Hürriyet'te 43 gazetecinin işine son verilmesinin ardından gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da görevinden ayrıldı. Vahap Munyar'dan boşalan Genel Yayın Yönetmenliğine 6 Kasım 2019'da Ahmet Hakan getirildi. 22 Mart 2018'de Demirören Holding tarafından satın alınmıştır.
Hürriyet gazetesi, 22 Mart 2018 tarihinde, Milliyet ve Ekim 2018'de kapatılan Vatan gazetelerinin de sahibi, hükümetle yakın ilişkiler içinde olan Demirören Grub'a satıldı. Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. hisselerinin yüzde 79'u, Demirören Medya Grubu'nun elinde.
Hürriyet Gazetesi'nin İstanbul Esenyurt'taki matbaası, arsası ile birlikte 816 milyon 551 bin TL'ye, Baykar Makine'ye satıldı. Demirören Medya Grubu, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ'nin Esenyurt'taki eski matbaasının arsası ve üzerindeki binaları Baykar Makina Sanayii ve Ticaret AŞ'ye sattığını duyurdu.
Kardeşi Yıldırım Demirören'le girdiği güç savaşından galip çıkan Meltem Demirören, kardeşine yakınlığıyla bilinen grubun CEO'su Mehmet Soysal'ı da geçtiğimiz günlerde görevden almıştı. “Görgü tanıkları”nın aktardığına göre Meltem Demirören'in Hürriyet'in 5. katındaki masasının üstünde çok sayıda dosya var.
1979-1998: Milliyet (Ercüment Karacan'dan satın aldı, Korkmaz Yiğit'e sattı.) 1994-2018: Hürriyet (Erol Aksoy'dan satın aldı.) 1998-2011: Milliyet (Korkmaz Yiğit'ten satın aldı, Yıldırım Demirören'e sattı.) 2008-2011: Vatan (Yıldırım Demirören'e sattı.)
İlgili 34 soru bulundu
Kurduğu Doğan Medya Grubu ile, Posta, Hürriyet, Radikal, Fanatik, Referans ve Hürriyet Daily News gazetelerini; ayrıca Kanal D, CNN Türk'ün de içinde bulunduğu 21 televizyon kanalını bünyesine kattı.
Hürriyet, Türkiye'de yayımlanan günlük gazete. 1 Mayıs 1948 tarihinde Sedat Simavi tarafından kurulmuş olup, günümüzde Demirören Holding bünyesinde bulunmaktadır.
İçeriği Namık Kemal ve Ziya Paşa tarafından hazırlanan Hürriyet Yeni Osmanlılar'ın Avrupa'da yayınladıkları Muhbir, İnkılap ve İttihad gibi diğer gazetelere kıyasla hem çok daha uzun ömürlü olmuş hem de çok daha geniş kitlelere ulaşarak Osmanlı kamuoyunu belirlemede ciddi rol oynamıştır.
İki grup arasında gerçekleşen görüşmeler sonunda 1 Mayıs'ta 70'inci yaşını kutlamaya hazırlanan Hürriyet Gazetesi'nin de yer aldığı, Doğan Grubu'na ait tüm medya kuruluşları 1.2 milyar dolarlık (dünkü dolar kuru ile 4.7 milyar TL) bedel ile Demirören Grubu'na satıldı.
Doğan Grubu'nun medya varlıklarını Demirören Grubu satın alıyor. Resmi açıklama yapıldı. Anlaşmayla birlikte Aydın Doğan'a ait Hürriyet, Kanal D, Posta, Fanatik, CNN Türk, DHA, D-Smart gibi markalar Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Demirören Grubu'na geçecek. Medya sektöründe dev satın alma gerçekleşecek.
Nisan 2018'de 440 milyon Türk lirası bedel ile Turkuvaz Medya Grubu'na satıldı.
1994-2018: Kanal D (Ayhan Şahenk'ten satın alındı, Demirören Holding'e satıldı.)
İnternet sitesi Medyatava'nın verilerine göre şu anda Demirören Holding'in sahip olduğu gazeteler olan Milliyet ve Vatan'ın günlük toplam tirajları 230 bin civarında. Doğan Medya Grubu'na ait Hürriyet, Posta ve Fanatik gazetelerinin günlük toplam tirajları ise yaklaşık 670 bin.
Öz. Namık Kemal ve Ziya Paşa'nın müşterek çıkardıkları Hürriyet Gazetesi, edebiyat ve basın tarihi, fikir hareketleri ve sosyal tarih araştırmaları bakımından önem arz eder.
Demirören Media International GmbH.
Namık Kemal ve Ziya Paşa'nın 1868-1870 arasında Londra'da çıkardığı 'Hürriyet' gazetesi, 'Sürgünde Muhalefet - Namık Kemal'in Hürriyet Gazetesi' adıyla yayımlandı.
Milliyet, Demirören Holding'in sahibi olduğu günlük gazetedir. Türkiye'nin en önemli günlük gazetelerinden biri olan Milliyet, önceleri Doğan Grubu bünyesinde yayımlanmaktayken, 2011 yılı başlarında Karacan-Demirören ailelerinin sahibi olduğu DK Gazetecilik'e satılmıştır.
Bu kelime genellikle Hürriyet gazete'si şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Hürriyet gazetesi şeklinde olmalıdır.
Hürriyet Gazetesi kurulduğu 1948 yılından bu yana Türk basının lider kuruluşu olarak habercilik yolculuğunu sürdürmektedir.
Bloomberg HT'de yer alan habere göre Doğan Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada şirketin yüzde 50 paya sahip olduğu Aytemiz Akaryakıt'ın toplam 320 milyon dolar karşılığında PSCJ Tatneft'e satılmasına karar verildiği belirtildi.
Doğan Holding'in ana ortaklığa ait dönem kârı ise 2021 yılında 2020 yılına göre %103,45 artarak 1,4 milyar TL'den 2,8 milyar TL'ye yükseldi. Konsolide net nakit yılsonuna göre %108,3 artış göstererek 5,1 milyar TL olurken; solo net nakit ise 2020 yılsonuna göre %78 artışla 4,7 milyar TL'ye yükseldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri