Ticari Kısıtlamanın Hafifletilmesi. ABD Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz hafta Huawei ve 70 bağlı ortaklığının kara listeye eklendiğini açıklamış, bu şirketlerin hükümet onayı olmadan ABD şirketlerinden parça ya da teknoloji alması yasaklamıştı.
Çin merkezli telekomünikasyon şirketleri Huawei ve ZTE'nin ürünlerinin ithalatı ve satışı ABD'de "ulusal güvenlik" gerekçesiyle yasaklandı.
ABD, ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle Huawei cihazlarının satışını yasakladı. Federal İletişim Kurulu (FCC) tarafından cuma günü yapılan açıklamada, Huawei'nin yanı sıra Çin merkezli ZTE, Hikvision, Dahua ve Hytera şirketlerine de yasak getirildiği belirtildi.
Geçen yılın ortalarında ABD Ticaret Bakanlığı'nın Huawei şirketini ticari kara listeye eklemesinin ardından Google, Huawei cihazları için lisans satışını durdurma kararı almıştı.
Google, ambargo sonrasında uygulama ve hizmetlerini sadece Play Protect sertifikasına sahip olan cihazlarda kullanılabilir hale getirdi. Bu kapsamda Google ile Huawei'nin işbirliği yapmasına izin verilmediğinden telefonlar sertifikaya sahip değil. Dolayısıyla kutudan çıktığı zaman bu GMS bulunmuyor.
İlgili 33 soru bulundu
HUAWEI telefonlara Youtube uygulamasını indirmek için artık AppGallery'e girip "Youtube" yazıp "ARA" düğmesine basın. Huawei telefonlara Youtube uygulamasını indirmek için tek yapmanız gereken aşağıda gösterildiği gibi "İNDİR" düğmesine basmak.
Huawei kendi daha hızlı güncellemelerini yapıyor 1 yıldır. Yani Huaweinin Googla ihtiyacı yok... Apple, Huawei karşısında tutunamayınca ABd devleti devreye giriyor. Trump'ın kararıyla Google artık Huawei'ye hizmet sağlamayacak.
Huawei, yeni akıllı telefon modellerinde aralarında Maps, YouTube'nin de bulunduğu Google uygulamalarına ve servislerine yer veremeyecek.
Dünya genelinde Huawei ikinci sırayı alırken, Xiaomi üçüncü ve Apple-iPhone ise dördüncü sırada yer alıyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin'deyse 5g teknolojisi olmamasına rağmen 2020'de en çok satan telefon iPhone 11 oldu.
Kıbrıs Harekâtı ve silah ambargosu
1 Temmuz 1974 tarihindeki Resmî Gazete'de yayımlanan habere göre Türkiye haşhaş ekimini durdurmadığı için Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'ye ambargo koydu.
(Embargo) Bir ülkenin askeri, siyasi ve ekonomik nedenlerle bir malın serbestçe taşınmasını ithalatını veya ihracatını önleyici tedbirler almasını tanımlayan bir terimdir. Olağanüstü durumlarda uygulanan bu önlem bir devleti zor duruma düşürmek için kullanılır.
Küba, İran, Irak, Libya, Kuzey Kore, Sudan, Suriye ve Birmanya gibi ülkeler bu kısıtlama ve ambargoların ya muhatabı olmuşlar ya da olmaya devam etmektedirler. Ticari yaptırımlara başvurma ABD'nin siyasi amaçları doğrultusunda öteden beri kullandığı önemli aracılardan biridir.
Huawei Technologies Co. Ltd. veya kısa adıyla Huawei, merkezi Çin'in Shenzen şehrinde bulunan, Çin menşeli ve çok uluslu bir şirkettir.
Huawei cihazlarınıza Google uygulamalarını ve Google servislerini yükleyebiliyor, en popüler uygulamaları cihazınıza indirebiliyorsunuz.
Her ne kadar Çin menşeili olsa da Huawei, tüm dünya genelinde ülkeler üstü bir AR-GE çalışmasına sahiptir. Şirketin Çin dışında, Türkiye'nin de içlerinde yer aldığı toplamda 14 farklı ülkede 21 AR-GE tesisi bulunmaktadır.
Artık Huawei Whatsapp indirme sorununu çözdü. Sadece 2 adımda ve birkaç dakikada Whatsapp'ı kullanabilirsiniz! Ana ekranınızdan AppGallery'e girin, ardından arama çubuğuna WhatsApp yazın > gösterilen sonuçta YÜKLE'ye tıklayın. Yükleyin ve tamamlanmasını bekleyin, ardından uygulamayı açıp hemen kullanabilirsiniz!
Bazılarımız “hu-a-ve-i ”, diğerleri “hu-a-vey” telaffuz eder, hatta “huvai” demek için bir heceyi vurgular.
Aslında Huawei Google Play Store'a sahip olmasa bile Gbox ile Google Play servislerini kullanabiliyorsunuz. Tek seferliğe mahsus Gbox uygulamasını telefona indirdikten sonra, Gbox üzerinden Google uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Huawei bağımsız, özel bir şirkettir. Hükümet veya herhangi bir üçüncü taraf şirketinin mülkiyeti, kontrolü altında değiliz ve bu tür şirketlerle bir bağlantımız yoktur. Aslına bakarsanız, Huawei ilk günlerimizden beri geçerli olan Çalışan Hisse Sahipliği Programı (ESOP) aracılığıyla çalışanlarımızın mülkiyetindedir.
OPPO merkezi Dongguan, Guangdong'da bulunan ve Tokyo, Kuala Lumpur, Gurgaon, Varşova, Düsseldorf ve Mexico City'de bölgesel merkezleri olan küresel bir tüketici elektroniği ve mobil iletişim şirketidir. OnePlus, Vivo, iQOO ve Realme markalarının da sahibi olan BBK Electronics'in alt kuruluşudur.
Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung-Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee'dir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Electronics'tir.
ABD, ulusal güvenlik ve dış politikadaki tereddütleri gerekçe göstererek Huawei'yi 2019'da ekonomik kara listeye almıştı. Washington, Huawei teknolojisinin Çin ordusu tarafından kullanılabileceğini ve ABD'nin ulusal güvenliğini tehdit edebileceğini öne sürmüştü.
ABD'nin 2019'da Huawei'yi kara listeye almasından itibaren Çinli şirket, Google servislerini kullanamıyor. Şirketin telefonlarında Android işletim sistemi yer almasına rağmen Play Store gibi Google servisleri bulunmuyor. Eğer bir Huawei telefon aldıysanız bu servisleri dışarıdan yüklemeniz gerekiyor.
Huawei Telefonlara Google Uygulamaları Nasıl Yüklenir? - YouTube. App Gallery'de bulamadığınız uygulamalar ve genel aramalarınız içinse yardımınıza Petal Search çıkıyor. Huawei'nin EMUI sisteminin içerisine işkin bir uygulama olan Petal Search merak ettiğiniz her konu hakkında sizi bilgilendirmeyi hedefliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri