Sabah aç karna içtiğinizde hurma suyu ödem atmada yardımcı olur. İlk saatlerde tüketilen ve ödem atıldığında gün boyu enerjik olmanızı sağlar. Bu yüzden bazı uzmanlar sahur vaktinde tüketilmesini de tavsiye eder. Güçlü bir antioksidan olan hurma vücuttaki toksinleri kolayca atar.
Doğal ödem sökücü
Bir bardak su içerisine dört adet hurmayı ekleyin. Ağzını bir çay tabağı ile kapatın. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra suyu için ve hurmaları tüketin. Bu yöntemle vücudunuzdaki fazla ödem vücuttan atılacaktır.
Diyet yaparken hurma tüketiminde miktara dikkat etmek gerekir ve abartılmadan günde en fazla 5 adet hurma tüketilmesi önerilir; hurma tüketildiğinde 1 porsiyon meyve ile değişim yapılmalıdır.
Hurma, lif oranın yüksek olması, midede uzun süre kalarak sindiriminin yavaş olmasını sağlar. Böylece kendinizi daha uzun süre tok hissederek, besin tüketimini azaltmış olursunuz. İçerdiği yüksek orandaki potasyum ve demir mineralleri de metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecinde destek olur.
Hurmanın içeriğinde diyet lifi içeriği bulunmaktadır. Yani sindirim sürecini geciktirdiği için uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Günde sadece birkaç tane hurma yemek kilo alımı problemlerinin önüne geçer. Hurma aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olan esansiyel yağ asitleri bakımından zengindir.
İlgili 27 soru bulundu
Ayrıca hurma yedikten sonra bol su içerek şeker tadını damağınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Hurmanın şeker oranı yüksek olduğu için ölçülü tüketmeniz önerilir.
Canan Karatay, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmayla oruç açılmasına sert tepki gösterip, "Zeytinle açılacak oruç. Hurma İsrail'den geliyor. Aklınızı başınıza alın." dedi.
Hurma da önemli bir fruktoz kaynağı içerdiği için şişkinliğe ve mide rahatsızlığına neden olabilir.
Her diyet türünde olduğu gibi hurma diyeti ayda kaç kilo verilir sorusunu akıllara getiren bir diyettir. Ender Saraç kendi önerisiyle haftada 5-7 kilo verilebileceğini söylemektedir. 3 öğünden oluşan hurma yoğurt diyeti şu şekildedir: Sabah: 7 hurma 1 kase yoğurt. Öğlen: 7 hurma 1 kase yoğurt.
Hurma belli bir limitte tüketilirse aslında kilo aldırmaz. Fakat limit aşılırsa ve fazla yenirse hurma kilo aldırması mümkün olan bir besindir. Hatta fazla tüketilen hurma vücutta yağ şeklinde depolanmaktadır. Hurma tüketimi belli bir dengede olursa da vücuda çok fazla fayda sağlar.
Cennet elması, cennet hurması, taze hurma olarak bilinen Trabzon hurması hem çok lezzetli hem de kilo vermeye yardımcı bir meyvedir. Cennet hurması, Trabzon hurması ve taze hurma olarak adlandırılan mucizevi meyvenin faydaları saymakla bitmiyor. Hem zayıflamaya yardımcı hem de vitamin deposu...
Her sabah spor yapmadan önce aç karnına hurma tüketmek enerjik hissetmeye ve sağlıklı kilo vermenize yardımcı olabilmektedir. Hurmaların lif açısından yüksek olması ve kalın bağırsakta emilimini yavaşlatması uzun süreler tok hissetmenizi sağlar.
HURMA DİYETİNİ NASIL YAPIYORUZ; Her öğünde 7 adet hurma ve bir kase light yoğurt olmak üzere günde toplam 21 adet hurma ve 3 kase light yoğurt tüketmeniz gerekmektedir. Hurma yoğurt diyetini yaparken gün içinde bol su içerek diyetin etkinliğini artırabilirsiniz.
Sabah aç karna içtiğinizde hurma suyu ödem atmada yardımcı olur. İlk saatlerde tüketilen ve ödem atıldığında gün boyu enerjik olmanızı sağlar. Bu yüzden bazı uzmanlar sahur vaktinde tüketilmesini de tavsiye eder. Güçlü bir antioksidan olan hurma vücuttaki toksinleri kolayca atar.
Hurmanın içerisinde yer alan potasyum, kalsiyum ve magnezyum kemikleri güçlendiriyor. Limon ile karışınca ise kemik erimesine engel oluyor. Vitamin ve antioksidan yönünden zengin olan hurma ile limon aynı zamanda enerjinizi de yükseltir ve daha zinde bir gün geçirmenizi sağlar.
Yaş Hurma Yemek Kabız Yapar mı? Bağırsakları hızlı ve etkin bir şekilde çalıştıran en önemli besin kaynaklarından biri olarak hurma gelmektedir. Bu doğrultuda yaş hurma tüketmek ile birlikte, sindirimi kolaylaştırma imkanı elde edilir. Bu da doğal olarak kabızlığa karşı iyi gelir.
Kısa zamanda popüler hale gelen hurma diyetini yapanlar göbek yağlarından hızla kurtuluyor. En fazla 7 gün içinde 1 beden incelebilirsiniz. Dr. Ender Saraç'ın önerdiği hurma diyeti nedir?
Ancak 21 gün şekersiz diyetinde doğal şeker tüketmenizde bir sakınca yoktur. Kuru meyveler ve kuru yemişler : Kuru dut, kuru kayısı, kuru elma ek olarak hurma gibi besinler oldukça tatlı olsa da eklenti şeker içermediklerinden dolayı güvenle kullanılabilirler.
Pul biberi eklenmiş yoğurt, yağ yakımını hızlandırıcı etkisi sayesinde kilo vermek isteyenlere yardım eder. Gün içinde ya da uykudan önce 1 kase pul biberli yoğurt tüketirseniz; sabah uyandığınızda bağırsaklarınızı kolayca rahatlatabilirsiniz.
Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde acve hurmasının şifasını şöyle ifade ediyor: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.”
Hurmanın Zararları
Çünkü şeker oranı yüksek bir meyvedir. Kalorisi yüksek bir besin olduğu için uzmanlar kilo problemi yaşayan kişilere tavsiye etmemektedir. Fazla tüketim gerçekleşirse göz ve baş ağrısı yaptığı söylenmektedir. Aşırı tüketimin yaratacağı bir diğer problem dalağa zarar verme ihtimalidir.
1 adet hurma 42,2 kalori olarak bilinmektedir. Hurmayı gün içerisinde abartmayarak düzenli ve dengeli bir şekilde tüketmek büyük bir öneme sahiptir. Gün içerisinde fazla olarak tüketilen hurma vücuda kilo ve yağ olarak geri dönüş yapabilir.
7 gün boyunca uygulanan hurma yoğurt diyeti sayesinde kişi, 5 ila 7 kilo verebilir.
ABD'li bilim insanlarının araştırmasına göre, hurma ve kan şekeri arasında dengede tutulması gereken bir nokta var. Hurmayı tek sayılar üzerinden yerseniz şekeri karbonhidrata çevriliyor ve vücuda enerji veriyor. Eğer çift olarak yerseniz ( 2-4-6) şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor.
Diyabetiklerin az miktarda hurma yemelerinin önerilmesi, diyabetik olmayanların sınırsızca hurma tüketebilecekleri anlamına gelmemelidir. Zira hurma şekerden zengin bir gıda olup fazla tüketilmesi kilo alınması, tip 2 diyabet riskinde artış veya insülin direnciyle sonuçlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri