş yabancı statüsünde ise.
Hırvatistan'da din, geniş ölçüde yaygın olan Hristiyanlıktır ve Hırvatlar'ın büyük çoğunluğu Katolik Kilisesi'ne tabidirler. Hırvatistan'da resmi bir din yoktur ve din özgürlüğü, Hırvatistan Anayasası tarafından tanımlanan ve tüm dini toplulukları kanun önünde eşit olarak tanımlayan ve devletten ayrı tutan bir haktır.
Bir haftadan bir aya kadar iyi telaffuz elde etmeyi nasıl başarabilisiniz. Hırvatça'nın telaffuzu, yazımı neredeyse tamamen fonemik olduğu için nispeten kolaydır, çünkü yazılı harfler temsil ettikleri fonemlere karşılık gelir.
Yıllık 13 bin dolar ortalama kişi başı geliriyle 57. sırada yer alan Hırvatistan, 60 milyar dolar seviyelerine ulaşan millî geliriyle de dünyanın en büyük 78. ekonomisi konumundadır. Ülke ekonomisinin taşıyıcısı pozisyonundaki hizmet sektörü, istihdamın ve millî gelirin %70'ini karşılamaktadır.
Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim ayları iklim koşullarının seyahat için en uygun olduğu dönemdir. Temmuz ve Ağustos aylarında da çok tercih edilen bir bölge olmasına rağmen bu aylarda sıcaklıklar zaman zaman oldukça bunaltıcı olabilmektedir.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
En sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayları ve bu aylar aynı zamanda şehrin en kalabalık olduğu dönemler. Yüksek sıcaklıklardan hoşlanmayanlar için şehri ziyaret için en uygun zamanlar bahar ve sonbahar ayları. Özellikle Mayıs, Eylül ve Ekim ayları ideal.
İklim. Hırvatistan'ın çoğu Köppen iklim sınıflandırması tarafından tanımlanan ılık ve yağmurlu bir karasal iklimin etkisi altındadır. Aylık ortalama sıcaklık -3 °C (ocak) ile 18 °C (temmuz) arasında değişir.
Hırvatistan Vizesi Sonuçlanma Süresi
Hırvatistan Konsolosluğu, vize başvurularını başvuru tarihinden itibaren 15-21 iş günü içinde sonuçlandırmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu süre 30 güne ya da 60 güne çıkabilmektedir. Hırvatistan Konsolosluğu, Hırvatistan ve Türkiye'nin resmi tatillerinde hizmet vermemektedir.
Hırvatistan oturum izni alabilmek için Hırvatistan Büyükelçiliği ya da Konsolosluğa başvuru yapılması gerekmektedir. Öğrenim, iş kurma, evlenme ve çalışmak amaçlarıyla düzenlenebilir. Hırvatistan Konsolosluğu'na ya da Büyükelçiliği'ne şahsen veya yetkilendirilmiş acenteler aracılığıyla başvuru gerçekleştirilebilir.
Yaşam kalitesi, kadın erkek eşitliği, okur yazarlık oranı, eğitim ve sağlık konularında Orta Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinden olan Hırvatistan, romantik atmosferiyle yılın her dönemi tatil yapmak için en çok tercih edilen ülkelerden biri.
Hırvatistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Hırvatistan'a seyahatlerde umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabi, resmi pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeden muaftırlar. Hırvatistan 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Schengen bölgesine girmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil), Diplomatik (Kırmızı) ve Hizmet (Gri) pasaport hamili vatandaşlardan Hırvatistan Cumhuriyeti topraklarında 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında girmek ve kalmak veya transit geçiş yapmak için vizeye gerek yoktur.
Hırvatistan başkenti: Zagreb
Başkent Zagreb, Hırvatistan.
Hırvatistan çalışma izni başvurusu her ne kadar farklı sürede sonuçlansa da ortalama olarak 15 gün ile 30 gün arasında sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre bazı durumlarda 90 günü bulabilmektedir.
Hırvatistan vizesi Hırvatistan'da çalışma hakkı veren bir vize türü değildir. Kısa süreli Hırvat vizeleriyle ülkeden çalışamaz ve ticari faaliyet yürütemezsiniz. Bunun için doğrudan Hırvatistan Konsolosluğuna başvuru yapılarak çalışma vizesi alınmalıdır.
Bu nedenle, herhangi bir amaçla Hırvatistan'a ziyaret etmeyi planlayan vatandaşlarımızın Hırvatistan vizesi alması gerekmektedir. Hırvatistan vizesi Schengen kapsamında olmamakla birlikte Schengen vizesine sahip olanlar Hırvatistan'a seyahat edebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri