İBB yurtlarında kalan öğrenciler ek bir ödeme yapmadan kahvaltı ve akşam yemeklerini kaldıkları yurtlarda yiyebiliyorlar. İBB yurtlarında ev konforunda, sıcak ve güvenli barınma hizmeti sunuluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işletilen öğrenci yurtlarının birçoğunda yemek hizmeti sunulmaktadır. Yurtlarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmektedir. Yemek hizmeti konaklama bedeline dâhildir.
Öğrencilerin İBB Yurt 2023-2024 için ödeyeceği ücret ise belli oldu. 2023-2024 Akademik dönemi için aylık 1300 TL, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olarak belirlenmiştir. Yurt ücretleri, her ayın en geç beşinci günü mesai bitimine kadar kurumun gösterdiği banka hesaplarına yatırılır.
Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yükseköğrenim seviyesindeki öğrencileri ağırlayan yurt binası 1 ve 2,4,5 ve 6 kişilik olmak üzere toplam 66 odadan oluşmaktadır.
Öğrenciler İBB yurtlarına aylık 950 TL ödemektedir. Yurtlarda barınma ve iki öğün yemek (kahvaltı/akşam yemeği) hizmeti bu ücrete dahildir.
İlgili 18 soru bulundu
İBB yurtlarına başvuru için aranan şartlar
Öğrencilerin Türk vatandaşı olması, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması, ailelerinin İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması ve 30 yaşını doldurmamış olması gibi şartlar aranacak.
İBB Filenin Sultanları Erkek Öğrenci Yurdu 2023 yılında hizmete başlayacaktır. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yükseköğrenim seviyesindeki öğrencileri ağırlayan yurt binası 9 kattan ve 3,4,5 ve 6 kişilik olmak üzere toplam 113 odadan oluşmaktadır.
Üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarında ikinci öğretim olarak öğrenim gören öğrenciler, devlet yurtlarında barınma hakkı elde edebilir.
Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir. KYK YURTLARI OKULDAN KAÇ GÜN ÖNCE AÇILIR? KYK yurtları normalde Eylül'ün ilk haftası açılmaktadır fakat yurt kaydı olan öğrenciler üniversitenin açılış tarihinden 1 gün önce giriş yapılabilmektedir.
Bu yıl yurt sayısını 10'a, öğrenci kapasitesini 2800'ye yükselten İBB, bu kapasitenin 5,5 katından fazla bir başvuru aldı. İstanbul'daki üniversitelere yerleşenlerden 15 bin 547 kişinin barınma talebinde bulunduğu İBB Yurtları için başvuru sonuçlarına 12 Eylül'de yurt.ibb.istanbul adresinden ulaşılabilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2023-2024 akademik döneminde yurt başvuruları için süreci başlattı. İBB yurt başvuruları 21-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacak.
Tuğçe BİLİCİ - Yurt Müdürü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi | LinkedIn.
KYK' da konaklayan her öğrenciye haftanın 7 günü sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek hizmeti sunulmaktadır. KYK yurtlarında öğle yemeği çıkmamaktadır. Öğle yemeği için ister okulun yemekhanesine gidebilir ister dışardan yiyebilir isterseniz de dışardan yurda yemek söyleyebilirsiniz.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya kısaca İBB, İstanbul ilinin belediye işlerinden sorumlu devlet kurumudur.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
Yurda en son giriş saati ise 23.00. KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler uyarı cezası alıyor.
Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.
b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus aynı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınmaya devam ederler.
Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Daha önce İBB'nin yurt sayısı sıfır iken, bugün 10 yurtta gençlerimize ev konforunda, güvenli ve kaliteli barınma hizmeti sunuyoruz.
Kentte, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) 12 bin 699 yatak kapasiteli 20 yurdu hizmet verirken, 28 bin 900 kişinin kalabileceği 251 özel yurt da bulunuyor.
İstanbul İli'nin batı yakasında yer alan Küçükçekmece ilçesi, Marmara Bölgesi'nde Çatalca-Kocaeli bölümü Çatalca yarımadası üzerinde yer alan bir konuma sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri