Anlık Transfer (FAST) ile IBAN numarasına ihtiyaç duymadan Kolay Adrese (Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No) ya da QR Koduna 7/24 para transferi yapabilirsiniz.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi ile para gönderiminde IBAN kullanmadan, “Kolay Adres” kullanılması durumunda öncelikle e-posta, cep telefonu, TCKN, VKN bilgilerinin hesapla eşleştirilmesi gerekiyor.
İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden kart numarasına havale işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bankacılık işlemleri menüsünden para transferi başlığını ardından da karta havale başlığını seçmeniz gerekiyor. Burada sizden kartın hangi bankaya ait olduğu, kart numarası ve adı-soyadı bilgileri istenecek.
Ayrıca Kolay Adres (KOLAS) ile de IBAN veya hesap bilgilerine ihtiyaç duymadan, cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C. Kimlik numarası vb. gibi bilgiler ile kolay bir şekilde para transferi yapılabiliyor.
Farklı bankalardaki kredi kartı, fatura ve kira gibi ödemeleri için de EFT kullanılabilir. EFT, sadece yurt içinde yapılan TL birimli işlemdir. Banka şubeleri, internet, mobil, telefon ve ATM üzerinden gerçekleştirilebilir.
İlgili 35 soru bulundu
ATM, göndericinin yani parayı yatıran kişinin T.C. kimlik numarasını ister. Sonrasında para yatırılacak hesap numarası ve şube kodu girilir. ATM'nin para yatırma bölmesine para koyulur ve onayın ardından işlem tamamlanır.
Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır. Para gönderilecek kişinin IBAN veya hesap numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur.
Alıcının, cebe havale sonucu gelen parayı çekebilmesi için; gönderenin cep telefonu numarası, kendi cep telefonu numarası, kendi kimlik numarasını, gönderilen paranın tam olarak tutar bilgisini ve kendisine iletilen tek kullanımlık şifre bilgisini ATM'e girmesi gerekmektedir.
PTT isme para gönderme işlemi yapılırken alıcının adı-soyadı, kimlik bilgileri, yaşadığı il ve ilçe gibi kişisel bilgilerin bilinmesi gerekir. İsme para göndermek isteyenler PTT şubelerine giderek talep edilen alıcı ve gönderici bilgilerini görevliye iletir. Görevli, para gönderimi işlemi karşılığında ücret talep eder.
Hak sahipleri adına yapılan ödemeler, e-Devlet sisteminde "PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma" hizmeti aracılığıyla PTT hesaplarına ya da başka banka hesaplarına EFT yapılabiliyor. "Hesabıma Aktar" hizmeti ile EFT yapılırken hak sahibinin ismi ve EFT yapılacak IBAN numarasına ait ismin ...
Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder. İlk 6 rakam, başka kişilerde de aynı şekilde olabilir.
Size en yakın ATM'ye giderek T.C. kimlik numarası, müşteri numarası, kart numarası gibi bilgilerinizle hesaplarınıza giriş yapabilir; dilediğiniz işlemi bu bilgiler sayesinde gerçekleştirerek kolay ve hızlı bankacılığın tadını çıkarabilirsiniz.
Kart numarası, kart ile alışveriş yapmanızı sağlayan 16 haneli numaradır. Kart numarası, kartın ön yüzünde yazılı olur. Kart üzerinde yer alan 16 hanelik sayıdaki her rakamın kendine özgü bir anlamı vardır. Kart üzerindeki ilk rakam kartın Visa mı yoksa MasterCard mı olduğunu gösterir.
Hesaba (IBAN'a) Para Gönderme Nasıl Yapılır? Hesaba para göndermek için, para göndermek istediğin kişinin Ad-Soyad bilgisini ve hesabına ait IBAN numarasını girmen yeterli.
Para göndermek için; Geçerli kimlik belgeniz (TC Kimlik Kartı, Ehliyet, Pasaport veya İkamet Belgesi) ile en yakın PTT noktasına gidin ve para transfer formunu doldurun. Transfer tutarını ve gönderme ücretini PTT personeline TL, USD veya EURO olarak verin. UPT işleminizin referans numarasını alıcıya bildirin.
PTT EFT ile aracısız bir şekilde diğer bankaların hesap numarası, IBAN veya kredi kartı numarasına; benzer şekilde diğer bankalardan da PTTBank hesap numarası, IBAN veya PttKart numarasına TL cinsinde para gönderimi yapabilirsiniz.
Banka ve PTT yoluyla gönderilen havalelerdeki alıcı Adresi, İSİM ve SOYİSİM Kurumumuz kayıtlarındaki gibi tam ve eksiksiz olarak belirtilmesi zorunludur. (Banka yoluyla gönderimde açıklama kısmına tutuklu/hükümlü adı kesinlikle yazılmalıdır.)
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir.
İsminize gönderilen havaleyi posta çeki hesabınıza aktarmanız mümkün olup bunun için Havalenizin adınıza ödenmek üzere geldiği PTT Merkez Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.
Cebe havale işlemi yapıldığında paranın gönderildiği kişiye güvenlik kodunun yazılı olduğu bir mesaj gönderilir. Alıcı mesajı aldıktan sonra 24 saat içinde herhangi bir ATM'ye giderek parayı çekebilir.
Edit: IBAN'a para transferi işlemlerinizde isim soyisim bilgileriniz açıklama kısmında görünür banka farketmeksiniz. Fakat bu ayar, IBAN ile dışarıya para gönderimi konusunda isim görünmesini kapatmayacaktır.
EFT ücreti almayan bazı bankalar da vardır. Bu bankalar Enpara, Kuveyt Türk, Kuveyt Türk' e bağlı olarak çalışan seninbankan.com.tr, Albaraka Türk, Fibabanka ve Cepte TEB'dir.
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri