Başka bir IBAN adresine para göndermen durumunda açıklama kısmında “Gönderen: İsim Soyisim” şeklinde yazacaktır. Yani para gönderen kişinin isim bilgileri karşı tarafta işlemin açıklama kısmında görünecektir. İsim Soyisim bilgileri haricinde hiçbir kişisel verin para gönderdiğin kişi tarafınca paylaşılmayacaktır.
Genel olarak IBAN; ülke kodu, banka/şube kodu, rezerv numarası ve hesap numarasından oluşan bir kombinasyondur. IBAN numaralarının başında, hesabın bulunduğu ülkenin kodu yer alır. Türkiye'nin kodu TR olduğu için ülkedeki tüm numaralar bu kısaltma ile başlar. Ülke kodundan sonraki 5 rakam, IBAN şube kodunu ifade eder.
Para gönderilecek kişinin IBAN veya hesap numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur. Bir sonraki ekranda da para aktarılacak kişinin adı, soyadı veya sadece baş harfleri, işlemin teyit edilmesi için gösterilir.
Hectopat. Mümkün olmaması lazım. İBAN veya hesap nurmarasını girdiğinde senin adını, soy adını(Kurumsal hesap ise kurumun adını ve ünvanını) gösterir ATM/İnternet Bankacılığı. Yanlış kişiye para yatırlırmasını engellemek amacıyla.
TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre TOKİ para yatırma işlemi, kişinin kendi adına açılacak olan IBAN no aracılığıyla yapılacak. TOKİ para yatırma işlemi için alıcı adı kısmına kişinin kendi adını yazması gerekecek.
İlgili 45 soru bulundu
Havalede isim görünür. Eft'de iban nosuna göre transfer yapıldıgından sadece o gözükür.
Hesaba (IBAN'a) Para Gönderme Nasıl Yapılır? Hesaba para göndermek için, para göndermek istediğin kişinin Ad-Soyad bilgisini ve hesabına ait IBAN numarasını girmen yeterli.
Her banka hesabında durum aynıdır, ancak eft yaparken ismi tamamen girmek durumundasınız. Havale yaparken ise aynı banka olduğu için bazı bankalar ismi otomatik doldurur ve gizleyerek gösterir.
Parayı banka hesabınıza geri göndeririz ve siz de doğru adı kullanarak yeni bir transfer oluşturabilirsiniz. Transferinizi nasıl iptal edebileceğinizi öğrenin.
Öncelikle, IBAN sayesinde para daha hızlı ve hatasız bir biçimde göndericinin hesabından alıcının hesabına aktarılmakta, yurtiçi ve yurtdışı para transferleri daha kolay ve güvenilir bir şekilde yapılmaktadır.
EFT, alıcının banka hesap numarası veya IBAN numarası ile kullanılabilir.
1. Her banka, müşterisinin para transferine konu hesabı için IBAN'ı üretmiş durumdadır ve müşterisine bildirir. 2. Parayı alacak olan kişi (ALICI) kendi hesap numarasına ait IBAN'ı parayı gönderecek olan kişiye (GÖNDERİCİ) bildirir. 3. Gönderici, alıcının IBAN'ını kendi bankasına bildirir ve para transfer emrini verir.
Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
Hesaplarınıza ait IBAN`larınızı yalnızca Bankanızdan öğrenebilirsiniz bunun dışında hesap cüzdanlarınızdan ,Atm'lerden , internet şubenizden yada telefon bankacılığı aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Başka kişi, kurum ve kuruluşların hesabınıza IBAN üretme yetkisi bulunmamaktadır.
IBAN bilgisini öğrenmem mümkün mü? Kullandığınız bankanın mobil uygulamasına girerek Hesap Hareketleri bölümünden size parayı gönderen kişinin ismine tıklayarak Dekont bölümüne tıkladıktan sonra tüm bilgileri geliyor. Iban da dahil.
Yatırılmış olunan paranın miktarı fazla ise çağrı merkezi aranarak, para aktarılan yanlış hesabın bloke edilmesi talep edilebilir. Bu süreç mümkün olduğunca hızlı bir şekilde uygulanmalıdır. Çünkü para iade edilirken karşı tarafın gönderilen tutar ile yapmış olduğu harcamaların iadesi gerçekleştirilememektedir.
Yanlışlıkla yapılan havale işlemlerinin iptali maalesef ki olmamaktadır. Havale işlemi aynı bankalar arası gerçekleştiğinden gönderilen para karşı tarafın banka hesabına anında geçmektedir.
İnternet ya da telefon bankacılığı ile para transfer işlemi gerçekleştirildiği sırada IBAN veya hesap numarasında herhangi bir rakamın yanlış girilmesi paranın başka bir hesaba aktarılmasına sebep olur.
Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor. Ayrıca Kolay Adres (KOLAS) ile de IBAN veya hesap bilgilerine ihtiyaç duymadan, cep telefonu numarası, e-posta adresi, T.C.
EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? EFT işlemlerinde bir süre taahhüdü yoktur ancak genel olarak mesai saatleri içinde yapılan EFT işlemleri, beş-on dakika içinde hesaba geçer.
EFT NE ZAMAN HESABA GEÇER? Eğer EFT iş günü içinde yapılmış ve transfer ücreti belirlenen saatten önce başlatılmışsa EFT aynı gün hesaba geçer. Eğer iş günü değilse, resmi tatilse ya da belirlenen saatin dışında yapılmışsa; eğer bir tarih belirtilmemişse EFT ilk iş günü hesaba düşer.
İsme havale, kredi kartı, IBAN'a transfer işlemlerinde alt limit bulunmamaktadır.
2) Açıklama Kısmına; Hükümlünün Adı Soyadı, Baba Adı, T.C. kimlik numarası, yabancı uyruklu ise yabancı kimlik numarası ve koğuş numarası mutlaka yazılmalıdır.
Anlık Transfer (FAST) ile IBAN numarasına ihtiyaç duymadan Kolay Adrese (Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No) ya da QR Koduna 7/24 para transferi yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri