space bar) bilgisayar klavyesinin en alt sırasında bulunan, diğerlerine nispeten uzun olan tuştur. Boşluk tuşu, bir karakterlik boşluk bırakılmasını sağlar.
Alt: (dikkat alt gr ile aynı değildir) Menüleri fare olmadan klavye ile açma tuşudur. ): (Back: Geri Space: boşluk (sola doğru ) silme tuşudur.
Boşluk Çubuğu (Space Bar)
Yazıda iki kelime arasında boşluk bırakmaya yarar.
Boşluk tuşu (ing. space bar) bilgisayar klavyesinin en alt sırasında bulunan, diğerlerine nispeten uzun olan tuştur. Boşluk tuşu, bir karakterlik boşluk bırakılmasını sağlar.
İlgili 29 soru bulundu
Örneğin, CTRL+K tuşlarına basmak, seçili metni kalın yapar.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Bu tuş, Türkçesi geri boşluk anlamına gelen İngilizce “Backspace” ifadesiyle adlandırılmış- tır. Tuşa basıldığında imlecin arkasındaki karakter veya seçilmiş karakter grubu (varsa) silinir, silinen karakter veya karakterleri takip eden tüm karakterler (varsa) silinenlerin pozisyonuna geri gelir.
Hasarlı tuş bilgisayarda çalışmayı zorlaştırırken, tuşun olmaması cihazı kullanmayı engelleyebilir. Bu sorunu çözmek için klavyenin tamamını değiştimenize gerek yok. Laptop klavye tuşunu tek olarak alabilir ya da kayıp olan tuş için set alabilirsiniz. Değişim komplike değildir, cihazı servise vermeniz gerekmez.
F ve J tuşlarındaki çıkıntılara dikkat edin. Bu Temel Konumdur. Parmaklarınız yazmadığında hep bu konumda durmalı ve bu konumdan gerekli tuşa hareket etmelidir. SPACE (Boşluk) tuşuna başparmaklar basar.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Shift tuşu değiştirici (modifier) sınıfında yer alan bir tuştur. Görevi ise normal harfleri büyük harfe dönüştürmektir. Bununla birlikte parantez, soru işareti ve ünlem işareti yapabilmek için kullanılır. Standart bir klavyede sağda ve solda olmak üzere iki tane Shift tuşu vardır.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
Windows logosu tuşu + Alt + G: Oyunun son birkaç dakikasını kaydetme (Windows Ayarları > Oyun > Yakalamalar'a giderek kaydedilen süreyi değiştirebilirsiniz.)
Alt + C: İnternet tarama geçmişini ve sık kullanılanları görüntüler. Alt + F4: Aktif unsuru kapatır yahut aktif bir programdan çıkar. Alt + Sekme: Bariz programlar arasında geçiş yapmaktadır. Alt + Space: Etkin pencere arasında geçiş yapar.
Dolayısıyla Ctrl + Y kısayolunun görevi, yazılan kelimelerin tekrar edilerek yazılmasıdır.
Windows masaüstü: Bir pencereyi zorla kapatmak için alt + f4 tuşlarına basın.
Bu tuş, Türkçesi sayfa yukarı anlamına gelen İngilizce “Page Up” ifadesiyle veya kısaltmasıyla adlandırılmıştır. Metin içerisinde bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) yukarı yönde hareket etmeyi sağlar. Kaynak: Günal, S.(2016).
Ctrl+Shift+Enter tuşlarına bastığınızda, Excel formülü otomatik olarak { } (açma ve kapatma ayracı çifti) arasına ekler.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri