Gaziantep'in en vazgeçilmez yerlerinden biridir Hızır Yaylası. Her mevsim yeşillikleri içinde barındırır. Şehrin Altınüzüm beldesinin 20 kilometre uzaklığındadır. Gaziantep'in tarihe ışık tutan kalıntıları, benzersiz lezzetleri ve doğal güzellikleri yıl içerisinde birçok turistin yoğun ilgisini görmektedir.
Güneydoğu Torosların uzantısı olan Sof dağlarının üzerinde bulunan Sofdağı Yaylası, Gaziantep'e . uzaklıktadır. Gaziantep şehir merkezine yakın olmasından dolayı hafta sonları yoğun ziyaretçi almaktadır. Yaylanın .
Yeşilin her tonunun görülebileceği ve gökyüzünün mavisiyle buluştuğu Huzur Yaylası İslahiye İlçesi sınırları dahilinde, Gaziantep İli merkezine 125 km uzaklıkta bulunmaktadır. Huzurlu Yaylası, Amanos dağlarının bitki ve hayvan çeşitliliği yönünden en zengin bölgesidir.
Huzurlu Yaylası, halk arasında kullanılan deyimiyle "Hınzırlı Yaylası (Domuz Yaylası)" Gaziantep ilinin İslahiye İlçesinde, Tandır Köyü sınırlarında yer almakta ve Gaziantep İl Merkezine 110 km uzaklıktadır.
Amanosların 1600 rakımlı Huzurlu Yaylası fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor.
İlgili 44 soru bulundu
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
Samistal, Rize'nin en yüksek yaylasıdır. Kaçkar Dağı zirvesinin hemen altında 3 bin metrede yer alır. Pokut Yaylası'na çıkanlar, Hazindağ üzerinden Samistal'a yürüyerek geçebilir. Ya da Ayder Yaylası'na çıkanlar, Aşağı Kavrun Yaylası üzerinden Samistal'a 5-6 saatte yürüyerek gelebilir.
Yörükler Yaylası Yörükler Yaylası, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Yörükler köyündedir. 475 m rakımı olan yayla, 4 ha alana sahiptir. Düzce'ye 15 km mesafede bulunan Yörükler Yaylası özellikle her yıl düzenlenen kamp ve off-road oyunları ile dikkat çeker.
PAŞAKONAĞI YAYLASI
Yeşili gözler önüne seren Paşakonağı Yaylası, Bulancak ilçe sınırları içerisindeki Kovanlık beldesinde yer almaktadır. Denizden 1450 m. yüksekliktedir. Yaylaya Bulancak İlçesi Kovanlık Beldesi'nden ulaşılmaktadır.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarına bağlı bir yayladır.Ortalama 2400 rakıma sahiptir.
Badara Yaylası, Rize ilinin, Hemşin ilçesinde bulunan 1850 m rakımlı bir yayladır.
Hatay'ın Hassa ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki yayla, doğal güzellikleriyle sonbaharda vatandaşların uğrak yerlerinden biri oldu. Yürüyüş yolları ve kırmızı çatılı yayla evleriyle öne çıkan Çardak'ta mevsimin renkleri, çoğunluğunu sedir ve çam ağaçlarının oluşturduğu bitki örtüsüne yansıdı.
Alaca Yaylası, Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesine 20 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 21 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Kuzuluk mahallesine 7 kilometre uzaklıktadır. Yayla kayın, kızılağaç ve ladin ağaçlarından oluşan ormanlık bir bölgede bulunur.
Gümüşhane'de 320 köy, 430 yayla bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti: "Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il, Gümüşhane. Karadenizli hemşehrilerimizin kullanmış olduğu yaylaların bir çoğu, aslında, mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.
Erikliyayla, Kilis ilinin Elbeyli ilçesine bağlı bir köydür.
Buradaki tepelerin yükseklikleri güneyden kuzeye doğru; Dormik Dağı 1250 m., İlkikiz Dağı 1200 m., Kas Dağı 1250 m., Sarıkaya Dağı 1250 m. ve Gülecik Dağı 1400 metredir. Araban ile Yavuzeli İlçeleri arasında bulunan Karadağ'ın yüksekliği ise 950 metredir.
c) Kozak yaylaları ve yaylacılık: Kozak yöresinde yaylalar genellikle 500-1000 m arasındaki yükselti basamağında yer almaktadır Bu yaylaların bir bölümü yukarıda adları kaydedilen bazı Kozak köylerine ant olup bunun dışında kalanlar ise, Burhaniye ile Bergama'ya bağlı bazı köylerin tasarrufunda bulunurlar.
Sis Dağı; Giresun İli Görele ve Eynesil ilçeleri ile Trabzon ili, Şalpazarı ilçesi sınırlarında, Aladağların en yüksek tepesidir. Yüksekliği 2182 m'dir. Zirvesi Görele'nin Yeşildere köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır.
Giresun'a 68, Dereli İlçesine 30 km uzaklıktadır. En yüksek noktası 1760mt.dir .
Kaş yaylası, Mersin'nin Anamur ilçesinin 42 km kuzeyinde 1500 m rakımda az da olsa Ardıc ve ladin ormanlarıyla kaplı bir yayladır. Anamur-Ermenek yolunun 40 km sinde Anamur un ilk yaylasıdır.
Yörükler, göçebe olan, çoğunlukla Anadolu dağlarında ve kısmen Balkan Yarımadası'nda yaşayan Oğuz kökenli bir Türk alt grubudur. Balkanlar'daki Yörükler, Kuzey Makedonya'nın doğu kesimlerinden Bulgaristan, Yunanistan ve Güney Trakya'ya kadar geniş bir alana yayılmıştır.
Anadolu'ya Selçuklu İmparatorluğu dönemimde gelen, Osmanlı kayıtlarında Yürüyen anlamında, Yörük ya da Orta Asya'daki adlarıyla 'Bozuluş' diye nitelendirilen, özbeöz Türk olan yörükler bugün 'konmuş' yani yerleşik duruma geçmiş Yörükler, daha çok; Manisa, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar'da yerleşiktirler.
Karadeniz'in en güzel yaylalarından biri olan Ayder Yaylası ile başlamak isteriz. Rize'nin Çamlıhemşin kasabasına bağlı olan Ayder Yaylası, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen yerler arasında… Şehir merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunuyor.
O kadar yüksek bir noktaya çıkıyorsunuz ki, Ayder'e bağlı olan tüm yaylaları ve Kaçkar Dağları'nı bembeyaz bulut örtüsünün altından görebiliyorsunuz. Sizce de kulağa mühtiş gelmiyor mu? Huser Yaylası rakım ölçüsünü merak edenler için hemen söyleyelim. Bu yayla 2400 rakımı ile Karadeniz'in en yüksek yaylası!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri