Hurmanın faydaları arasında sayılabilecek örnekler, lif kaynağı olduğu için sindirim ve gastrointestinal sistemi düzenler, beyin fonksiyonlarının gelişimini destekler, kemik sağlığını güçlendirir, normal doğum yapacak anne adaylarında rahim ağzının genişlemesini sağlamasıdır.
Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
“Hurma yemek düşüğe sebep olur”: Gebelikte hurmanın doğumu başlattığına dair birçok çalışma mevcuttur. Yapılan çalışmalar genelde doğuma yakın dönemde düzenli hurma yenmesi ile ilişkilidir. Araştırmalara göre hurma doğumu başlatmakta etkili bir besindir.
Doğumu Kolaylaştırır
Hurma, gebeliğin son birkaç haftasında tüketildiğinde, vücudu normal doğum sürecine hazırlayabilir ve erken doğumun önüne geçebilir.
Anne adayları, 38. haftadan sonra başlayarak günde 5-6 hurma tüketerek, daha kolay bir doğum yapabilirler.
İlgili 28 soru bulundu
Özellikle hamilelik sürecinde bebeğin gelişimini sağlayan kandaki alyuvar dengesinin uygun hale gelmesini sağlıyor. Rahim adalesini kuvvetlendirici özelliği ile doğumu kolaylaştıran hurma doğuma 1 hafta kala hurma yemek hem doğumu kolaylaştırıyor hem de doğum sırasında tansiyon düşmesini de önlemektedir.
Hamilelik döneminde kararında hurma tüketmenin birçok faydası bulunur. Hurmadaki folik asit anne karnındaki bebeğin beyin gelişimine katkıda bulunur. Hamilelikte hurma tüketmenin anne adayına da olumlu katkıları var. Hurmanın rahim açıklığını artırmak ve doğuma kolay başlamak bu katkılar arasında yer alır.
Yukarıda değindiğimiz gibi hurma, oksitosin sayesinde rahim ağzının açılmasına yardımcı olabiliyor. Bu nedenle gebeliğin erken dönemlerinde düzenli ve sık tüketilmesi tavsiye edilmiyor. Gebeliğin son 2 - 3 haftasında, doktorunuzun onayını alarak günde 5-6 adet tüketebilirsiniz.
İkinci yöntem ise 36. haftadan sonra günde 4-6 adet hurma yemek. Hurmanın içinde bol miktarda oksitosin var. Biz, doğum hormonu olarak da bilinen oksitosin adlı bu hormonu da gerektiğinde damar yolundan verip suni sancı yaratabiliyoruz.
Hurma, rahim ağzını genişlettiği için özellikle hamileliğin son haftalarında tüketilmesi önerilir. 33. haftadan sonra hurma tüketimi ölçülü bir şekilde olmalıdır. Günde 4-5 adet hurma tüketmek, doğumun daha kolay geçmesine yardımcı olabilir. Ancak hamile kadınların hurma tüketmeden önce doktoruna danışması gerekir.
8 aylık bir bebek için hurma, katı gıdalara geçiş yaparken tanıştırılabilecek sağlıklı bir seçenektir. Bebeklerin ilk altı ay boyunca sadece anne sütü veya formülle beslenmesi önerilirken, altıncı aydan sonra katı gıdaların eklenmesi önerilir.
Doyurucu ve tok tutucu olması sebebiyle diyet yapanlara tavsiye edilmektedir. RAVTANA YAŞ HURMA Doğumu kolaylaştırıcı etkisiyle özellikle hamile bayanlara tavsiye edilir.
Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketimi de zararsızdır.
Rahim ağzının yumuşatılarak, olgun hale getirilmesi ve açılmasını sağlamak. Bunun için, prostaglandin denilen ilaçlar veya bazı tıbbi araçlar kullanılabilir. Zarların sıyrılması. Vajinal muayene sırasında, rahim ağzındaki zarlar, parmakla doktorunuz tarafından rahim duvarından sıyrılır.
Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketiminde zararsızdır. Ancak miktarını abartmayın.
Epizyosuz (dikişsiz) normal doğum yapılabilmesini sağlayan bazı egzersizler söz konusudur. Gebelik boyunca yapılacak pelvik taban egzersizleri, perine masajı vb. dikişsiz normal doğum yapılmasına yardım edebilir. Doğum esnasında alınan pozisyonların da buna olanak tanıyabildiği bilinmektedir.
Anne adayları 38. haftayı doldurduktan sonra günde 5-6 hurma tüketerek daha kolay doğum süreci yaşayabilir.
Hamilelikte Cinsel İlişki Doğumu Kolaylaştırır Mı
Normal şartlar altında cinsel ilişkiye girmek doğumu kolaylaştırmak gibi direkt bir etkiye sahip değildir. Ancak orgazm sırasında salgılanan oksitosin aynı zamanda doğum sırasında da salgılanır ve gebelik sancılarının başlamasına neden olabilir.
En meşhur doğuma yardımcı besin hurmadır. İçerisinde yer alan oksitosin hormonu sayesinde doğum eylemine yardımcı olur. Elma, ananas, kurumuş meyveler, ahududu çayı ve daha birçok besin doğumu kolaylaştırır. Bu besinleri tüketirken etkilerine inanarak tüketilmesi daha etkili olmalarını sağlar.
Kabukları soyup içindeki çekirdeği çıkartın. Farklı bir kaba aldığınız hurmaların üzerien 1 litre sıcak su döküp blendırdan geçirin. Daha sonra temiz bir beyaz tülbenti derin bir kabın üzerien serin ve karışımı dökün. Tülbenti toparlayıp iyice sıkın.
Çünkü şeker oranı yüksek bir meyvedir. Kalorisi yüksek bir besin olduğu için uzmanlar kilo problemi yaşayan kişilere tavsiye etmemektedir. Fazla tüketim gerçekleşirse göz ve baş ağrısı yaptığı söylenmektedir. Aşırı tüketimin yaratacağı bir diğer problem dalağa zarar verme ihtimalidir.
Hamileyken de Tüketilebilir
Hamilelik beslenmenize de cennet hurmasını ekleyebilirsiniz. Hamilelikte cennet hurmasının faydaları hem bebek hem anne için düşünülebilir. Hurmadaki kalsiyum, fosfor gibi mineraller bebeğin kemik gelişimine katkı sağlar.
Mineral bakımından zengin olan hurmanın içerisindeki minerallerden biri, kalsiyumdur. Kemik gelişimi için çok önemli olan bu mineral, hem bebeğin kemik oluşumunda hem de annenin hamilelik sürecinde hassaslaşan kemik dokularının onarımında etkin rol oynamaktadır.
👉Folik asit 7,5 mg. 📌Not: Besin Değerleri 2 adet (~30 gr.) Mebrum cinsi hurma için verilmiştir.
Hurma: Tatlı olarak canımız çektiğinde aklımıza gelen ilk meyve olan hurma gebelikte sakıncalı sanılmaktadır. İçeriğindeki bol mineralin kasılmaya neden olduğu düşünülmektedir. Ancak günde 1 porsiyon hurmanın kasılmayı tetiklemez. Gebelikte günde 2-3 hurma güvenle tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri