Huser Yaylası'na Gidilecek En İyi Zaman Huser Yaylası'nı ziyaret etmek için en iyi zaman, havanın güzel olduğu ve yürüyüş ve trekking gibi açık hava etkinlikleri için ideal olduğu Haziran'dan Eylül'e kadardır. Bölge ayrıca bu dönemde açan güzel kır çiçekleriyle de ünlüdür.
Bulut denizini her zaman görebilir miyiz? Huser yaylasında bulut denizini yakalama olasılığınız tamamen şans eseri olmaktadır.Herhangi bir tarihi ve zamanı yoktur. Yaylada yoğun yağışın olduğu zamanlar da bulut denizini görme şansınız yoktur.
Yayladaki oteller ve kaplıcanın varlığı nedeniyle Ayder Yayları yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir. Aşırı kalabalıktan, gürültüden ve şehir yaşantısından uzak bir tatil istiyorsanız Ayder Yaylası bunu size sağlayacaktır. Yaylanın genelinde birbirinden ayrı evler, oteller, pansiyonlar yer almaktadır.
Yayla çok güzel ama yolu çok kötü yaylaya hususi araçla çıkılması tavsiye edilmez.
Yaklaşık 2500 m yükseklikte bulunan Huser Yaylası doğal yapısı ile ve hava durumuna göre oluşan bulut denizi manzaraları ile insanı kendine hayran bırakıyor. Yükseklik nedeniyle ağaç bulunmamaktadır. Yaz aylarında da gece sıcaklığı 5-6 derecelere kadar inebilmektedir. Herhangi bir ücretli kamp alanı bulunmamaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Yayla daha çok gurbetçiler tarafından yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Konaklama imkanı bulunan yaylanın geleneksel yayla evleri de ilgi çekicidir. Elevit yaylası horonları ile ünlü olması nedeniyle Ağustos aylarında yapılan şenlikleri ile de dikkat çeker.
Yeşilin ve sonbaharın her tonu Eylül, Ekim ve Kasım aylarında sizleri mest edecek; cemreler düştükten sonra her bir dalın baharı karşılayışı Mart, Nisan ve Mayıs aylarında size tam da doğanın kalbinde olduğunuzu hissettirecek.
Rize'deki 2 bin 700 rakımlı Huser Yaylası'nda gün batımı ve sisin oluşturduğu manzara ilgi çekiyor. Çamlıhemşin'e yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki yaylanın yolları otomobil sürücüleri için yorucu olsa da manzarayı gören misafirler yorgunluğu unutarak tabii güzelliğin tadını çıkarıyor.
Buna bir de kış aylarında kar eklendiğinde ulaşım daha da zorlaşır. Bu nedenle bahar ya da yaz aylarında bölgeyi ziyaret etmek, daha iyi bir tercih olur. Aynı zamanda bölgede yağış yoğunluğunun fazla olmadığı dönemlere gezinizi denk getirmeye çalışmalısınız.
Çamlıhemşin ilçesinde ünü sosyal medyada yayılan sis bulutunun oluştuğu Huser Yaylası'ndaki salıncakta sallanmak isteyenler, bayramda yaylaya akın etti. Yılın büyük bir çoğunluğunu bulutların üzerinde geçiren yaylaya çıkanlar, ünü sosyal medyada yayılan salıncakta sallanmanın keyfini çıkarıyor.
Sıcaklarda yeşili ve oksijeni bol, isterseniz denize de girebileceğiniz alternatif bir tatil arıyorsanız Karadeniz Turu'na hoş geldiniz. Ağustos ayı Karadeniz turu için en ideal aydır, bu seneki iklim değişikliğinden dolayı Eylül ayının ortalarına kadar da bu süre sarkabilir.
Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Ayder Yaylası'na girişlerden, 20 Ağustos'tan itibaren ücret alınmayacak. Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak belirlenen Ayder kaplıcalarına, İl Özel İdaresi'nce giriş ücreti alınması, Kültür Bakanlığı'nın 31 Aralık 1992 tarihli onayı ile uygun görülmüştü.
Huser yaylasına Ayder yaylası üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir. Huser yaylasına gelmek isteyen ziyaretçiler öncelikle Ayder yaylasına gelmek durumundadır. Ayder yaylasından yürüme mesafesi olarak 2 saat yol bulunmaktadır. 2 saat yürüdükten sonra Huser yaylasına ulaşım sağlanabilmektedir.
Kaçkar Yaylası, Rize
Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.
Burada gördüklerinizi iyileştirecek düzenlemeler önerin. Pokut Yaylası'na gidilebilecek en doğru zaman Mayıs ortası-Ekim ayları arasındadır.Pokut yaylası 24 saat açık olan bir yayladır.
Batı Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 1000–1500 mm'dir. Orta Karadeniz'de ise en fazla yağış kışın, en az yağış yazın düşer. Yıllık yağış miktarı 450 mm (Tokat)–700 mm (Samsun) arasındadır.
Yıl boyunca yağış alan Rize'yi gezmek için en uygun zaman yaz mevsimidir.
Kar yağışı sonrası 40 santimetre kalınlığa ulaşan beyaz örtüsüyle yayla, yarıyıl tatilinde yaşanacak ziyaretçi yoğunluğuna hazırlanıyor. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan 1350 rakımlı Ayder Yaylası, kış mevsiminde de yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.
Yayladaki süremiz ortalama 1 buçuk saat olacaktır. Huser Yaylası ziyaretimizin ardından dönüş yoluna geçiyoruz.
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
HUSER YAYLASI
Zorlu yollardan ulaşılan Huser Yaylası sunduğu manzara ile herkesi hayran bırakıyor. Gidiş yolundaki zorlukları manzarayı gördüğünüzde unutmanız mümkün. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine 12 kilometre mesafede bulunan yayla her mevsim yüzlerce turist ağırlıyor.
Kenti gezmek için en uygun zamanların yaz ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. İlkbaharda genelde daha şiddetli yağmurlar görünür. Denizden içerilere doğru girdikçe yani daha iç ilçelerde hava sıcaklığı biraz daha soğuk olabilir.
Karadeniz'e yılın her ayında gidebilirsiniz. Çünkü doğası gereği Karadeniz her mevsim ziyaretçilerine muhteşem manzaralar sunmaktadır. Karadeniz'de yazları yağmurlu, kışları ise sert ve oldukça sisli geçmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri