Yumurta, Peynir ve Zeytin. Protein bakımından temel besinlerden biri olan yumurta, günlük besin programında muhakkak yer almalıdır. Cilt yaralanmalarının hızlı iyileşmesini sağlayan aminoasit içerir. Kas ve kemiklerin kendini yenilemesi, gelişmesi için günde bir tane tüketilmesi oldukça önemlidir.
Ceviz ve badem gibi kuruyemişler, keten, kenevir ve chia gibi tohumlar, alfa-linolenik asit bakımından da zengindir ve bitki sterollerini de kapsar. Bu sayede enflamasyonla mücadele etmenize yardımcı olur ve hücre yenilenmesini destekler.
E VİTAMİNİ
Hücrelerin kendini yenilemesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirir.
Erken yaşlanmayı önlemek ve hücre yenileme hızını arttırmak için elimizdeki en önemli kaynak besinlerdir. Vücudunuzu toksinlerden arındırmak, hücre yenilenmesi için ihtiyacı olan vitamin,mineral ve antioksidanları doğru şekilde almak hücrelerin yenilenme hızına büyük katkı sağlar.
İlgili 30 soru bulundu
En fazla 5 gün içerisinde hücreler yenilenir. Kemiklerimizin kendinizi yenileme süreci 10 yılda bir tamamlanır. Yaş ilerledikçe hücrelerin kendini yenilemesi azaldığı için kemiklerde incelme görülür. Kas ve beyi başta olmak üzere vücuttaki pek çok bölüm sürekli olarak kendini yeniler.
İnsan vücudunda yer alan tüm organ ve dokular hücrelerden oluşur. Bazı hücreler kendilerini yenileyebilir ve farklı hücre tiplerine dönüşebilir niteliktedir.
Zerdeçalın baharat dünyasında en faydalı bitki olduğunu söyleyebiliriz. Zerdeçal anti-ageing ( yaşlanma karşıtı ) bileşenleri sayesinde hücre yenileyici bir etken yapıya sahiptir. Ayrıca anti-oksidan ve iltahap giderici etkisi de bulunmaktadır.
Faydalı besinlerden destek alın
Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenmedir. Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz.
Genç kalmak ve gençleşmek ise kök hücre uygulamasının en doğal sonucu olacaktır. İlaçsız, kişinin kendi hücrelerinden üretilen kök hücreler, katkı maddesiz olarak kişiye geri verilir ve bu anlamda dünyada tek doğal yöntem olarak adlandırılır.
Vücut hücrelerimizin durmaksızın yenilendiği doğrudur; ancak bu bölünme sürdükçe sizin "yeni biri" olduğunuz iddiası doğru değildir. Zira mitozla bölünme sırasında (rastgele mutasyonlar gibi mekanizmaların etkisi haricinde) birebir aynı hücreler yeniden yaratılmış olur.
Tek hücreli organizmaların üremeleri ile çok hücreli organizmaların büyüme, gelişme ve çoğalması hücre bölünmesi ile sağlanır. Belli bir büyüklüğe erişen hücre bölünür, bu büyüklük sağlanamazsa hücre bölünemez. Hücre bölünmesi ile hücrelerin çoğalması ve eşeysel üreme için gamet hücrelerinin oluşumu sağlanır.
Yeni yapılan hesaplama ile vücudumuzdaki hücre üretim prosesinin ne kadar yoğun olduğu ortaya çıktı. Weizmann Bilim Enstitüsü'nden biyolog Ron Sender ve Ron Milo tarafından yeni yapılan bir hesaplamaya göre, vücudumuzda günde 330 milyar hücre yenileniyor. Yani vücudumuz saniyede 3.8 milyon yeni hücre üretiyor.
Göz ve beyin dışında kalan tüm organlar kendini yenileyebiliyor ve böylece vücudumuz hayat boyu 10 yaşın altında kalmayı başarabiliyor. İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesinin haberine göre bu durumun nedeni, hücrelerin yenilenmesi yani eski hücrelerin yerini yeni hücrelerin alması olarak açıklanıyor.
Süt, peynir, yoğurt ve kefir B12 vitamininin bol miktarda bulunduğu besinlerdir. Protein bakımından da zengin olan bu besinler, günlük B12 vitamin alımında büyük destektir. Araştırmalar vücudun süt ve süt ürünlerindeki B12 vitaminini, et ve yumurtadaki B12 vitaminine göre daha iyi emdiğini söylüyor.
Fındık: Ülkemizde yetişen ve oldukça lezzetli olan fındık B12 içeren kuruyemişler arasında ilk olarak akla gelen kuruyemiş çeşitlerinden biridir. Tok tutma özelliği sayesinde çok fazla tercih edilmektedir. Lifli bir yapıya sahip olduğu için tok tutma özelliği vardır. B12 vitamini açısından zengindir.
Bu yüzden, her bireyin B12 açısından zengin besin kaynaklarını tüketmesi önerilir. Karaciğer, dalak, böbrek, midye, alabalık, karides, takviye tahıl gevrekleri (veganlar için), ton balığı, süt, peynir, yoğurt ve yumurta B12 vitamini açısından en zengin temel besin kaynaklarıdır.
Hücrede Beslenme;
Hücrelerimizin ihtiyaç duydukları başlıca besin maddeleri şekerler (karbohidratlar), proteinler, yağlar olmak üzere üç çeşittir. Bunların hepsi bitkisel ve hayvansal kaynaklardan alınır. Çoğunlukla proteinler (et,süt, yumurta) hayvansal kaynaklı, şekerler bitkisel kaynaklıdır.
Beyin, gözler ve sinir sistemi kendini yenileyemiyor. Beyinde; koku alma ve öğrenme merkezleri haricindeki diğer hücreler tıpkı tam anlamıyla oluşumunu tamamladıktan sonra yenilenemeyen sinir sistemi ve kornea haricinde yenilenemeyen gözler gibi yaşlanmaya karşı direnemiyor.
Nöronlar, hasar gördüklerinde özellikle gliyaların yardımıyla, kendilerini yenileyebilirler.
Estetik cerrahi alanında uyuyan kök hücrenin yoğun olduğu bölge olan yağ tabakalarından elde edilen dokular kullanılır. Hücre yenileyici cilt altı enjeksiyon yöntemi ile bu dokular enjekte edilir. Böylece cilt yenileme, cilt gençleştirme, kırışık tedavisi ve lekelenme gibi problemlerin tedavisinde kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri