Su ısıtıcısı elektrik akşamlara sahip olduğu için kesinlikle suya daldırılmaması yani bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekir.
Kaliteli çay potları, çaydanlıklar bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekenlerdendir.
Kaynayan suyun içine 1 fincan sirke veya 2 yemek kaşığı limon tuzu dökün. Birkaç saat suyu ısıtıcının içerisinde beklettikten sonra boşaltın ve içini iyice durulayın. Makineyi bir kez daha sadece su ile çalıştırın ve bu suyu da dökün. Kireç temizlenir.
Demlik ve süzgeci elinizde ya da bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Makinenizin demliğini ve ısıtıcısını suyla çalkalayarak temizleyin. Dış yüzey temizliğini nemli bir bez ve az miktarda bulaşık deterjanıyla yapabilirsiniz. Çay makinenizin elektronik aksamlarına su gelmemesine özen gösterin. Çay makinenizi, parçaları ve yüzeyi kuruduktan sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Çay makinelerinin demlik ve filtre kısımları setteki yerinden çıkarılarak elde veya dileyenler tarafından bulaşık makinesinde yıkanabilen kısımlardır.
Temizlik ve Bakım Çay servisi veya su ısıtma işlemi bittiğinde önce mutlaka ana şalter kapatılmalıdır (0). Demlik ve filtre elde veya bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Eğer günlük temizliğini yapıyor iseniz üst ve alt bölümleri su ile çalkalayarak kolaylıkla temizlemeniz mümkündür. Dış yüzey temizliği için ise hafif nemli bir bez kullanarak kolaylıkla silerek kullanmaya devam edebilirsiniz.
Ürün bulaşık makinasında yıkanır mı? Cihaz bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır.
Su kaynama noktasına geldiği anda çay makinenizi kapatın ve temizleyicileri ekleyin. Limon tuzu, sirke ve karbonat gibi malzemelerle hazırladığınız karışımı bir süre beklettikten sonra durulayarak pırıl pırıl bir çaydanlığa sahip olabilirsiniz.
Kireçlenmeyi önlemek ya da azaltmak için, kullanmadığınızda hazneyi içi boş ve kuru halde tutun. Kireçten arındırmak için, haznenin içinde bir miktar su kaynatın. Kaynamış suyun içine iki yemek kaşığı limon tuzu ya da bir fincan sirke ekleyin. Kireç, yüzeyden tamamen sökülene kadar bekleyin.
Makinenin dış yüzeyini sadece ılık suyla ya da bulaşık deterjanı ve suyla nemlendirilmiş bir bezle silebilirsiniz. Az miktarda bulaşık deterjanı temizlik için yeterli gelecektir. Kullandığınız bez, yüzeyi çizmeyecek yumuşak bir yapıya sahip olmalı.
Kettle'daki kireçli alanı kaplayacak şekilde limon tuzu ekleyin. Üzerine kettle'ın yarısını dolduracak şekilde su ekleyin. Su kaynayana kadar kettle'ı çalıştırın. Soğumaya başladığında içindeki karışımı dökün ve fırça yardımıyla içini temizleyin.
Bulaşık makinesinde yıkanabilir. İndüksiyon dahil tüm ocaklarla uyumludur.
Bu sebeple demir döküm, granit, teflon ya da çelik tencere ve tavaların bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez.
Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Bulaşık makinesindeki yüksek sıcaklık ve nem, bıçağın hem çeliğine hem de sapına zarar verebiliyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bıçakların aşınma direnci azalıyor. Bu da zaman içinde keskinliklerini kaybetmelerine ve paslanmalarına neden oluyor.
Dünyada yapılan araştırmalar bulaşık makinesi ile bulaşıkları yıkamanın %85'e varan su ve enerji tasarrufu sağladığını gösteriyor. Ayrıca bulaşıkların elde yıkamaya göre daha iyi temizlendiği ve daha hijyenik olduğu belirtiliyor.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Pas ve kireç lekelerinin kesin çözümü Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü, kireç bağlamış çaydanlık ya da su ısıtıcısına doğrudan dökün. Porçöz, kireçli bölgeye etki ederken bir ses çıkarır. Bu etki sesi kesilene kadar bekleyin. Daha sonra çaydanlığı veya su ısıtıcısını bol suyla birkaç defa durulayın.
Makinenizi temizlemek için cezvesini akan suyun altına tutarak durulayın. Kahve artıkları inatçı kirler oluşturmuşsa yumuşak bir bez ya da sünger ve bir miktar bulaşık deterjanıyla cezveyi temizleyip durulayabilirsiniz.
Cihaz bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır.
Çoğu elektrikli cezvenin makine ile elektrik bağlantısını sağlayan bir metal aksamı olduğu için cezveyi kesinlikle bulaşık makinesine atmamanız gerekiyor.
Bu sefer zarar veren onlar: Cam şişeler
Aslına bakarsanız üzerindeki ambalaj kağıtları çıkarılmış cam şişeleri makinede yıkayabiliyorsunuz, şişeleriniz zarar görmüyor. Ama bu sefer tam tersi bir durum söz konusu. Eğer makinede yıkanırken şişe bir şekilde kırılırsa bulaşık makinenizi tümden kaybedebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri