Isıl işlem fırını ile Isıtma ( HT ) Ahşap paletlerin, Ahşap sandıkların veya diğer ambalaj malzemelerinin, ambalajların, kuru fırınlar, buhar fırınlarında, ahşap içi ( özü ) sıcaklığının minimum 56 °C'lik sıcaklığa ulaşmasından sonra minimum 30 dakika 56 °C veya üzerindeki bir ısıya maruz bırakılması işlemidir.
Bir fırın içerisinde ahşap malzemelerin iç ısısının en az 30 dakika boyunca 56 santigrat derecede tutulması ile gerçekleştirilir. Bu standart, Uluslararası Bitki Koruma Konvansiyonu (IPPC) tarafından düzenlenmiştir. Bu uygulamaya tabi tutulmuş paletlere ISPM 15 palet denir.
Euro Palet ( EUR EPAL Palet)
Uluslararası Demiryolları Birliği (International Union of Railways) tarafından onaylaması yapılan ve DIN 15146'da tarifini bulan Uluslararası yaygın kullanımı 80x120 cm ölçülerinde standart bir palettir. Genel üretim ve kabul şartları UIC 435-2 talimatnamesinde temel olarak verilmiştir.
Eğer bir palet ısıl işlemden geçmişse, onun üzerinde IPPC damgası bulunur. Bu damga, paletin uygun bir biçimde mevzuat ve kuralları baz alarak üretildiğini göstermektedir. Eğer Euro palet satın alınacaksa, IPPC damgasının yanı sıra EUR damgası da aranmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Fermente sucuk ısıl işlem görmüş sucuğa nazaran daha uzun sürelerde elde edilir. Isıl işlem görmüş sucukta olgunlaşma işlemi için ısıdan faydalanılır. Fermente sucukta mikroorganizma ve bakterilerden faydalanılır. Isıl işlem görmüş sucuk daha az zahmetle üretildiğinden fermente sucuğa oranla daha ekonomiktir.
Isıl İşlem / Kurutma
Fakat ısıl işlem yada kurutma işleminden geçirilmemiş olan bu malzemeler özelliklede ahşap paletler, içerisindeki nemden dolayı zamanla sağlamlığını kaybeder ve hatta küflenmeye neden olarak etrafına da zarar verebilirler.
Palet seçiminde; palet ana malzemesine, ağırlığına ve boyutuna da dikkat etmeniz gerekir. Ağırlık, sertlik, boyut ve ana malzeme paletlerin suyu itme kuvvetini etkiler. Örneğin dalış yapacağınız derinlik seviyesi fazla ise daha fazla itme gücüne sahip sert, geniş palalı paletleri tercih etmeniz gerekir.
CHEP'in iş modeli çok basittir
Çevrimiçi portalımız üzerinden ihtiyaç duyduğunuz sayıda paleti sipariş verirsiniz. Türkiye'nin neresinde olursanız olun siparişinizi size azami 72 saat içinde teslim ederiz. Paletlerden sadece sizin elinizde bulundukları süre içinde sorumlu olursunuz.
Euro Palet
80×120 cm ebadındaki paletlerdir. Bazı kaynaklarda EPAL olarak da adlandırılır. Euro palet adı altında farklı ebatta paletler var fakat Euro palet ile kastedilen 80×120 cm ebatındakilerdir.
TIRA KAÇ PALET YÜKLENEBİLİR? Standart komple tıra istiflenemez tek sıra halinde 33 euro palet yüklenebilmektedir. Standart komple tıra istiflenemez tek sıra halinde 26 Standart palet yüklenebilmektedir.
Euro paletin ölçüleri ise enleri 80cm boyları ise 120cm standartındadır. Tek sıralı olarak üçerli olacak şekilde euro paletlerin dizildiği durumlarda tenteli treylerler 33 tane palet rahat bir şekilde sığdırılır.
1.1.ISPM 15
Uluslararası Bitki Sağlığı Konvansiyonu (IPPC) tarafından, bitki sağlığı önlemleri için belirlenen, zararlı organizmaların ihracatta kullanılan ahşap ambalaj malzemeleri ile taşınması ve yayılmasını önlemek üzere, uluslararası ticarete konu ahşap ambalaj malzemeler hakkındaki standarttır.
Dokuz farklı boyutlarda olan Cp palet arasında bulunan CP3 Palet ; Avrupa Kimya ve Plastik Endüstrisi tarafından kullanılmak üzere geliştirilen ve endüstri standartlarına uyumlu hale getirilen palet'lerdir.
Levhalar stoklama yerinde veya taşıma ve işlemler esnasında ıslanırsa, montajdan önce tamamen kuruması beklenmelidir. Aksi halde ıslak veya nemli levhalar, montaj sonrası boyutsal harekete; derz aralıklarında değişime, özellikle levhaların kenar ve köşe sabitleme noktalarında çatlamaya sebep olabilir.
Türkiye'de yerli tedarikçiler tarafından yerli hammadde kullanılarak üretilen Chep'in mavi paletleri kiralandığı için, kullanılmayan hiçbir paletin bütçe planlamasına dahil edilmediğini söyleyen Aktekin, “ Böylece iş ortaklarımızın depolama maliyetlerini düşürüyor, paletlerin taşınması, toplanması ve onarım süreçlerini ...
CHEP'in mavi paletleri, herhangi bir kaybolma veya çalınmaya, yasadışı yollarla satılmaya karşı önlem almak adına CHEP logosu ve “CHEP'in mülküdür” gibi özel ibareleri ile kolaylıkla ayırt edilebiliyor.
CHEP'in tavsiye ettiği güvenli yükleme kapasitesi azami 500 kg'dır. Sağlam bir zemin üzerinde üst üste istiflenen yüklü paletler için 2.000 kg'ın aşılmaması tavsiye edilir.
Plastik paletler en fazla 700 kg yük taşımalarında tercih edilir, buna karşın Ahşap paletler 700-1500 kg arasındaki ağır yükler için ahşap palet ( tahta palet ) tercih edilir. Dünyadaki genel uygulama bu yöndedir. Çevre açısından değerlendirdiğimiz zaman Ahşap paletler açık ara Çevre dostudurlar.
Paletlerin rahat bir şekilde kullanılabilmesi için bir numara büyük alınması tavsiye edilir. Küçük ya da tam numara tercih etmek ayaklarda tahrişe neden olabilir. Bunların dışında ayağı tam olarak saran bir numara tercih edilmesi de önemli bir konudur. Buna dikkat edilmezse ayaktan yüzme paleti çıkabilir.
Palet üretiminde kullanılan ahşabın özellikleri; imalatında en önemli unsur, paletin üretildiği ağacın cinsidir. Avrupa Birliği tarafından belirlenen ağaç türü çam ağacıdır. Dayanıklı ve uzun ömürlü olan çam ağacından elde edilen ahşaplarla Euro palet üretimi yapılır.
Tahta veya ahşap olan paletin fırın içinde belli bir sıcaklığa getirilmesi sonucunda oluşan yeni palete ısıl işlem palet adı verilmektedir. Isıl işlem aşamaları; 56 derece sıcaklıktaki fırına palet alınarak yarım saat bekletilir. Böylece ahşap içindeki haşere ve larvaları yok edilmektedir.
Paletleri bir hortum ile açık alanda yıkayabilirsiniz. Basınçlı su kullanmak daha hızlı temizlik avantajı sağlar. Yıkanan paletleri en az 24 saat boyunca kuruması için güneş altında bırakmalısınız. Yıkama ve kurutma dışında daha detaylı bir temizlik istediğinizde ahşap paleti zımparalamak doğal bir temizlik sağlar.
Paletler, yükü birimleştirmede kullanılan standart tavalardır. Yükler bu tavalara istiflenir ve ambalajlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri