Yersiz, gereksiz, fazla, zâit: “Fuzûlî söz.” “Fuzûlî gayret.” “Fuzûlî masraf.”
Fuzuli TDK sözlük anlamı yersiz ve gereksiz demektir. Bu kelime aynı zamanda bir şair lakabı olarak biliniyor. Fuzuli kelimesinin anlamları arasında gereksiz yapılan işler de yer alıyor. Fazlalık olarak yapılan her türlü iş veya masraf fuzuli kelimesi ile ifade ediliyor.
Fuzuli, Arapça kökenli bir isim olup "gereksiz", "lüzumsuz" anlamlarına gelir. Ancak bu isim genellikle 16. yüzyılın ünlü Divan edebiyatı şairi Fuzûlî'nin adıyla bilinir ve bu nedenle edebiyat ve kültürle özdeşleştirilir. Fuzuli İsminin Diğer Anlamı/Anlamları: Faziletlii erdemli.
Ruhi, Arapça kökenli bir isimdir ve "ruh ile ilgili", "ruhsal", "manevi" anlamına gelir.
Farazi kelimesi gerçeği yansıtmayan sadece bir fikirden öteye gitmeyen durumlar için kullanılmaktadır. Yani herhangi bir gerçek duruma dayanmayan ve kanıtı olmayan durumlar söz konusu olduğu zaman farazi kelimesi kullanılır.
İlgili 30 soru bulundu
Kelime Anlamı: Müphem kelimesi, anlaşılması zor, belirsiz veya açık olmayan bir şeyi ifade eder. Genellikle net olmayan veya anlamı belirsiz olan bir konuyu tanımlamak için kullanılır. Kökeni: "Müphem" kelimesi Arapça kökenlidir.
(Fr. hypotétique) Kabullere, varsayımlara dayanan, farazî: Galileo'nun bıraktığı yerden tartışmaya katılan Isaac Newton ise, konuyu bambaşka bir boyuta taşıdı ve ilk kez tümden gelimi hipotetik bir bağlamda anlamlandırma yoluna gitti (Bilim ve Teknik).
Üzerinde pistonlar bulunan, bakırdan nefesli çalgı.
Arş (Arapça: العرش), Arapçada taht ve koltuk anlamlarına gelen bir kelimedir, Allah'ın tahtı veya daha ayrıntılı anlatımlarda taht odası; İbrahimî dinlerde gök katlarının üzerinde, tek Tanrı'nın dünyayı idare ettiği yerdir.
Her şeyden arındırılmış bir ruh.
Gerçek adı Mehmed bin Süleyman olan şair hem "kendini ilgilendirmeyen işlere karışıp lüzumsuz sözler söyleyen kimse", hem de "yüce, üstün, erdemli" anlamına gelen Fuzuli mahlasıyla tanındı.
Divan edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Fuzûlî, 16. yüzyılda kendi ifadesiyle Irak-ı Arap bölgesinde yaşamıştır.
ISBN: 978-9944-237-86-4. Asıl adı Mehmed, babasının adı ise Süleyman'dır. Başkalarının tercih etmeyeceğini düşündüğü ve olumlu anlamıyla kendisini tanımlayıcı bulduğu için “fuzûlî” sözcüğünü mahlas olarak almıştır. Selçuklular zamanında Kerkük ve Bağdat çevresindeki geniş alana yerleşen Türkmenlerin Bayat boyundandır.
Boş yere, boşuna, gereksiz yere: “Fuzûlî konuşuyorsun.” “Fuzûlî uğraşma.”
Fuzûlî, Türk edebiyatının en büyük şairi kabul edilir. Şiirlerinde aşk unsuru çoktur.
Bazı âyetlerde de arşın büyük, değerli ve şerefli (azîm, kerîm) oluşundan söz edilir (et-Tevbe 9/129; el-Mü'minûn 23/116).
Mahrem, İslâm'da evlenilmesi haram olan (nikâh düşmeyen) kişi. Mahrem sözcüğü Arapça haram (yasaklanmış) kökünden gelir. Mahrem olmayan kimselere (evlenilebilen kimselere) nâmahrem denir.
(ﺍﺿﻤﺤﻼﻝ) i. (Ar. iżmiḥlāl) Yok olma, mahvolma, yok olup bitme, yıkılma, çökme: Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl / Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyyet / Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklâl (Mehmet Âkif).
Aden ismi son dönemlerde kız çocukları 👩 için çok tercih edilen isimlerden biridir. Arapça kökenli bir isimdir.
Türkçe, Rusça, Bulgarca ve İbranice kökenli olan Mila, Kur'an-ı Kerim'de yer almamıştır.
Meva ismi, Kur'an-ı Kerim'de geçen isimlerden biridir. Bu özelliği ile de anne ve babalar tarafından kız bebeklerine verilen değerli bir isimdir. Kur'an-ı Kerim'de Secde Suresi 19. Ayette ve Necm Suresi 15. Ayette geçmektedir. Meva isimli kişilerin karakter analizlerinde, sağlam karakterli kişilerdir.
Morgem Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit Türkçe karşılık olarak 'tek sözcük' şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda dil gelişimi üzerinden tek sözcük evresi olarak da anlatmak mümkün.
Varsayım (Sayıltı)
Varsayım, doğru olduğu kabul edilen yargı ve genellemelerdir. Varsayım, doğru olduğu kabul edilen yargı ve genellemelerdir. Varsayımlar, şekil ve ifade açısından hipoteze benzerler ama hipotezlerin aksine, sınanmak için oluşturulmazlar.
Sayıltı TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eğitim bilimi Bir araştırmada, mevcut araştırma sürecini ve sonucunu önemli ölçüde etkileyeceği düşünülen, araştırıcının gerekçeli kabulleri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri